Three Simple Steps Review- een lifechanger van formaat?

Boek voor de review three simple steps

Deze Three Simple Steps Review, over het succesboek van de ondernemer Trevor Blake, laat zien dat een boek van dit formaat een “lifechanger” kan zijn.
Na enige tijd te hebben rond gekeken naar zelfhulp boeken, stuitte ik via-via op dit boek Three Simple Steps. Mijn interesse werd gewekt door een notitie op de achterkant van het boek: “Eindelijk een boek geschreven door iemand die daadwerkelijk veel heeft bereikt alvorens hierover te gaan schrijven..”

In deze Three Simple Steps Review laat ik zien wie de schrijver van Three Simple Steps is, bespreek ik de inhoud van het boek en deel ik mijn eigen ervaringen met het lezen van dit boek.

Three Simple Steps

Het Engelstalige boek Three Simple Steps is te scharen onder de categorie zelfhulp boeken.
Het boek stelt ten doel om je een beter, gebalanceerder en financieel onafhankelijk leven te geven.
Maar de term zelfhulpboek zou dit boek in mijn ogen tekort doen. Hoewel de aangereikte methoden in dit boek gaan over het verbeteren van jezelf, lijkt het op een reisverslag van iemand die vanuit een armoedige situatie is uitgegroeid naar een zelfstandige, onafhankelijke en zeer succesvolle ondernemer. Hoe hij dit heeft gedaan, lees je in Three Simple Steps.

De lessen in dit boek, uiteraard uitgevoerd door onze “verslaggever”, zijn op het eerste oog simpel, maar schijn bedriegt! Echter, als de lessen juist en consequent worden uitgevoerd, zul je een ongekende omslag in je leven ervaren en lijkt het alsof alle positieve ontwikkelingen in je leven je “toe-vallen”.

Ik zal je nu eerst laten kennismaken met de schrijver, Trevor Blake. Vervolgens zal ik het boek op inhoud bespreken en met je delen hoe ik het boek zelf heb ervaren.

Trevor Blake

Trevor is geboren en getogen in het Engelse dorpje Clocaenog maar heeft in zijn leven veel van de wereld gezien. Hij heeft gewerkt in Engeland en andere delen van Europa en later in Amerika. Inmiddels woont Trevor ook in Amerika.

Trevor Blake voor de review three simple steps
Trevor Blake

Trevor Blake is een self-made succesvol ondernemer. Met zijn studies is hij de richting van geneeskunde (op straling en nucleair gebied) en ondernemerschap ingeslagen. Met deze kennis heeft hij zijn eerste onderneming opgezet, QOL Medical. Deze firma richtte zich op oplossingen voor zeldzame kinderaandoeningen. Met een paar honderd dollar is hij deze business gestart en heeft deze in 2010 verkocht voor meer dan 100 miljoen dollar (!)

Dit zakelijk model ging Trevor zo goed af, dat hij in 2006 een nieuw bedrijf oprichtte ter behandeling van hoofd- en nekkanker. Ook dit bedrijf heeft hij verkocht en in 2008 heeft Trevor wederom een bedrijf opgezet waarmee behandelingen voor de ergste vormen van kanker werden ontwikkeld.

Dat Trevor in de hoek van de geneeskunde is terecht gekomen is geen toeval. In het eerste deel van het boek zul je erachter komen waarom dit zo is gelopen.

De schrijver

Trevor Blake is erachter gekomen, deels door zijn jeugd en opvoeding, deels door zijn eigen onderzoekende geest, dat je zelf een grote hand hebt in het geluk dat je mag ontvangen.
Zo ook heeft hij zich voorgenomen om niet in armoede te leven maar zichzelf op te zetten voor succes.

Getuige zijn bedrijven kun je hier ook van een overweldigend succes spreken! De manier waarop Trevor in het leven staat, gebruik makend van drie simpele stappen, heeft hij omschreven in zijn boek Three Simple Steps.

Three Simple Steps Review

In deze Three Simple Steps Review zal ik niet alle ins en outs van het boek de revue laten passeren. Er moet natuurlijk ook nog een hoeveelheid nieuw te ontdekken levenslessen in staan. Natuurlijk moet ook wel voldoende interesse opwekken zodat je nieuwsgierig blijft naar het boek! Maar de grote lijnen van het boek komen aan de orde.

Eerste deel

In het eerste deel van het boek vertelt Trevor hoe zijn jeugd is geweest. Zonder alles te verklappen komen zaken aan de orde als zijn armoedige jeugd in Engeland, het feit dat hij veel wordt gepest en zijn jeugdige “ondernemerschap”.

Hierna volgt een vermakelijk verhaal hoe Trevor op de Engelse Marine Academy terecht is gekomen, gevolgd door enkele leuke anekdotes uit die tijd. Ook komen de ontmoeting met zijn huidige vrouw, zijn ondernemers successen en zijn droom om te leven in Amerika in volledige vrijheid, aan de orde. Schrijnend genoeg loopt als een rode draad de betekenis van zijn moeder door dit deel, iets wat Trevor voor het leven lang bijstaat.

In dit eerste deel, genaamd Escaping The Quicksand, wordt door Trevor ook benadrukt hoe belangrijk het is hoe je over de situaties die je meemaakt, denkt. En hoe je hiermee om gaat. Zoals Trevor zegt: “Denk wat je wil hebben of bereiken, denk niet wat je niet wilt.” Samenhangend daarmee bespreekt Trevor het vermijden van negatieve mensen en de media.

Tweede deel

In het tweede deel van het boek met de ondertitel Staying Out Of The Quicksand, komt een stukje spiritualiteit kijken. Trevor zweert bij het houden van een 20 minuten stilte aan het begin van zijn dag. Elke dag. Het is in deze minuten dat je de stilte in je kunt opzoeken want in de stilte ontstaan de beste ideeën.

Trevor laat zien hoe hij deze dagelijkse stilte zelf ervaart. Ook beschrijft hij de soms hilarische situaties hoe hij het toch steeds weer voor elkaar krijgt om een moment van rust te pakken, iedere dag weer. Door het nemen van 20 minuten tijd voor jezelf, krijgen je hersenen een signaal om neuronenpaden te “re-wiren”: het aanleggen van nieuwe “wegen” in je brein. Op deze manier ga je ook zaken anders zien en komt er ruimte om te jezelf verder te verbeteren.

Derde deel

Het derde deel van het boek is genaamd Beyond The Quicksand. In dit deel wordt de nadruk gelegd op het formuleren van intenties. De doelen die je jezelf stelt in de (nabije) toekomst. En dit kan echt niet gek genoeg zijn!

Laat je fantasie de vrije loop en bedenk wat je zou willen. Dit kan op diverse gebieden, bijvoorbeeld financieel, op relatie-niveau of op materieel gebied. Denk niet na over HOE je dit gaat doen. Het universum draagt hier zorg voor. Jij hoeft alleen maar je intenties te stellen. Trevor verklapt ook meteen het verschil tussen een doel en een intentie.

Een doel is iets wat we graag willen hebben en gaan bedenken hoe we hier kunnen komen.
Een intentie is een doel maar dan zijn alle twijfels weg genomen. Je gaat het halen! Trevor doorspekt dit derde deel met intenties die hij voor zichzelf heeft geformuleerd en hoe dit zijn leven heeft beïnvloed.

Three Simple Steps hardcover

Simpele stappen?

De bovengenoemde stappen die Trevor beschrijft, zijn stuk voor stuk inderdaad simpel. Maar om het tot een geoliede machine te laten verlopen, heeft dit toch enige aandacht nodig. De manier van denken die Trevor beschrijft, gaat eeuwen terug. In onder andere het boeddhisme is het mediteren, ofwel het nemen van 20 minuten stilte, al lang bekend en wordt op grote schaal beoefend. Hier gaat Trevor dan ook niet diep op in. Wat hij wel doet, is deze wetenschap ondersteunen met hedendaagse kennis over de werking van het menselijk brein.

Mijn eigen mening en ervaringen met Three Simple Steps

Allereerst moet ik zeggen dat het boek erg makkelijk weg leest. Nergens wordt het saai of langdradig. Ieder hoofdstuk levert weer meer nieuwsgierigheid op naar het vervolg. Helemaal natuurlijk omdat de man die dit boek heeft geschreven, zelf erg succesvol blijkt. Trevor beschrijft op een geanimeerde manier zijn leven, zijn toepassingen van de drie stappen en wat hij ermee heeft bereikt. Een gevoel van jaloezie zou je kunnen bekruipen. Maar tegelijk weet je dat jij zelf, als je de drie stappen blijft volhouden, ooit ook op zo’n punt kunt aankomen.

Vanaf het moment dat ik het boek heb gelezen, ben ik ook gestart met het toepassen van de stappen. De 20 minuten stilte aan het begin van de dag zijn voor mij een rustpunt en een soort mentale reset voor de start van de dag. Je bedenkt dat je die dag alles aan kunt, alles een succes wordt en je bereidt je voor op eventuele tegenslagen.

Soms lukt het me niet om de 20 minuten te pakken. Ik moet vaak vroeg op voor werk of de dag begint hectisch om andere redenen. Ik merk dan gaandeweg de dag, dat ik die 20 minuten rust mis. Ik heb er echter nooit moeite mee gehad om vroeger op te staan om tijd voor mezelf te besteden. Dit zul je alleen wel zelf moeten doen of voor jezelf beslissen of je dat ervoor over hebt.

Het maken van intenties is moeilijk, vind ik. Ik word er nu beter in, maar vooral in het begin denk je: “Wat ik nu opschrijf, kan toch nooit?” En daar moet je snel vanaf stappen. Het kan wél! Je moet alleen het vertrouwen erin hebben dat het ook gaat gebeuren.

Lifechanger

In mijn ogen mag het boek met recht een lifechanger worden genoemd. Als ik zie wat het mij brengt, verwacht ik niet dat dat naar mij was gekomen zonder dat ik dit boek had gelezen. De rust, de ruimte in je hoofd en de overtuiging dat wat jij wil, ook zal gaan gebeuren tovert elke dag een glimlach op je gezicht!

En wat mij het meest heeft overtuigd is het levensverhaal van Trevor zelf, dat als een rode draad door het boek loopt. Gesterkt met de wetenschap dat het hem lukt om zo te leven door het volgen van de drie simpele stappen, geeft mij steeds weer het plezier om door te gaan met mijn ingeslagen weg!

Wil jij ook een lifechanger van formaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *