Soulcamp Review – meer geluk, liefde en succes!

Sprong van blijdschap voor de Soulcamp Review

De tijd waarin we nu leven, geeft ons steeds meer het gevoel dat alles meer, beter, groter, sneller moet… Herken je dat ook?
We worden opgejaagd door alles om ons heen. Als je niet opschiet, loop je zaken mis! Je moet nu dit, je moet nu dat…
Het gevolg hiervan is dat je jezelf voorbij loopt. Je bent niet meer in staat om zelf te voelen. Stress, een burn-out en een algemeen gevoel van onbehagen liggen op de loer. Is daar dan niets aan te doen? Jazeker wel! En dat heet Soulcamp, daar zul je in deze Soulcamp Review snel achter komen!

In deze Soulcamp Review laat ik je kennis maken met de manieren waarop je voor jezelf je mindset kunt veranderen waardoor je meer zelfvertrouwen, rust en geluk in je leven zult krijgen. Soulcamp is namelijk het snelst groeiende platform van Nederland en België waar alles draait om persoonlijke ontwikkeling. De beste mental coaches, trainers en mentors uit Nederland en België staan voor jou klaar om je leven naar een succesvol, liefdevol en gelukkig niveau te tillen.

Wat ontdek je in de Soulcamp review?

In deze Soulcamp Review laat ik je kennis maken met dit geweldige platform en de programma’s die je op dit platform kunt vinden. Je maakt kennis met de coaches en mentoren, die voor jou uren aan waardevolle videocontent hebben klaar staan.

Maar ook de kosten van de Soulcamp, of onderdelen daarvan, komen aan bod.

Gebruikerservaringen ontbreken evenmin, evenals mijn eigen ervaringen met het programma. Want voor een goede review heb ik natuurlijk ook zelf de Soulcamp aangeschaft.

Aan het einde van de Soulcamp Review geef ik je antwoord op twee belangrijke vragen: “Is Soulcamp mijn geld waard?” en “Biedt Soulcamp het gewenste resultaat?”
Ontdek snel alles over Soulcamp en ga voor een fijn, gelukkig en succesvol leven!

Wil je al een gratis voorproefje?

Wat is Soulcamp precies?

Soulcamp is een online platform met als doel om jou een persoonlijke ontwikkeling te laten doormaken.
Door middel van video’s van de beste life coaches, trainers en mentors uit Nederland en België leer je om succes, geluk, rust, liefde en zelfvertrouwen aan te trekken.

Bovendien is iedere videocursus voorzien van een te downloaden werkboek. Je wordt in de cursussen aangespoord om hierin je eigen, persoonlijke ervaringen te omschrijven en de vragen persoonlijk te beantwoorden.

Je leert op deze manier jezelf op een leerzame en actieve manier kennen. Met deze opgedane, persoonlijke kennis ga je de verdieping in. En omdat jij zelf de antwoorden op de vragen geeft, kom je zo tot een heel persoonlijk inzicht. Dit gaat echt over jou.
Of dat nu op het gebied is van persoonlijk leiderschap, intuïtie of het in stand houden van liefdevolle relaties, dat maakt niet uit.

Elke video behandelt zijn eigen thema. Je kunt dus ook zelf kiezen waar je het eerst bij jezelf aan wil gaan werken.

Waaruit bestaat Soulcamp?

De ontwikkelaars van Soulcamp ontwikkelen programma’s waarmee je je mindset kunt gaan veranderen. Hierdoor zul je meer rust ervaren, meer zelfvertrouwen en meer levenslust.
De programma’s staan allemaal op zichzelf en pakken steeds een ander onderdeel van een veranderende mindset aan.
Buiten de programma’s die nu al ter beschikking staan op het portal, zijn er nog een viertal programma’s in ontwikkeling.

Soulcamp Review

Tijd om naar het programma zelf te gaan kijken!
Omdat Soulcamp een online programma is, kun je na aanmelding direct beginnen met de diverse trainingen. Ik noem de programma’s trainingen, maar het is meer een pad dat je loopt. Er zijn geen examens, er staat geen tijdsdruk op. Jij bepaalt in welk tempo je werkt en welke modules je belangrijk vindt om eerst aan te pakken.

Wanneer je je hebt aangemeld, kun je met je wachtwoord inloggen op de Soulcamp pagina.

Hier vind je bij “portal” de modules die voor je klaar staan.

Soulcamp portal voor de Soulcamp Review
Soulcamp portal met de beschikbare modules

Zelf heb ik bij aanvang van het programma, eerst per videocursus de inleiding bekeken. Van hieruit heb ik een keuze gemaakt welke video serie ik het eerst wilde gaan bekijken. Hier kun je dus voor jezelf makkelijk bepalen waarmee je zelf aan de slag gaat.

Op dit moment bestaat het aanbod uit 5 programma’s met een totaal van 56 video’s. De totale lengte van videomateriaal is meer dan 8 uur.

Ik zal je nu kennis laten maken met de programma’s van Soulcamp!

Soulcamp: DIY Goeroe

Het DIY Goeroe programma behandelt thema’s waarmee je kritisch naar jezelf, naar je carrière en naar je relaties gaat kijken.

Het zegt je niet wat je moet doen, maar laat je zelf ontdekken wat voor jou het beste werkt.
Een grappige uitspraak van de coach is dan ook: “Hoe je meer uit je ontwikkeling haalt? Zoek het lekker zelf uit!”
En hiermee geeft hij dus precies weer hoe jij jezelf aan het denken zet. Over jezelf, gedaan door jezelf.

De inzichten die je in deze cursus krijgt, zijn uitdagend en soms confronterend. Het leuke van deze cursus is, dat het “rouleert”: van de in totaal 12 modules zijn er steeds 7 beschikbaar. Steeds worden er modules gewisseld, zodat je steeds weer nieuwe inzichten krijgt aangereikt. Er is dan ook geen vaste volgorde van modules die je kunt doorlopen.

De coach

De DIY Goeroe is van de hand van Raymond de Looze. Raymond is zijn carrière begonnen als bedrijfskundige en jurist, maar is later overgestapt op de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Op zijn eigen manier geeft hij mensen inzicht in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Zoals al gezegd: geen standaard vragenlijstjes, maar het stellen van vragen vanuit verschillende perspectieven is zijn werkwijze.

Raymond de Looze, van DIY Goeroe, voor de Soulcamp Review
Raymond de Looze

Modules DIY Goeroe

Op het moment van schrijven van deze Soulcamp Review heb ik dus ook “maar” de beschikking over 7 modules, en wel deze:

 • Acceptatie; je moet de beginsituatie accepteren zoals die nu is.
 • Nieuwsgierigheid; kweek het verlangen om meer over jezelf en/of anderen te weten te komen.
 • Patronen; vaste gedragspatronen kunnen je in bepaalde situaties helpen, maar niet ieder patroon is altijd effectief.
 • Betekenis en geluk; het verschil tussen nu doen wat goed voelt of een grotere bijdrage leveren, buiten jezelf.
 • Bewustzijn; leer jezelf van afstand observeren en zie dat je niet je gedachten of je gevoel bent.
 • Prettig confronteren; hoe kan ik een confrontatie prettig doen verlopen?
 • Overdracht; leer waarom je heftig reageert als iemand op “je rode knop” drukt.
Screenshot Raymond de Looze

Regelmatig maak ik een update van deze Soulcamp Review. Dus gaandeweg zullen ook de overige thema’s aan bod komen. Hou de review in de gaten voor meer inzichten!

Soulcamp: Terug naar je authentieke zelf

In deze cursus draait alles om jezelf hervinden en terug gaan naar je oorspronkelijke ik.
Je onderbewustzijn speelt hierin een heel belangrijke rol. Als je je hebt verdiept in je onderbewustzijn, ga je het verschil leren tussen wie je denkt dat je bent en wie je werkelijk bent.
Belemmerende overtuigingen worden aangepakt en je krijgt middelen om dichter bij jezelf te komen.

Merk je weinig veranderingen in jezelf ondanks al dat harde werken? Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan en blijven patronen zich herhalen?
Dan is het hoog tijd dat je je authentieke zelf leert herkennen!

De coach

Terug naar je authentieke zelf is gemaakt en wordt gepresenteerd door Milan Somers.

Milan is een Nederlandse auteur, spreker en business mentor. Hij heeft zich ten doel gesteld om mensen de verbinding te leren tussen abstracte vraagstukken en wat deze concreet betekenen in de levens van mensen.

Milan werkt hiervoor samen met leiders, ondernemers, teams en sporters. de gedrevenheid zit wel snor, echter allemaal streven ze naar meer authenticiteit.

Milan Somers van terug naar je authentieke zelf
Milan Somers

Modules Terug naar je authentieke zelf

In 12 video’s met een totale tijd van tweeëneenhalf uur reikt Milan je de volgende handvatten aan om tot je authentieke zelf te komen:

 • Onderbewustzijn; je leert dat je grootste kracht in je onderbewustzijn zit. Als je hiervan eenmaal de juiste kennis hebt, kun je de regie terug in handen nemen.
 • Ego-zelfbeeld versus authentieke ik; in deze module leer je het verschil tussen beiden. En leer je te handelen vanuit je authentieke ik en niet vanuit je “valse” ego.
 • Overtuigingen veranderen; je leert af te stappen van je verkeerde overtuigingen en realiseert je doelen makkelijker en efficiënter.
 • Communicatie; ervaar hoe het is om vanuit je diepste ik te communiceren.
 • Verbinding missie en authentieke ik; Milan neemt je met oefeningen mee om contact te maken met je kern en van daaruit de wereld te bezien.
 • Integratie; hoe ga je nu al deze kennis in je dagelijkse leven toepassen?

Soulcamp: Stap in de hoofdrol van je leven

De cursus Stap in de hoofdrol van je leven is een verdieping van het later te bespreken 7 senses programma.
Deze cursus haalt je uit de sleur van “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, waarmee wij lijken te zijn opgevoed.
Durf op de voorgrond te gaan staan, pak die rol van je leven om te laten zien dat jij schittert, mooi bent, waard bent zoals je bent. Daar draait het in deze cursus om.

De coach

De presentatie van deze cursus is in handen van de Belgische Margot Hallemans.
Margot is een bekend actrice en yogadocente, wiens passie het is om mensen naar een hoger niveau te tillen. Ze beleeft er plezier aan om mensen op verschillende manieren, van spiritualiteit tot uiterst gegrond, te laten ervaren hoe het is om te zijn wie je bent. Ze laat de mensen stralen en leren om voluit voor iets te gaan. Margot leert jezelf kennen en je blokkades te belichten, zodat je deze kunt wegnemen.

Margot Hallemans van Stap in de hoofdrol van je leven
Margot Hallemans

Modules Stap in de hoofdrol van je leven

In 10 video’s neemt Margot je mee op deze verkenningsreis van jezelf. De video’s bevatten de volgende onderdelen:

 • Spirit; Margot legt in deze video uit dat spirit staat voor het overal jezelf kunnen zijn en je overal en altijd voor de volle 100% kunt uitdrukken, tonen en uiten. Heb vertrouwen en ga mee met de flow
 • Mind; leer je gedachten en leer wat ze je vertellen. Heb je belemmerende gedachten? Zet ze om in helpende gedachten en laat ze voor je werken!
 • Expressie; in deze video ga je ontdekken hoe je “de waarheid” spreekt, hoe je jezelf uitdrukt op de manier zoals jij zelf wil. Je leert eerst communiceren met jezelf, waarna je dit ook meeneemt in de communicatie met anderen
 • Hart: liefde en verdriet; in deze module spreekt margot over het hebben van liefde voor jezelf, voor een ander en voor het leven. Hoe kun je je gevoel nog dichter benaderen en toelaten in je leven?
 • Hart: de kracht van kwetsbaarheid; als je je kwetsbaar opstelt en spreekt vanuit je gevoel, kan een ander daar niets tegen inbrengen.
 • Commitment; durf ergens helemaal voor te gaan is het motto van deze module. Door je ergens volledig in vast te bijten, zul je zien dat je veel verder komt. Je leert je weerstand opzoeken omdat je hier het meeste kunt groeien
 • Seksualiteit; dit is een moeilijk te vangen en omschrijven energie (en dat merk je ook aan Margot op de video) maar hier leer je deze energie te herkennen en ermee te werken op een diep niveau. Het heeft niets met de seksuele daad te maken maar levert je een kracht, een soort van goed onderbuikgevoel
 • Lichaam; waar zou je zijn zonder je lichaam? Je ontdekt dat je lichaam je veel geeft, je kunt voelen en handelen vanuit je lichaam en je lichaam geeft je signalen als je te ver gaat met iets

Meteen aan de slag met persoonlijke ontwikkeling?

Soulcamp: Leven vanuit je vrouwelijke kracht

In dit, over het algemeen op vrouwen gerichte programma, ga je nadenken over de balans in je leven. Laat je je leven leiden door de waan van de dag? Ben je jezelf constant aan het bewijzen en is je aandacht naar buiten gericht?
Grote kans dat jij dan niet gebalanceerd bent en niet in lijn met jezelf. Er is geen evenwicht tussen je fysieke, mentale, emotionele en spirituele dimensie in jezelf.

In Leven vanuit je vrouwelijke kracht laat Eva Daeleman je ontdekken hoe je aandacht krijgt voor je diepste binnen. Je leert hoe je deze kracht naar buiten kunt gebruiken voor een vrijer leven.

De coach

Leven vanuit je vrouwelijke kracht wordt gepresenteerd door Eva Daeleman. Misschien ken je Eva van vroeger, toen ze haar carrière begon als radio-dj en tv-presentatrice. Uiteindelijk stortte ze in elkaar in deze “nepwereld” en is volledig uitgerust en tot haarzelf gekomen. Dit gaf haar het inzicht dat zij de balans volledig kwijt was.

Op dit moment begeleidt Eva vrouwen die eenzelfde soort pad hebben gelopen en probeert met haar inzichten andere vrouwen hiervoor te behoeden. Leven vanuit je vrouwelijke kracht geeft vrouwen inzicht in de kracht die in hen zit en hoe ze deze kracht bewust kunnen gebruiken.

Eva Daeleman
Eva Daeleman

Modules Leven vanuit je vrouwelijke kracht

14 modules groot is het programma van Eva Daeleman. In deze modules komen de volgende zaken aan bod:

 • In module “Belang van vrouwelijke energie” ontdek je dat de vrouwelijke energie niet altijd in de pas loopt met de maatschappelijke lineaire structuur. Eva leert je de vier dimensies van je vrouwelijke energie: de fysieke, de mentale, de emotionele en de spirituele. Ervaar dat de emotionele dimensie de moeilijkste is om te begrijpen. En dat de spiritualiteit niets heeft te maken met geloof, maar met veerkracht.
 • Mannelijke en vrouwelijke energie; in deze module legt Eva het verschil uit tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Daar waar de mannelijke energie voortsnelt en doorgaat, houdt de vrouwelijke energie van rust en kalmte. Dit heeft niets te maken met het zijn van man of vrouw. Bij het activeren van de vrouwelijke energie zul je merken dat je makkelijker door het leven zal gaan.
 • Balans; hier leer je vertrouwen op je gevoelens om zo de beide energieën op één lijn te krijgen. Je leert om “nee” te durven zeggen. Keuzes maken geven je ruimte voor nieuwe dingen. Door je agenda in te vullen met je vrouwelijke cyclus als uitgangspunt, geef je je vrouwelijke energie de vrije ruimte. Verder ontdek je hoe het is om controle los te laten.
 • Mindset; een belangrijk element in dit programma. Je leert je mindset “juist” te zetten door te ontdekken dat je meeste angsten slechts gedachten zijn die niet kloppen. Je leert je mindset op het positieve te richten.
 • Gedachten ompolen; je ontdekt op elke manieren je negatieve gedachten kunt omzetten in positieve gedachten. Hulp krijg je door het genieten van kleine dingen waar je dankbaar voor bent. Leer van jezelf een “fact checker” te maken.
Screenshot Eva Daeleman
 • Goede gewoonten; je leert de punten waarop je je onbewust zelf aan het saboteren bent. En uiteraard krijg je de tools hoe je dit kunt herkennen en ombuigen!
 • Aanleren gewoonten; door jezelf beperkingen op te leggen, zul je merken dat je veel meer vrijheid krijgt. Hoe? Check de video!
 • Grenzen; het zeggen van “nee” is heel krachtig. Leer hier hoe je je grenzen stelt en zelfs overstijgt! Je zult meer gaan leven naar je eigenlijke aard. Je ontdekt het belang van geweldloze communicatie.
 • Zelfzorg; je kunt enkel van anderen houden, wanneer je van jezelf houdt. Je ontdekt de zes stappen van zelfzorg.
 • Leven vormgeven; hier leer je hoe je naar je eigen kern gaat. Door nieuwsgierig te blijven en te gaan investeren in de dingen die je graag doet, zul je je steeds beter gaan voelen.
 • Manifestatie; in dit laatste hoofdstuk leert Eva je om alle tools die je in deze lessen hebt gekregen, toe te passen om te komen tot een energiek leven naar je eigen aard. De mannelijke en vrouwelijke energie komen in balans en je zult merken dat het je steeds makkelijker afgaat om je eigen keuzes te maken, gesteund door de lessen uit dit programma.

Soulcamp: Herprogrammeer je onderbewustzijn met 7 senses

In deze cursus draait alles om het leren en herkennen van signalen vanuit je binnenste. In 7 senses ontdek je de signalen vanuit je hoofd, hart, lichaam en intuïtie te herkennen en op basis daarvan beslissingen te nemen.

Want maar al te vaak zijn mensen tegenwoordig “losgekoppeld” van hun gevoel en kunnen dan ook niet het juiste, wat van binnenuit juist voor hen voelt, beslissen.

Leer je de signalen van de 7 sensen herkennen en maak je aan de hand van daaruit je beslissingen, zul je merken dat je leven moeitelozer wordt. Je voelt je lichter en meer vreugdevol. Omdat je weet dat je continu de juiste keuzes maakt.

Vanaf nu ga je weer beslissingen maken van binnen naar buiten, in plaats van dat je de grip op je leven verliest of je jezelf laat leiden door de verkeerde keuzes.

De coach

Joris Swinkels is degene die je bij het vinden en begrijpen van de 7 senses begeleidt. Deze ondernemer en professioneel business mentor heeft zich al meer dan tien jaar bezig gehouden met het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van hun eigen, authentieke pad.

Daarnaast geeft Joris bewustzijnstrainingen bij Creative Consciousness en is hij oprichter van de Consious Academy.

Joris Swinkels van 7 senses
Joris Swinkels

Modules 7 senses

In 8 video’s laat Joris je de 7 senses ontdekken en legt hij uit hoe je van hieruit zuivere keuzes voor jezelf kunt maken. Na de intro volgen de video’s waarin stuk voor stuk de 7 gebieden worden uitgelegd van waaruit je gaat leren beslissingen te nemen.

 • Spirit; in deze module stelt Joris je de vragen of jij volledig en overal kunt zijn wie je bent, en wat je rol is in het grote geheel van het leven. Loop ik het pad waarvoor ik ben geboren?
 • Mind; hierin legt Joris uit dat als je naar je gedachten kijkt, je makkelijk kunt zien of bepaalde zaken op jouw pad horen. Krijg je ergens meer energie van? Dan hoort dat bij jou. Krijg je constant uitdagingen die je moet aangaan op je pad? Dan moet je je afvragen of waarmee je bezig bent, weel echt bij jou hoort. Deel twee van mind gaat over je waarden; welke waarden zijn voor jou belangrijk? Je mind werkt zo als een uitstekend kompas.
 • Expressie; je keel is het gebied van expressie; hiermee kun je je innerlijk meegeven aan de wereld. Je kunt aangeven wat je de mensen om je heen wil laten weten. Het tweede niveau zijn je armen; deze zorgen voor creatie van wat je mind wil. Ben je aan het bouwen wat je wil bouwen?
 • Hart; zodra jij je hart opent, ben je weliswaar kwetsbaar, maar mensen begrijpen je beter en voelen je goed aan. De mensen staan positief tegenover jou. Je hart open je als je jezelf veilig voelt. Emoties is een ander deel van deze module. Ook dit draait om je hart, waarmee je emoties voelt.
 • Energie; hier leer je dat je verschillende stadia van energie hebt, hoge levels to mineur energie. Je ontdekt wat deze verschillende energieën voor jou kunnen doen en hoe e jou op je pad kunnen begeleiden.
 • Spelen; leer deze basale energie kennen. Het is een energielevel van ontstaan, maken, levendigheid (letterlijk) en creatie. Deze speelse maar zeer krachtige energie leidt je naar topprestaties op een sprankelende manier.
 • Vitaliteit; deze module gaat over je lichaam en je goed voelen. Je leert je steeds beter in staat te zijn om te luisteren naar je lichaam en vooral wat je lichaam op dat moment nodig heeft. Je leert ook om eens een keer helemaal niets te doen, ook dat kan goed voor je zijn!

Soulcamp cursussen in ontwikkeling

Zoals ik al heb aangegeven zijn er buiten de vijf zojuist besproken cursussen, nog een viertal cursussen in ontwikkeling. Deze sluiten allemaal perfect aan bij de reeds bestaande cursussuen.

De cursussen die in ontwikkeling zijn en spoedig zullen verschijnen zijn:

 • Sterker worden waar het pijn doet, door Ybe Casteleyn
 • Natuurlijke intelligentie door Leen Gorissen
 • Inner alchemy door Katty Desquesnes
 • De kunst van het ongelukkig zijn van Dirk de Wachter

Aangezien ik de ontwikkeling van deze cursussen nauwgezet volg en zelf een abonnement heb op Soulcamp, zal ik deze Soulcamp Review uitbreiden zodra er weer een nieuwe cursus online staat.

Meteen aan de slag met persoonlijke ontwikkeling?

De kosten van Soulcamp

De cursussen van Soulcamp kosten normaal € 179,- per stuk.
Echter is er nu tijdelijk een grandioos offer: als je nu Soulcamp aanschaft, krijg je voor dezelfde € 179,- een lifetime membership voor alle cursussen die nu en in de toekomst op Soulcamp verschijnen! Dit is een offer waar ik niet lang over na zou hoeven denken!

Wat vinden gebruikers van Soulcamp?

Voor deze Soulcamp Review ben ik op zoek gegaan naar de ervaringen van gebruikers van dit portal.
Maar omdat Soulcamp nog een relatief nieuw platform is, heb ik er mondjesmaat reacties op gevonden.

De mensen die Soulcamp volgen, zijn allen enthousiast over de aangeboden cursussen. Stuk voor stuk leren zij meer van zichzelf en krijgen inzichten hoe ze hun eigen pad kunnen ontdekken en lopen. Ook vinden zij de diverse cursussen goed bij elkaar aansluiten elkaar goed aanvullen. Over de werkboeken die bij de cursus zitten hoor ik niemand over, maar daar heb ik zelf mijn eigen ervaringen mee. Die lees je onder deze paragraaf.
Enkele testimonials van deelnemers van Soulcamp:

Testimonial Soulcamp Jordi Meuwissen
Testimonial Soulcamp Bert Corsius
Testimonial Soulcamp van Liesbeth Deckers

Mijn eigen ervaringen met Soulcamp

Voor deze Soulcamp Review heb ik zelf het programma aangeschaft. En eerlijk gezegd niet alleen voor deze Soulcamp Review, maar ook omdat ik op persoonlijk vlak zelf nog wil groeien.

Nadat ik me had aangemeld voor Soulcamp, had ik binnen no-time de inloggegevens binnen en kon ik direct aan de slag.
Overigens, ook overige mailverkeer met mensen van Soulcamp is prettig en vlot verlopen. Heb je vragen? Een mailtje en je hebt in de meeste gevallen dezelfde dag al een antwoord. Top en zo hoort het!

De Soulcamp werkboeken

Allereerst heb ik alle werkboeken die bij de cursus horen, geprint. Ideaal om notities te maken en je eigen belevingen en gevoelens op te schrijven. Zonder de werkboeken gaat de opgedane kennis al snel weer verloren. Uiteraard kun je dan de bijbehorende video wel weer bekijken, maar maak het jezelf makkelijk en gebruik de werkboeken.

Het fijne van deze boeken is dat ze voor iedere cursus dezelfde lay-out hebben. Dat komt prettig over en werkt eenvoudig.

Hier zie je een voorbeeld van een stukje bladzijde uit één van de werkboeken:

Voorbeeld werkboek Soulcamp


Zoals in het werkboek én in de video’s al is aangegeven, is dat je de tijd moet nemen om alles te leren en te laten bezinken. Mijn ervaring is ook dat je er meer aan hebt om per week een video met bijbehorende opdrachten te behandelen, dan dat je er twee op een dag wil doen.
Mijn tip: neem er echt rustig de tijd voor! Haasten heeft geen zin, het is geen wedstrijd. Laat alles rustig op je inwerken en zo bereik je betere resultaten.

De Soulcamp video’s

De video’s zijn van een uitstekende kwaliteit. Beeld en geluid zijn beiden dik in orde.

Over de inhoud van de video’s kan ik kort zijn: stuk voor stuk pakken ze op hun eigen manier een stukje groei en zelfbewustzijn van je aan.

De video’s hebben allen hun eigen approach voor het verbeteren van je eigen “ik” en elke manier werkte voor mij. Af en toe ben ik doublures tegen gekomen in de video’s maar dat lijkt me begrijpelijk. Alle video’s spelen in op het gebied van zelfontwikkeling en het is dus logisch dat je hier dezelfde elementen in kunt tegenkomen.

Zo tref je in de cursus “Stap in de hoofdrol van je leven” elementen aan die je ook tegen komt in “7 senses”. Maar de eerstgenoemde cursus is dan ook een verdieping van 7 senses en dat merk je. Ik had “de hoofdrol” eerder doorgenomen dan “7 senses” en ik raad je aan om de volgorde te wijzigen. Dan komt de verdieping beter tot zijn recht. Al hoef je dit niet te doen natuurlijk; je kunt de cursussen in elke willekeurige volgorde volgen.

Het volgen van Soulcamp heeft mij meer inzichten gekregen in waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. Het maakt je bewust van je keuzes en waar deze keuzes vandaan komen (je authentieke pad volgen).

Mij heeft het geleerd om bewuster bij keuzes stil te staan zodat je beter bij jezelf blijft. Je doet de dingen meer omdat je dat zelf wil en niet omdat het een idee is van iemand anders.

Eindoordeel Soulcamp Review

Voor deze Soulcamp Review heb ik het programma met veel plezier doorgenomen. Ook heb ik hier uitgebreid de tijd voor genomen en het heeft me, zoals ik hierboven al noemde, vele inzichten gegeven.

Maar is Soulcamp zijn geld waard?

Ik vind van wel. Ik kan niet voor iemand anders spreken. Maar als je jezelf beter wil leren kennen en meer inzicht wil hebben in de (bewustere) keuzes die je gaat maken in je leven, zijn alle video’s van Soulcamp zeker een aanrader.
Voor de prijs waarvoor Soulcamp wordt aangeboden, krijg je een enorm pak aan zelfinzicht middels de juiste begeleiding. En uiteindelijk is dat onbetaalbaar, toch?

Resultaat

Ook wilde ik in deze Soulcamp Review de vraag beantwoorden of Soulcamp het gewenste resultaat biedt.
Als jij op zoek bent naar je authentieke zelf en het levenspad dat voor jou is uitgelegd, leer je dat met de video’s van Soulcamp. De mentoren nemen je stap voor stap mee in je ontdekkingsreis. Het mooie van Soulcamp vind ik dat je te maken hebt met verschillende cursussen die elk persoon op een andere manier zal aanspreken. Maar ik ben ervan overtuigd dat je in elke cursus juist datgene kan uithalen wat voor jou de meeste waarde heeft. En dat maakt Soulcamp tot een volledig en gevarieerd programma om tot zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling te komen!

Direct starten met persoonlijke ontwikkeling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *