Wat is een ketogeen dieet?

Als jij iemand bent die graag gewicht wil verliezen en er slanker uit wil zien, hoef je jezelf niet uren te kwellen in de sportschool.
Het mág wel natuurlijk, maar er is een veel effectievere manier van vet verliezen en een mooier lichaam te krijgen.
Dat is het ketogeen dieet of kort het ketodieet.

Ontstaan

Het ketogeen dieet is niet nieuw. Bijna honderd jaar geleden is het al ontwikkeld en de meeste mensen kennen nog wel het Adkins dieet uit de jaren 70. Dit was ook op het ketogeen principe gestoeld.

Anders dan normaal

“Normaal” haalt je lichaam energie uit de koolhydraten die je eet. Deze koolhydraten zitten vooral in brood, pasta, rijst en aardappelen.

Bij het ketogeen dieet eet je veel minder koolhydraten. De nadruk ligt meer op eiwitten en (goede) vetten.

Doordat je minder koolhydraten eet, zal je lichaam op zoek gaan naar een andere bron van energie, namelijk vet. In je lichaam wordt je vet afgebroken tot ketonen, welke dan je belangrijkste bron van energie worden. Dit proces heet ketose.

Ketose

Om je lichaam in een staat van ketose te krijgen, dien je minder dan 50 gram koolhydraten per dag te eten.
Hierdoor verbruikt je lichaam eerst de glycogeen voorraden (verkregen uit glucose) in je lichaam, voornamelijk uit je lever en je spieren.
Hierna worden je opgeslagen vetten verbrand tot ketonen.
Het duurt even, gemiddeld zo’n 48 uur, voordat je lichaam in ketose is.

Voordeel

Het voordeel van “in ketose” zijn is dat de ketonen in je bloed ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel verlaagt en hormonen die voor je vetverbranding zorgen, meer in balans komen.

De energie van ketonen gaat twee keer zo lang mee en wordt gelijkmatiger afgegeven dan de energie die je haalt uit koolhydraten.
Omdat je veel vet eet, heb je minder een hongergevoel.

Meer weten over een ketodieet?

Als je nu zelf wat slanker wil worden en op zoek bent naar een mooier figuur, raad ik je aan mijn Keto Revolutie Review te lezen. Hier lees je hoe Mitchel van Duuren jou alles kan vertellen over een ketodieet en de heerlijkste recepten voor je klaar heeft om gemakkelijk en moeiteloos kilo’s af te vallen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.