Wat is mindfulness?

De meeste mensen hebben het woord mindfulness wel eens voorbij horen komen.
Maar veel mensen weten niet precies wat het betekent.
Daarom volgt hier een korte uitleg van het begrip mindfulness.

De betekenis van mindfulness

Mindfulness komt eigenlijk neer op je volledig bewust zijn van het huidige moment. Je bent volledig aanwezig in het hier en nu. Wat belangrijk is in dit geval is dat je dit doet zonder te oordelen.

Stel, je gaat een eindje wandelen. Tijdens dat wandelen denk je aan de boodschappen die je nog moet doen en de telefoontjes die je nog wil maken. En oh ja, de kinderen moeten ook naar de dansles en het voetbal. Maar je moet nu wel doorlopen anders ben je niet op tijd terug.
Je bent nu niet echt mindful bezig.

Ga je nu mindful wandelen, dan zie je waar je loopt, de tegels of het zandpad en voel je de oneffenheden onder je schoenzolen. Je ziet de kleuren van de bladeren aan de bomen en ruikt de heerlijke frisse natuurlucht. Je voelt de wind in je gezicht en de zon op je huid. Ook hoor je wel 5 verschillende vogels fluiten. En je denkt: “Wat fijn dat ik dit een uurtje kan doen!”
Ik hoef je niet uit te leggen wat het verschil is tussen de “eerste” en de “tweede” wandeling, toch?

Effect van mindfulness

Maar waarom zou je nu aan mindfulness willen doen? Ik zal opsommen wat mindfulness voor je doet, zodat je daar een beter inzicht in krijgt.

Allereerst vermindert mindfulness stress, angst en somberheid. Je zult minder piekeren en je levenskwalitiet gaat omhoog.
Ook word je zelfbewuster, emotioneel stabieler en empatischer.

Je zult merken dat je betere keuzes kunt maken, overzicht kunt houden en problemen makkelijker oplost.

Zelf aan de slag met mindfulness

Zoals je ziet heeft mindfulness in je leven vele voordelen. Vaak denken mensen bij mindfulness aan zweverigheid maar dit is totaal niet het geval.

Wil je zelf beleven wat mindfulness voor je kan betekenen, raad ik je aan de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review te lezen.
Hierin lees je hoe trainer Rolf van Baalen je meeneemt in een dagelijkse bewustwording en wat het is om te leven met mindfulness.
Gegarandeerd dat het je goed zal doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.