Wat is een Franse Bulldog?

Franse Bulldog van voren

Een Franse Bulldog begint in populariteit in Nederland steeds meer te groeien. Deze redelijk kleine honden met een enigszins clownesk uiterlijk, zie je steeds meer in het straatbeeld verschijnen. Dit komt omdat het een vrolijke gezelschapshond is die graag in de buurt van zijn baasje is.
Maar pas op, de Franse Bulldog is erg waaks en kan soms koppig en onstuimig zijn.
Daarom is het van groot belang dat de Franse Bulldog een consequente opvoeding en training krijgt, om deze karaktertrekken niet de overhand te laten nemen.
Laten we nu gaan kijken wat voor hond de Franse Bulldog is.

Ras omschrijving

Zoals in de intro al omschreven, valt de Franse Bulldog onder de paraplu van gezelschapshonden.
Over de geschiedenis van de Franse Bulldog is nogal wat onenigheid. De versie die je van diverse kynologen het meeste hoort is dat men denkt dat deze hond afstamt van de Engelse Bulldog. Door grote werkeloosheid zijn in de 19e eeuw veel Engelsen verhuisd naar Frankrijk. Ze namen daarbij hun Engelse Bulldog mee. Hier zouden de Engelse Bulldogs zijn gekruist met de kleinere Franse terriƫrs, waaruit de Franse Bulldog dan uiteindelijk is ontstaan.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Franse Bulldog is nogal opvallend. De hond is stevig, gespierd en komt gedrongen over. Deels komt dit door de korte poten, die wijd uit elkaar staan.

De kop is breed, vierkant en heeft grote, haast bolle ogen en korte rechtopstaande oren.
De hond heeft een onderbeet; de ondertanden staan bij een gesloten bek voor de boventanden. De Franse Bulldog heeft een wipneus.
Inherent hieraan moet je aandacht schenken dat de hond goed kan ademen; door zijn opstaande neus, vorm van zijn bek en een vaak kleine luchtpijp, kan ademen voor deze honden soms lastig zijn.
De Franse Bulldog heeft een korte staart die als een krul tegen zijn achterwerk ligt.

De hond heeft een korte vacht die in drie kleuren kan voorkomen: gestroomd met wit, beige-bruin of ree-achtig en bont (wit met vlekken).

Karakter

Het karakter van de Franse Bulldog laat zich omschrijven als speels, levendig en het is een echte mensenvriend. Ook met kinderen kan deze hond goed overweg. Je kunt en moet hem echter nooit met kinderen alleen laten.
Vanwege zijn nieuwsgierigheid en enthousiasme gaat de Franse Bulldog andere honden onverschrokken tegemoet. Hij kan het beste overweg met andere bulldog-achtige honden.

Hij vraagt wel om aandacht (van zijn baasje) en als je niet genoeg aandacht geeft, komen er jaloerse trekken naar boven. Verder kan de Franse Bulldog ook eigenwijs uit de hoek komen.
Als je de hond niet de juiste, consequente opvoeding geeft, gaat de hond de baas spelen en bepaalt hij alles zelf.

Wil je zelf een Franse Bulldog?

Zit je eraan te denken om zelf een Franse Bulldog aan te schaffen, dan raad ik je aan om de Franse Bulldog Handboek Review te lezen. Hierin vind je een omschrijving van het beste boek dat je op dit moment kunt aanschaffen over de aankoop, opvoeding en training van de Franse Bulldog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *