Yoga Stap Voor Stap Review – dé ideale yoga beginnerscursus?

Yoga bij zonsopkomst voor de Yoga Stap Voor Stap review

Heb je altijd al willen beginnen met yoga maar weet je niet goed hoe of waar? Of schrikt het je af om in een volle zaal yoga te beoefenen? Waar de meeste mensen al jaren bezig zijn?
Lees dan in deze Yoga Stap Voor Stap Review hoe je vanuit huis de beginselen van yoga onder de knie krijgt! En ervaar of dit de juiste manier is voor jou om op een prettige en ontspannen manier aan yoga te beginnen!

Een veel voorkomende klacht die je hoort van beginnende yoga beoefenaars is dat ze niet graag in een volle zaal willen starten met yoga. Ze vallen in het niet in een grote groep mensen en de yoga leraar heeft te weinig aandacht voor de “nieuwkomers”. Ook kunnen de beginners niet eens in de buurt komen van de houdingen die worden voorgedaan. Ze vallen hierdoor in een “gat” en vinden yoga toch niet zo leuk als dat ze dachten.

En dat is jammer! Want yoga kan, eenmaal door de beginnersronde heen, een verrijking van je leven zijn. Daarom heeft Happy with Yoga een online beginnerscursus ontwikkeld waarbij alle nadelen waar de beginnende yoga beoefenaar tegenaan loopt, zijn ondervangen.

Maar is dit dan inderdaad de ideale cursus voor yoga beginners? Is de cursus zijn geld waard? En levert de cursus het gewenste resultaat?

Lees deze Yoga Stap Voor Stap Review verder om antwoord te krijgen op al je vragen!

Yoga Stap Voor Stap

Dat Happy with Yoga deze Yoga Stap Voor Stap cursus heeft ontwikkeld is geen toeval. Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart, de eigenaars van Happy with Yoga, liepen tegen dezelfde problemen aan als wat hier boven is omschreven.

Zij hadden een proefles yoga gedaan om te zien of dat iets zou zijn om van hun klachten af te komen. Hun klachten uitten zich in stress, slapeloosheid, prikkelbaar gedrag en concentratieproblemen.

Vrijwel direct zijn zij gegrepen door het yoga virus. Maar ook vonden zij het geen prettig gevoel geven om in een ruimte vol mede cursisten aan de yoga te beginnen. Het niveau was verschillend, de lessen gingen te snel en de aandacht van de yoga docent was te verdeeld.

Een beetje een tegenvaller dus. Later zijn Rolf en Melanie diverse trainingen gaan volgen om zelf yoga te kunnen instrueren. Zij zijn echter hun “opstartfase” niet vergeten en wisten dat zij nieuw cursisten blij konden maken met het aanbieden van een Yoga cursus die je in je eigen tempo vanuit je eigen huis kunt starten.

Zo is de cursus Yoga Stap Voor Stap ontstaan en inmiddels hebben al meer dan 3000 mensen geprofiteerd van deze mogelijkheid!

Wat is de Yoga Stap Voor Stap cursus?

Zoals de naam al doet vermoeden is de Yoga Stap Voor Stap een cursus voor mensen die willen beginnen met yoga. Maar dan in hun eigen omgeving en op hun eigen tempo. Maar ook iets meer gevorderde yoga beoefenaars kunnen baat hebben bij deze cursus. Misschien zijn zij sommige oefeningen wat verleerd of hebben er hun eigen draai aan gegeven. Met deze cursus kun je je de juiste oefeningen en houdingen weer eigen maken.

Bekijk hier in een korte video wat oefeningen die je leert:

De online cursus geeft je in 9 lessen de informatie, houdingen en oefeningen die je moet weten om een vliegende start te maken met yoga. In de videolessen van gemiddeld een uur lengte worden de belangrijkste houdingen voorgedaan en op kalme wijze uitgelegd door Rolf en Melanie.

Wat belooft de verkoper?

belofte yoga stap voor stap
Melanie Poldervaart in een houding voor de Yoga Stap Voor Stap Review

Dit is letterlijk wat de makers van de cursus, Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart, voor hebben met de cursus. Energieker, sterker en flexibeler worden. Hierdoor voel je je ook gezonder wat maakt dat je je beter voelt.

Wat zij verder zelf nog hebben gemerkt en ook als terugkoppeling van anderen krijgen zijn de volgende punten:

  • Pijntjes worden minder of verdwijnen helemaal
  • Minder of geen rug- nek- en schouderklachten meer
  • Een betere slaap en meer uitgerust wakker worden
  • Keuzes voor een gezondere levensstijl worden gemakkelijker en bewuster gemaakt en daardoor vallen deelnemers ook af

Yoga Stap Voor Stap review

Nu we zijn aangekomen bij de daadwerkelijke review van de cursus Yoga Stap Voor Stap, gaan we bekijken wat de cursus precies inhoudt.

Eventuele bonussen die bij de cursus horen worden ook toegelicht.
Verder maken we kennis met de makers van de cursus, Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart. Hoe komen zij aan zoveel yoga kennis?

Verder beschouwen we de prijs van de cursus en komen de ervaringen van deelnemers aan de cursus aan bod.

Voor deze Yoga Stap Voor Stap Review heb ik natuurlijk ook zelf de cursus uitgebreid beoordeeld en geef er mijn eigen mening over.

Uiteraard met dit alles in het achterhoofd om te zien of de cursus je geld waard is en of de cursus resultaat biedt.

Waaruit bestaat de cursus Yoga Stap Voor Stap?

Het belangrijkste van de cursus Yoga Stap Voor Stap zijn de 9 video’s met daarin de belangrijkste yoga houdingen. Verder staan in de video’s series en ontspanningsoefeningen die je doorneemt.

Maar de cursus begint met een introductie.
Laten we de cursus van voor naar achter doornemen.

Introductie

Introductie van de cursus

De cursus begint met een 5 minuten durende video waarin Rolf en Melanie je welkom heten en vertellen hoe de cursus in elkaar steekt. Eigenlijk wijst het zich vanzelf. In de video komen ook 4 belangrijke punten aan bod om het optimale resultaat uit de cursus te halen.

Tip!

Al je nog niet in het bezit bent van yoga artikelen, kun je die op een voordelige wijze aanschaffen via deze cursus. Er zijn diverse pakketten in de aanbieding.

Filosofie

Vervolgens komt een video aan bod waarin Rolf haarfijn uitlegt wat de filosofie van yoga is. Want yoga is veel meer dan in moeilijke houdingen gaan zitten om je leningheid te bevorderen. Het lichamelijke is één deel, maar een evenzo groot deel richt zich op het geestelijke deel in je.

De yoga lessen

Hierna volgt het grootste deel van de cursus, de 9 video’s met oefeningen en houdingen.
De video’s duren gemiddeld een uur en bevatten ook ontspanningsoefeningen.

Bonussen

Bij de cursus zit een aantal bonussen. Deze bonussen bestaan uit video’s waarin wordt verteld over je ademhaling tijdens de oefeningen en de discipline die yoga met zich meebrengt. Als je je aan deze discipline kunt houden merk je dat de oefeningen ook een beter resultaat geven.

In een aparte video geeft Melanie uitleg over je grenzen bij yoga en dat je deze zeker niet moet overschrijden (als je het tenminste leuk wil houden).

De series video's van de cursus

Vervolgens volgt een serie video’s die elk een afzonderlijke oefening onder de aandacht neemt.
De lengte van de video’s varieert van 3 tot 13 minuten.

Verder is er een video gewijd aan vragen die deelnemers hebben over yoga.
Rolf bespreekt de vragen en geeft de antwoorden hierop.

E-book met yoga houdingen

Tot slot is er een e-book in het pakket opgenomen. In dit boek staan de 25 meest gebruikte houdingen uitgelegd. Er staat een foto van de houding, een beschrijving en waarvoor de houding dient of goed voor is.
Als aanvulling worden de voordelen van de houding besproken en staat er een tip bij voor eventuele aanpassing van de houding. Dit kan gemakkelijk zijn voor je als je bijvoorbeeld (te) veel last hebt van bepaalde lichaamsdelen. Deze worden in de variant dan ontzien (vaak polsen, nek en rug).

Asana uitgevoerd door Melanie Poldervaart
Asana uitgevoerd door Rolf van Baalen
Voorbeelden van de houdingen met uitleg uit het e-book

Wil je nu al beginnen met de cursus?

Wie is de aanbieder?

De aanbieder van de cursus is het bedrijf Happy with Yoga. Dit succesvolle bedrijf wordt gerund door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart.

Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart voorde Yoga Stap Voor Stap review
Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart

Beiden zijn ze in aanraking gekomen met yoga om een manier te vinden om hun leven een boost te geven. Beiden kampten zij met klachten als stress, rusteloosheid, hoofdpijn, slapeloze nachten en een “unhappy” gevoel.

Zij besloten hun heil te zoeken in yoga en vanaf het eerste moment waren zij gegrepen door deze eeuwenoude traditie.

Het ging zover dat ze hebben besloten om allebei opleidingen in yoga te gaan doen om zo meer mensen met yoga te laten kennis maken.

Op dit moment zijn Rolf en Melanie beiden E-RYT®500, YACEP® en Hatha Vinyasa Yoga docenten. Melanie is daarbij ook nog RYT 200 Yin Yoga docent en beiden hebben ze 300 uur meditatie en Yoga Nidra gevolgd.
Rolf heeft zich bekwaamd in mindfulness en is ook Level II Wim Hof Methode instructeur. Wim Hof kun je beter kennen onder de naam Iceman.

Bovenstaande afkortingen staan voor diverse gradaties in training en opleiding. Zo moet je voor de kwalificatie E-RYT®500 docent minimaal 500 uur yoga training hebben gedaan en YACEP is een “onderhoudsprogramma” met trainingen om je kwalificaties te mogen behouden.

Veelzijdigheid

Rolf en Melanie geven naast hun yoga lessen ook workshops in Nederland en België en organiseren met enige regelmaat retreats op mooie plekken. Verder kun je ze als spreker op evenementen tegen komen.

Misschien heb je al wat over hen gelezen in de reviews die reviewsweb geschreven heeft over andere cursussen van Rolf en Melanie, bijvoorbeeld de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review of de Yoga Nidra Review. Je ziet dat Rolf en Melanie duidelijk niet stil zitten!

Wat zijn de kosten van de cursus Yoga Stap Voor Stap?

Voor de cursus Yoga Stap Voor Stap wordt € 57,- gevraagd.
Dit is inclusief de bonussen. In totaal zou deze cursus op € 158,- komen. Dat is € 97,- voor de 9 video lessen, € 27,- voor het e-book met de 25 meest voorkomende yoga houdingen en € 34,- voor de bonussen in de vorm van video’s. Al met al maak je via deze pagina dus gebruik van een fikse korting!

Wat vinden de klanten van de cursus Yoga Stap Voor Stap?

De deelnemers van de cursus Yoga Stap Voor Stap voelen zich unaniem beter in hun vel zitten. Ze zitten vol energie en merken duidelijk dat de stress is afgenomen.
Door deze cursus voelen ze zich ook meer zichzelf. Dit kan komen doordat je de cursus lekker vanuit je huis op je eigen tempo kunt volgen en zo de grondbeginselen kunt aanleren. Geen gedoe in een volle zaal en mensen die naar je kijken of je in de gaten houden. Dit wordt echt als groot voordeel gezien.

Op de site lezen we positieve reacties van cursisten. Hieronder staat een greep uit de opmerkingen:

Testimonial van Ingrid voor de Yoga Stap Voor Stap Review
Testimonial over yoga cursus
Testimonial nummer drie over de cursus

Op de Facebook pagina van Happy with Yoga zijn nog vele tevreden cursisten te vinden. Zij laten stuk voor stuk weten dat hun hele levensstijl is veranderd sinds zij in aanraking zijn gekomen met yoga.
Dit geldt niet alleen voor de cursus Yoga Stap Voor Stap maar ook voor de andere cursussen die door Rolf en Melanie worden verzorgd.

Wat vind ik zelf van de cursus?

Voor deze Yoga Stap Voor Stap review heb ik de cursus uitgebreid bekeken.
Wat me opvalt aan deze cursus, evenals aan andere cursussen uit de stal van Happy with Yoga, is de rust.
De opzet van de pagina’s straalt rust uit en duidelijkheid.

Op de introductievideo maak je kennis met Rolf en Melanie en weet je direct hoe de cursus in elkaar zit. Ik vind dat zelf altijd erg prettig.

De filosofie van de cursus wordt duidelijk uitgelegd, al draagt dit niet direct iets bij aan de cursus, het gaat ten slotte om de oefeningen en de houdingen die je wil leren. Maar wat achtergrond info geeft je net dat extra stukje inzicht in yoga.

De lesvideo’s

De video’s met oefeningen zijn helder en “ruim” van opzet. Geen gehaast maar er wordt rustig de tijd genomen om je de oefeningen uit te leggen. Ik moet zeggen, voor mij is dat al een redelijk niveau, ik merk dat ik niet zo soepel ben. Maar gaandeweg merk je dat je wel leniger wordt. Een vereiste daarvoor (voor mij) is dat ik dan wel elke dag aan de bak moet.

In de video’s word je goed begeleid. Ik merkte aan alles dat Rolf en Melanie een ruime ervaring hebben in les geven; de synchronisatie is prima (ze zeggen op de juiste momenten wat ze moeten zeggen, lopen niet voor of achter met hun teksten bij de oefeningen).
Verder besteden ze veel aandacht aan de juiste houdingen om lichaamsklachten te voorkomen. Er wordt ook uitgelegd waar je welke klachten van kunt krijgen.

Bonussen

De bonussen vind ik een nuttige aanvulling op de lessen. Je ademhaling en discipline wordt uitgelicht en de video’s met de extra oefeningen kun je doen wanneer je niet zoveel tijd hebt.
Rolf heeft een video waarbij hij vragen van cursisten beantwoordt. Sommige vragen waren voor mij al bekend maar er waren ook vragen bij waar ik zelf nog niet eens aan had gedacht.

Het e-book met de 25 belangrijkste houdingen is een mooi naslagwerk voor als je de oefeningen nog eens exact wil nakijken. Ook de tips voor de ontlasting van sommige spiergroepen die als tekst zijn bijgevoegd, maakten voor mij sommige oefeningen beter vol te houden. En als je dit boek print, kun je het gemakkelijk meenemen als je eens zonder pc erbij wil oefenen!

Garantie is prima!

stempel met geld terug garantie

Wat ik verder prettig vind aan de cursus is dat er een langlopende garantie aan is toegevoegd.

Als jij na 30 dagen het idee hebt dat yoga jou toch niet zo aanspreekt, krijg je je geld terug. Een mailtje naar Rolf en Melanie volstaat hiervoor.
Dat vind ik nog eens een ruime garantie! Zo loop je geen enkel risico en in 30 dagen moet je echt wel kunnen zien of dit jouw cursus is.

Eindoordeel Yoga Stap Voor Stap Review

Aan het einde van deze Yoga Stap Voor Stap Review wilden we graag een antwoord kunnen geven op de vragen: “Is deze cursus zijn geld waard?” en “Biedt deze cursus het gewenste resultaat?”

Om met de deur in huis te vallen: als je een beginnend yoga beoefenaar bent weet ik zeker dat je je geld goed besteedt aan deze cursus.
Ik heb op internet nog nergens anders een vollediger beeld kunnen vinden van de beginselen van yoga dan met deze cursus.

En als je de kosten vergelijkt met een “standaard” yogales waar je gemiddeld 10 euro per uur aan betaalt, heb je, samen met alle bonussen die bij deze cursus zijn toegevoegd, echt een wereldstart.

Resultaat?

Maar bereik je dan ook het gewenste resultaat?
Dit hangt eigenlijk echt alleen af van je eigen inzet.

De video’s zijn goed en duidelijk, de bonussen zijn een welkome toevoeging. Maar als jij alleen deze cursus koopt, af en toe eens een video bekijkt of niet serieus jezelf inzet om er wat van te maken, zal het resultaat je tegen vallen. Maar dat heb je zelf in de hand.

Mijn tip!

Mocht het zo zijn dat je twijfelt of je je motivatie kunt vinden om steeds de oefeningen weer te doen, zou je moeten beginnen met de bonusvideo waarin Rolf de factoren tijd en discipline voor yoga uitlegt.

In deze video geeft Rolf 7 adviezen om gemotiveerd te blijven om yoga vol te houden. Tipje van de sluier: zijn tip om eerder op te staan is goud waard!

Dus alles in ogenschouw nemend ben je met deze Yoga Stap Voor Stap cursus voor een mooie prijs voorzien van een goed begin van je yoga avontuur!

Al meer dan 3.000 mensen gingen je voor. Waar wacht je op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *