Wat is affiliate marketing?

Tegenwoordig kom je steeds vaker de term affiliate marketing tegen.
Maar wat is dat nu precies? Dat ga ik je in dit artikel uitleggen.

Marketing

Om te begrijpen wat affiliate marketing is, bekijken we eerst de term marketing.

Marketing is kort gezegd het geheel aan theorie├źn en technieken om producten optimaal af te zetten (te verkopen). Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de behoeften en wensen van de kopers.

Marketing moet dus zorgen voor een maximale productverkoop. Dit wordt gedaan via het ontwerp van het product en de distributie hiervan. Ook reclame maken voor het product en de prijsbepaling horen hierbij.

Om een maximale verkoop te realiseren worden bij bedrijven hele marketingafdelingen opgezet. Deze afdelingen gaan aan de slag met onder andere onderzoeken, statistieken en prijsvergelijkingen. Maar ook met het bepalen welke gebieden of landen het product veel verkopen. De afdeling maakt voorspellingen van toekomstige aankopen en stelt reclamecampagnes op.
Zoals je ziet wordt hier zeer veel aandacht (en geld) aan besteed.

Affiliate

Maar wat is dan een affiliate?

Een affiliate is een persoon die voor een bedrijf een product of dienst promoot. Als de affiliate middels deze promotie een product verkoopt, dan krijgt de affiliate hier een vergoeding voor. Deze vergoeding heet commissie.

Partijen betrokken bij affiliate marketing

Om het plaatje compleet te maken laat ik zien welke partijen zijn betrokken bij affiliate marketing.

De adverteerder

Dit is de persoon of het bedrijf dat producten of diensten aanbiedt via internet. Van hen krijgen affiliates ook promotiemateriaal.

De affiliate

Zoals hierboven al beschreven is een affiliate een persoon die middels het gekregen promotiemateriaal bezoekers doorstuurt naar de website van hun adverteerders.

Affiliate netwerken

Een affiliate netwerk kun je zien als een tussenpersoon tussen de adverteerder en de affiliate. Het netwerk houdt met tracking software bij welke verwijzingen met een gekoppelde aankoop zijn gedaan, zodat de juiste affiliate ook zijn of haar commissie ontvangt.

Meer weten over affiliate marketing?

Als je meer wil weten over de werking van affiliate marketing, kun je mijn Affiliate Marketing Revolutie Review lezen. Deze review gaat over de Internet Succes Gids met de Affiliate Marketing Revolutie methode, ontwikkeld door Jacko Meijaard. Jacko is een expert op het gebied van affiliate marketing en heeft hier een complete cursus voor ontwikkeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *