Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s Review – een leven in balans?

Titel Yoga Nidra: Reis Door De Chakra's

Heb jij het idee dat je niet het leven leidt zoals je dat eigenlijk zou willen? Dat je niet toekomt aan ware ontspanning en dat er zich beperkingen in je leven manifesteren?
Deze Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s Review laat je zien dat de oplossing hiervoor binnen handbereik kan liggen!

Met Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s sla je namelijk twee vliegen in één klap.
Door de yoga oefeningen kom je tot een staat van totale ontspanning. Met de bijgevoegde kennis van de chakra’s en de oefeningen hiermee die zijn verweven in je yoga oefeningen, werk je ook nog aan je overtuigingen en je programmeringen die je mooiste leven in de weg staan.

Je brengt tijdens de oefeningen je chakra’s in balans, waardoor je levensenergie weer door je lichaam stroomt zoals het hoort en blokkades worden opgelost.

Wat dit is en hoe dit in zijn werk gaat, lees je verderop in deze Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s Review!

Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s

Deze nieuwe cursus van het bedrijf Happy with Yoga, geleid door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart, kun je zien als een uitbreiding van hun Yoga Nidra cursus. Over deze cursus heeft Reviewsweb eerder een review gemaakt. Kijk maar eens, als je hier nog niet bekend mee bent, op Yoga Nidra Review om een idee te krijgen wat Yoga Nidra inhoudt.

Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s gaat echter verder dan de “basis” Yoga Nidra cursus.

In deze nieuwe cursus wordt extra aandacht gegeven aan de chakra’s en de bijbehorende energiestromen. Hiermee werkend ga je je leven transformeren naar datgene dat je altijd al voor ogen hebt gehad.

Yoga Nidra, chakra’s en energie

Om uitleg te geven over wat hierboven staat omschreven, zal ik je kort wat uitleggen over yoga nidra, chakra’s en energie.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een vorm van yoga, waarbij je tot een staat van totale ontspanning gaat.

Yoga Nidra is in de jaren 40-50 van de vorige eeuw ontdekt. Hierbij werd opgemerkt dat zintuiglijke waarnemingen in je geheugen worden opgeslagen zonder dat je je hiervan bewust bent.
De naam Yoga Nidra staat voor bewuste diepe slaap. Dit is de balans waarmee Yoga Nidra werkt; het lijkt alsof je slaapt maar je bent wakker en alert. Je onderbewuste gaat verder met opnemen van informatie. Door systematische oefeningen en visualisaties bereik je een volledige ontspanning.

Chakra

Chakra is een woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk “wiel“. Een chakra kan worden voorgesteld als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen. Op het plaatje zie je de veelgebruikte 7 chakra’s gepositioneerd.

Uitleg van de chakra's voor de Yoga Nidra: Reis Door De Chakra's Review

Deze chakra’s zijn knooppunten van energie die corresponderen met grote bundels van zenuwen en organen in ons lichaam.
Je kunt je voorstellen wanneer er blokkades in de chakra’s zitten, je energie niet vrijelijk kan stromen. Hierdoor kun je op zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel gebied behoorlijk uit balans zijn.

Energie

De levensenergie die door je lichaam stroomt, wordt prana genoemd. Hoe de levensenergie door de chakra’s en dus door je lichaam stroomt, wordt grotendeels gevormd door overtuigingen die wij in de loop van ons leven krijgen of ons eigen maken. De werking van je chakra’s bepalen voor een groot deel de stroming van je energie door je lichaam.
Je kunt begrijpen dat je erbij bent gebaat dat er zich geen blokkades of een disbalans in de chakra’s dient te bevinden. Is dit wel het geval, dan heeft dat invloed op hoe je je voelt, wat je denkt en hoe je handelt. Je bent op dat moment uit balans.

Als je gaat nadenken over het functioneren van je chakra’s (chakrapsychologie) geeft dit weer hoe je je voelt en hoe je naar de wereld kijkt. Het bepaalt onze programmeringen en hoe we richting geven aan ons leven (de eerder genoemde overtuigingen die wij onszelf hebben “geschonken”). Je kunt je chakra’s stuk voor stuk bekijken en aandacht geven aan degenen die uit balans zijn.

In balans

Chakra’s die niet in balans zijn, zorgen voor een verstoring van je energiestroom. Dit kan dus worden veroorzaakt door een negatieve overtuiging die wij in ons hebben.

Deze chakra’s dienen weer in balans te worden gebracht. Als de chakra in balans is, functioneert hij op de juiste manier en geeft het ons op de goede manier vorm aan ons leven.

En met deze kennis is de cursus Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s ontwikkeld. Een cursus die jou leidt naar totale ontspanning. Maar tegelijkertijd werk je aan de overtuigingen en programmeringen die jouw mooiste leven je in de weg staan.

Wat is de Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s cursus?

De cursus is een online cursus die je niet alleen in staat stelt om tot volledige ontspanning te komen. Dit kan ook met de Yoga Nidra cursus.
Maar met deze Reis Door De Chakra’s gaat Happy with Yoga een stapje verder.
Hier ligt bovenal de nadruk op het creëren van een vrije energiestroom door de chakra’s. En dit gebeurt middels de Yoga Nidra techniek. Spanningen en blokkades worden per chakra onderzocht en opgelost.
Hierna zijn je chakra’s weer in balans en zal dit leiden tot een samen goed functionerend geheel zodat jij beter in je vel zit en in je energie staat.

Doel van de cursus voor de Yoga Nidra: Reis Door De Chakra's Review

De cursus heeft een zeer uitgebreide info middels video’s, te beginnen met een introductie om je wegwijs te maken in de cursus en hoe je het meeste van de cursus kunt profiteren.

Hierna volgt een cursushandleiding waarin uitgebreid op de chakra’s wordt ingegaan, bijgestaan door werkboeken.

Daarna volgen 5 Yoga Nidra sessies in audioformaat; de daadwerkelijke fysieke oefeningen van de cursus.

Als afsluiting krijg je een vragen- en antwoordenlijst, gericht om je nog meer duidelijkheid te geven over de cursus.

Wat belooft de verkoper?

Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart, de docenten van de Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s cursus, zijn ervan overtuigd dat je met het deelnemen aan deze cursus, op vele fronten in je leven profijt zult hebben.

Rolf en Melanie beloven dat je erachter komt wat je overtuigingen zijn, hoe je bent “geprogrammeerd” en waarom je op een bepaalde manier handelt.
Met deze kennis van jezelf kun je middels de cursus hierin veranderingen aanbrengen.

Doel van de curusu Yoga Nidra Reis Door De Chakra's

Niet alleen kom je tot rust, maar door het aanpakken van je energiestroom door het werken met de chakra’s, sta je fitter in het leven. Je hebt meer energie en weet beter om te gaan met veranderingen of eventuele tegenslagen in je leven. Door je veranderende manier van denken beleef je alles veel intenser en zul je de goede dingen in je leven aantrekken. Dat waar je energie aan geeft, groeit.

Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s Review

Aangekomen bij de daadwerkelijke Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s Review komt aan bod waaruit de cursus precies bestaat.

De docenten Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart worden nader bekeken. Zijn zij bekwaam om deze cursus te geven?

Verder willen we weten wat de kosten van deze cursus zijn en of we ervaringen van klanten kunnen vinden.

Natuurlijk zijn wij zelf ook uitgebreid met de cursus aan de slag gegaan en zullen we onze eigen mening over de cursus geven.

Uiteindelijk willen we een antwoord op de vragen: “Is de cursus zijn geld waard?” en “Biedt de cursus het gewenste resultaat?”

Waaruit bestaat de cursus Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s?

De cursus is erg uitgebreid ingericht met diverse onderdelen. Stuk voor stuk nuttig en noodzakelijk om de cursus goed te kunnen uitvoeren. Om je een indruk te geven van de diverse onderdelen is hiervan een screenshot bijgevoegd. De onderdelen gaan we allemaal nog apart behandelen.

Inhoud cursus

Welkomstwoord

In het uitgebreide deel waarin je wordt welkom geheten door Rolf, vind je een zestal video’s en twee stukken tekst.

Welkomstwoord bij de cursus

De video’s begeleiden je stap voor stap door de cursus. Hier leer je hoe je het beste resultaat uit de cursus haalt. In de intro wordt snel uitgelegd hoe het ledengedeelte in elkaar steekt en hoe je je voortgang in de cursus kunt bijhouden.

De volgende video’s leren je al een beetje meer over chakra’s en maken je duidelijk waar Rolf en Melanie naar streven om met jou te bereiken in de cursus.

Je krijgt richtlijnen over het opstellen van sankalpa’s (intenties, leer je allemaal in de cursus!) en hoe, waar en hoe vaak je de yoga oefeningen kunt doen.

De afsluitende tekst “Aan de slag!” geeft nog een korte samenvatting van hetgeen je in de voorgaande video’s hebt bestudeerd.

Cursus handleiding

Het tweede deel van de cursus omvat een boek van 37 pagina’s in PDF formaat.

Dit boek dien je te bestuderen voordat je verder gaat met de cursus en de oefeningen.

In dit boek wordt namelijk alles uitgelegd wat je moet weten over chakra’s; hetgeen waar je in de cursus mee gaat werken.
Aan bod komt wat de 7 belangrijkste chakra’s zijn en de energie die door de chakra’s stroomt. Een mooi hoofdstuk hierover behandelt hoe je de chakra’s kunt zien; als brug tussen materie en bewustzijn.

Ook komt aan bod hoe de chakra’s uit balans kunnen raken.
En natuurlijk is er een hoofdstuk gewijd aan het weer in balans brengen van de chakra’s. Hierbij komt ook de Yoga Nidra ter sprake en hoe we dit gaan inzetten om de chakra’s weer in balans te brengen.

Voor nu klinkt het je misschien als abracadabra in de oren maar als je de cursus volgt wordt dit allemaal duidelijk en begrijpelijk uitgelegd.

Werkboeken Reis Door De Chakra’s

Het volgende deel van de cursus bevat 7 werkboeken. Ieder werkboek behandelt een van de 7 chakra’s.

De werkboeken geven eerst een beschrijving van het desbetreffende chakra.
Daarna krijg je doe-opdrachten die je dwingen na te denken over wat dit specifieke chakra uit balans kan brengen. Je gaat je beperkende overtuigingen aan de oppervlakte brengen en beoordelen.

Daarna ga je aan de slag met sankalpa’s en Yoga Nidra sessies om je beperkende overtuigingen om te zetten in positieve overtuigingen. Je herprogrammeert jezelf als het ware.

Het laatste deel van het werkboek geeft je ruimte om te reflecteren, ondersteund door voorbeeldvragen. Je bekijkt wat je hebt geleerd tijdens het werken met dit werkboek en bijbehorend chakra.

Chakra Yoga Nidra Sessies

Chakra Yoga Nidra sessies

Het vierde deel van de cursus omvat de Yoga Nidra oefeningen.
Deze oefeningen bestaan uit 5 oefeningen in audio formaat.
De sessies duren allemaal ongeveer een half uur.

Melanie begeleidt de 5 sessies en neemt je mee naar volledige ontspanning. Daarna wordt aandacht geschonken aan de veschillende chakra’s en de energiestromen.
Het is niet zo dat in iedere sessie een apart chakra wordt benadrukt (anders zou je 7 sessies moeten hebben), maar de chakra’s komen om beurten aan bod.

Veelgestelde vragen

Het laatste deel van de cursus bevat een tekstdocument met veelgestelde vragen.
Dingen die niet duidelijk zouden zijn tijdens de uitleg van de cursus worden hier verder uitgelegd.

Tot slot mag niet vergeten worden te vermelden, dat je te allen tijde raad kunt vragen aan Rolf en/of Melanie.
Als je iets niet begrijpt of je komt ergens zelf niet uit, volstaat een mailtje en je krijgt van een van hen een uitgebreid antwoord en hulp.

Wie is de aanbieder?

De cursus Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s is ontwikkeld door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart.
Beiden zijn zij eigenaar van het succesvolle bedrijf Happy with Yoga. Dit is een bedrijf dat zich, de naam zegt het al, richt op yoga lessen, workshops, evenementen en retreats op de mooiste plekken. Op de site vind je verder veel blogs en video’s met oefeningen en veel uitleg over yoga. Je merkt aan alles dat Rolf en Melanie dit werk met erg veel plezier en passie uitoefenen en dit werkt aanstekelijk!

Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen voor de Yoga Nidra: Reis Door De Chakra's Review
Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen

Bekwame docenten?

Maar zijn Rolf en Melanie nu wel de juiste personen voor deze cursus?

Ik kan daar kort over zijn: ja!
Rolf en Melanie zijn beiden E-RYT®500, YACEP® en Hatha Vinyasa Yoga docenten. Deze specificaties duiden een bepaalde graad van training en oefening aan en behaal je dus niet zomaar.
Beiden hebben ze 300 uur meditatie en Yoga Nidra training gevolgd en is Melanie nog gespecialiseerd in RYT 200 Yin Yoga.
Rolf is gegroeid in de richting van mindfulness en zoekt de kou op als Level II Wim Hof Methode instructeur. Wim Hof zul je beter kennen als The Iceman.

Eerder heb ik over de talenten van Rolf en Melanie verteld in de reviews over de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven, Yoga Nidra en de cursus Yoga Stap Voor Stap.

Wat zijn de kosten van de cursus Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s?

De cursus Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s wordt aangeboden voor de actieprijs van € 87,-.
Normaal zou je voor alle afzonderlijke delen van de cursus ruim boven de € 200,- kwijt zijn.
Het volledige pakket ziet er als aanbieding dan ook aantrekkelijk uit.
Vooral als je nagaat dat individuele lessen in een overvolle zaal, met een tekort aan persoonlijke aandacht veel meer kosten, besef je nog beter het voordeel van deze aanbieding!

Wat vinden de klanten van deze cursus?

Op de sales pagina van de cursus is een aantal ervaringen van klanten opgenomen. Allen zijn positief over de cursus en prijzen vooral ook Rolf en Melanie voor hun gedrevenheid, professionaliteit en passie. Ik heb nergens kunnen lezen in hoeverre zij baat hebben gehad bij het aanpakken van de chakra’s. Wel lees ik dat ze rust hebben gevonden en bepaalde zaken op een andere manier zijn gaan bekijken (ook een van de doelen van de cursus)!

Verder zijn er in de zeer actieve Facebook community van Happy with Yoga veel positieve ervaringen van cursisten. Dit gaat dan niet alleen over deze cursus maar ook over een van de andere cursussen die worden gegeven door Rolf en Melanie.

Wat vind ik zelf van de cursus Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s?

Ik ontkom er natuurlijk niet aan om voor deze Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s Review zelf ook diep in de cursus te duiken. Mijn eigen mening zal ik dan ook hier onder delen.

Zeer uitgebreid

Allereerst vind ik de cursus zeer uitgebreid over komen. Dit komt door de variatie in het aanbod.
Ik had verwacht om een lijstje, al dan niet op video, te krijgen met oefeningen.

Maar ik was blij verrast met alle “bijzaken” die aan de cursus zijn toegevoegd.
Ik heb het dan over de zeer uitgebreide toer aan het begin van de cursus die je meteen gerust telt. Ik was in het begin ook een beetje overweldigd toen ik digitaal door de cursus bladerde. Maar als je alles stap voor stap leest, leert en toepast wijst het eigenlijk allemaal zichzelf.

Het absoluut onmisbare boek met de cursushandleiding is een topper.
Het behandelt de chakra’s, de energie en de samenwerking met Yoga Ndra op een overduidelijke wijze. Op het moment dat ik deze handleiding aan het lezen was, viel alles letterlijk op zijn plek en keek ik ernaar uit om aan de oefeningen te beginnen.

De oefeningen

De audiobestanden met de oefeningen, rustig ingesproken door Melanie, zijn een rustpunt in je dag. Ondanks dat je op het moment van oefenen toch aan het werk bent jezelf te verbeteren!
Ik heb voor de review Yoga Nidra ook oefeningen gedaan (en grijp daar ook nog naar terug) maar die zijn meer gericht op het totale ontspannen. Ook al ga je daarbij ook aan de slag met intenties; in deze cursus Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s heb ik dit als veel intenser beleefd.

De werkboeken

Tegen de werkboeken keek aan het begin van de cursus een beetje vreemd aan. Hoezo een werkboek? Ik ga toch gewoon de oefeningen doen?

Gaandeweg de cursus heb ik echter de toegevoegde waarde van de boeken begrepen.
Als je namelijk een boek in handen hebt dat je moet invullen (ik heb de werkboeken geprint, dit werkt veel makkelijker, ook voor losse aantekeningen) word je gedwongen om na te denken over de vragen die je worden gesteld. En geloof me, die vragen lijken makkelijk maar de antwoorden laten vaak lang op zich wachten (bij mij tenminste). Je moet diep in jezelf duiken om de waarheid eruit te krijgen en dit kan soms verrassende antwoorden opleveren. Aan de andere kant weet je dan ook precies waaraan je moet werken om jezelf naar een hoger niveau te tillen.

Het voordeel van een geprinte versie is dat je dit nog eens na kunt kijken. Je kunt dan zien waar je bent gegroeid (als het goed is zie je na een tijdje zeker wel een verbetering) en waar je nog meer aandacht heen moet sturen.

Ik ben er nog niet hoor, maar ik merk wel dat ik stukje bij beetje veranderingen zie optreden in hoe ik tegen bepaalde situaties aan kijk. Ik denk meer na voordat ik ergens over oordeel en probeer diverse kanten van een gebeurtenis te bekijken. Het lukt nog niet altijd maar deze cursus heeft mij tot nu toe hier goed in geholpen en mij op de juiste weg gezet.

Layout van de cursus

De cursus zelf wordt gepresenteerd in het voor mij inmiddels herkenbare en duidelijke format.

Dor het gebruik van zachte kleuren en een “ruime” opzet straalt ook deze cursus weer rust uit.

De video’s zijn van goede beeld- en geluidskwaliteit. Het is een plezier om de cursus te openen en het motiveert je tot het dagelijks doen van de oefeningen.

Daarover gesproken: je kunt de cursus in je eigen tempo doen. Er staan geen volgende video’s in de rij of er is niemand die je pusht om verder te gaan.

Als jij een dag een bepaalde oefening overnieuw wil doen, is dat geen probleem. Ik ben bij sommige chakra’s ook enkele dagen blijven hangen. Maar beter goed opgelost dan halverwege doorgaan. Er zit totaal geen tijdsdruk op de cursus en dat is fijn.

Garantie

Ook bij deze cursus ben je voorzien van een fijne garantie.
Als jij, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over de cursus, kun je dit binnen 30 dagen na aankoop aangeven. In dat geval krijg je gewoon je geld terug.
En in 30 dagen kun je er heus wel achter komen of de oefeningen wat voor je zijn. Een prima garantie dus in mijn ogen; je kunt risicoloos de cursus uitproberen.

Eindoordeel Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s Review

Als afsluiting van deze Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s Review komen we tot de waardering van deze cursus en bepalen we of deze cursus zijn geld waard is en doet wat hij belooft.

Ik ben blij verrast met de komst van deze cursus! Ik heb al ervaring met yoga maar juist het deel dat de chakra’s benoemt en onderhanden neemt, geeft echt een extra dimensie aan deze oefeningen.

Rolf en Melanie zijn erin geslaagd om een harmonieus geheel te presenteren op hun rustige en duidelijke manier.

Ik wil benadrukken dat de cursus Yoga Nidra, waarvan delen ook in deze cursus aan bod komen, zeker niet hetzelfde is als déze cursus!
De cursus Yoga Nidra leidt je tot een totaal ontspannen staat van zijn, waarin je ook intenties zet om tot andere inzichten te komen.
Echter ga je met de cursus Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s veel verder met het aanpakken van je energiestromen. Ik vind ook dat je bij deze cursus meer moet nadenken (getuige ook de werkboeken die aan de cursus zijn toegevoegd).

Zijn geld waard?

De cursus is in mijn ogen vriendelijk geprijsd. Hij is weliswaar duurder dan de “standaard” Yoga Nidra cursus maar daar krijg je ook meer voor in je pakket.
Vooral als je bedenkt wat deze cursus voor goeds in je leven kan voortbrengen, is dat natuurlijk onbetaalbaar.
Bovendien kun je de oefeningen keer op keer herhalen. Je hebt er dus voor zeer lange tijd plezier van.

En het resultaat?

Over het resultaat kan ik zelf tevreden zijn. Ik merk bij mezelf veranderingen in denken (en dus ook gedrag). Niet dat het voorheen zo erg was, maar er komt een soort van rust over je heen als je de tools van de cursus goed ter hand neemt.

Maar hier geldt natuurlijk wel de aloude regel: als je er zelf geen energie in stopt, zal er ook bar weinig uit komen!
Als jij de moeite neemt om je geconcentreerd op de cursus te storten zul je worden beloond met de goede dingen in je leven die als vanzelf naar je toe lijken te komen!

Ja! Ik wil beginnen aan de cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *