Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma Review- Dé oplossing??

koolhyraat-arm voor review koolhydraat-arm 50 dagen programma

Koolhydraat-arm eten of een koolhydraat-arm dieet heeft een enorme vlucht genomen de laatste jaren en is in populariteit nog steeds stijgende. Maar een dieet of eetmethode voor langere tijd vasthouden is voor veel mensen een hele opgaaf. Wil jij nou echt stappen zetten hierin, dan ben je al goed op weg door deze Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma Review te lezen!

In deze Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma Review leg ik je uit wat dit programma precies inhoudt en uit welke onderdelen het programma bestaat.

Verder komt aan bod wie eigenlijk de maker van dit programma, Niels Bosman, is en of dit de man is waarmee je in zee kan gaan. Ook wordt bekeken of dit programma het gewenste resultaat oplevert. Verderop in deze review zal ik mijn eigen ervaringen met het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma met je delen.

Wat ik je alvast wel kan meegeven: dit programma is onmisbaar als je nu écht wil afvallen en wil volhouden!

Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma

Ik neem aan, omdat je deze review leest, dat je al een en ander van een koolhydraat-arm dieet of koolhydraat-arm voedsel weet.
Mocht je hier toch niet zoveel van weten, zal ik voor de volledigheid beschrijven wat een koolhydraat-arm dieet inhoudt en hoe het werkt.

Ter vervanging van dit programma zijn er nu de koolhydraatarme menu’s van De Koolhydraatarme Chef. Check hieronder zijn boek!

Koolhydraat-arm dieet, wat is dat?

Een koolhydraat-arm dieet is een dieet waarbij, je raadt het al, de inname van koolhydraten is geminimaliseerd. Waar wij over het algemeen koolhydraten uit halen zijn suikers, zetmeel en vezels (bron: voedingscentrum).
De koolhydraten die je weg laat in je dagelijkse voeding, zul je moeten vervangen. Dit vervang je met eiwitten en de juiste vetten. Als je de weggenomen koolhydraten niet zou vervangen, hou je het dieet niet vol. Je zou dan de hele dag honger hebben.

Nu lijkt het tegenstrijdig om aan de ene kant koolhydraten te verminderen en de hoeveelheid eiwitten en vetten te laten toenemen. Want van veel vet eten word je toch dik?
Dit is niet waar! Als we kijken hoe koolhydraten in je lichaam hun werk doen, snap je waarom.

Bloedsuikerspiegel

De koolhydraten die je eet, worden in je lichaam afgebroken tot glucose. Deze toenemende hoeveelheid glucose zorgt voor een hogere bloedsuikerspiegel.

Om deze hoeveelheid aan glucose te kunnen opnemen (je hebt deze energie nodig om te kunnen functioneren!) maakt je lichaam een hormoon aan. Dit hormoon is insuline.

Insuline is de “sleutel” om de cellen te activeren tot opname van deze glucose. Met het opnemen van glucose, daalt je bloedsuikerspiegel weer tot normale waarden.

Maar….teveel insuline in je lichaam zorgt ervoor dat je vet gaat vasthouden en opslaan! En dat is juist wat we niet willen! En wat is hier dan de oplossing voor?

Koolhydraten verminderen

slank met koolhydraat dieet

Met een koolhydraat-arm dieet eet je dus weinig koolhydraten. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel laag en heb je dus ook niet zoveel insuline nodig om de vrijgekomen glucose te verwerken.
Hierdoor zal je lichaam vet gaan verbranden en zul je gaan afvallen.

Het zal duidelijk zijn dat het laag houden van de hoeveelheid insuline in je lichaam een belangrijk gegeven is bij een koolhydraat-arm dieet. Belangrijk hierbij is ook dat er wordt gekeken wélke koolhydraten goed voor je zijn. Want ook hier zit verschil in.

Er zijn koolhydraten die snel worden afgebroken en die zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel. Dit zijn snelle, geraffineerde koolhydraten. Denk hierbij aan pasta, witte rijst, koekjes, snoep, frisdrank en vruchtensappen.

Herken je misschien dat gevoel, wanneer je frisdrank drinkt of een chocoladereep eet? Ineens heb je energie te over, maar een half uur later kunnen ze je van de grond plukken. Je bent helemaal futloos. Dit is het gevolg van de piek in glucose die je in je bloed ontwikkelt. Je krijgt even een bloedsuikerpiek (en energie hierdoor) maar zodra deze afneemt, voel je je weer slap en futloos.

Dit zijn dus ook niet de koolhydraten die je in een koolhydraat-arm dieet tegen zult komen.
De koolhydraten die je wel mag hebben, zijn de zogenaamde langzame of complexe koolhydraten. Deze koolhydraten komen voor in volkoren- en spelt graansoorten en zoete aardappelen. Verder in groene groenten, peulvruchten, noten, zaden en volkoren rijst.

groene groenten als voorbeeld voor de review koolhydraat-arm 50 dagen programma

Bovenstaande uitleg laat je duidelijk zien dat je van het eten van teveel (snelle) koolhydraten vet opslaat en dik wordt. En dat dit met een koolhydraat-arm dieet wordt aangepakt.
Ten eerste verminder je de koolhydraat-inname en ten tweede eet je alleen de goede, complexe koolhydraten.

Wat belooft de verkoper met het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma?

Niels Bosman belooft ons onder andere het volgende als we met het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma starten:

  • Overtollig vet verliezen
  • 2 kilo per week afvallen
  • Activeren van je vetverbranding
  • Afvallen zonder sporten
  • Minder hongergevoel

In het komende deel van deze Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma Review zullen we gaan zien of Niels deze beloften kan waarmaken!

Wat ontvang je als je het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma bestelt?

Het programma draait natuurlijk om goede recepten om zo de beloofde kilo’s kwijt te kunnen raken. Verder geeft Niels in deze periode drie bonussen weg!

Het programma is volledig digitaal en bestaat uit:

  • Het 50 Dagen Programma: 50 dagmenu’s
  • Bonus 1: Boodschappenlijst voor 7 weken
  • Bonus 2: Favoriete drinktips
  • Bonus 3: Surprise bonus; een geheime verrassing!
Digitaal 50 dagen programma

Na betaling van het pakket krijg je een mail waarin alle informatie staat die je nodig hebt om te beginnen.
Omdat het hele pakket volledig digitaal is, hoef je dus ook nergens op te wachten!

50 dagen programma

Het 50 Dagen Programma bestaat uit een digitaal deel waarbij je voor 50 dagen een volledig dagmenu krijgt aangeboden.

De dagen zijn opgesplitst zodat je 6 maal per dag een eetmoment hebt. Dit gaat volgens Niels een hongergevoel tegen.

Op onderstaande afbeelding kun je zien hoe een dagmenu is ingedeeld.

voorbeeld menu voor review koolhydraat-arm 50 dagen programma

Zoals je ziet staan de recepten bij ontbijt, lunch en avondeten onderstreept. Als je hierop klikt, ontvouwt de lijst met de benodigdheden en bereidingswijze.

koolhydraat-arm dieet roerbakei broccoli zalm
Koolhydraat-arme maaltijd

Bonus 1: boodschappenlijst

Boodschappenlijst digitaal voor koolhydraat-arm dieet

Deze bonus bestaat uit een zevental lijstjes waar voor een hele week de benodigde boodschappen op staan. Zo hoef je zelf niet na te denken over wat je gaat eten en heb je altijd de juiste ingrediënten in huis!

Bonus 2: favoriete drinktips van Niels

Het is bij een koolhydraat-arm dieet (bij alle dieten trouwens) noodzaak om voldoende te drinken.
Maar om steeds alleen maar aan het water te zitten is ook wat saai.

Daarom heeft Niels een lijst gemaakt met wat je wel en wat je beter niet kunt drinken tijdens het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma.
Niels geeft ook tips ter bevordering van minder calorie-inname tijdens het drinken.

Bonus 3: geheim!

Man met geheim uit de review koolhydraat-arm 50 dagen programma

Niels heeft als teaser nog een derde bonus aan het pakket toegevoegd.
Deze surprise-bonus ter waarde van € 27,- is een geheime verrassing en dus ga ik hier ook niet verklappen wat het is. Ik hou die eer aan Niels!

Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma Review

Nu zijn we aangekomen bij de daadwerkelijke review van het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma. We gaan zien wie de maker van het programma is en hoe het programma in elkaar zit.

We zullen de kosten bespreken en wat anderen van het programma vinden.

Verder zal ik mijn eigen mening geven over het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma en zal ik antwoord geven op de vragen: Is het programma mijn geld waard en brengt het programma het gewenste resultaat?

Wie is Niels Bosman?

Niels Bosman is de ontwikkelaar van het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma.

Ook heeft Niels zijn website Makkelijkafvallen opgericht. Niels heeft dit gedaan vanuit zijn voorliefde voor een gezonde levensstijl en fysieke fitheid.

Sinds 2014 coacht Niels zijn klanten naar een beter en gezonder lichaam en dito levensstijl.

Niels Bosman voor de review koolhydraat-arm 50 dagen programma
Niels Bosman

Met zijn 4 eigenhandig geschreven boeken heeft Niels al meer dan 40.000 mensen geholpen bij het bereiken van een gezond leven.

Niels heeft ook een drukbezochte facebook pagina waarin hij veelvuldig berichten post. Hij ondersteunt hier de bezoekers, geeft tips en deelt veel van zijn recepten.
Ook schrijven hier veel bezoekers hoe hun ervaringen zijn met het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma.
Een greep van deze reacties vind je ook op de pagina van Niels.

Tot slot heeft Niels een KvK inschrijving met zijn bedrijf, Niels Bosman Sales, gevestigd in Utrecht.

50 Dagen Programma

Het digitale boek met de 50 dagmenu’s is dus het hoofdbestanddeel van het dieet. Elke dag, voor 50 dagen lang, heb je 6 eetmomenten die allemaal staan beschreven.

Er is gekozen voor 50 dagen omdat je in die tijd kunt wennen aan je nieuwe eetstijl en gewoonten (veel mensen eten niet dagelijks 6 keer per dag iets).
Natuurlijk is het na deze 50 dagen niet “af”, je gaat gewoon met het programma door. Maar in die 50 dagen is er wel een kantelpunt geweest en kun je het eetpatroon in het vervolg gewoon volhouden.

Op een gegeven ogenblik hoef je er zelf ook niet meer zoveel over na te denken: je bent gewend aan je nieuwe patronen en je leert steeds beter zelf de keuze te maken voor gezonde voeding.

boek koolhydraat-arm 50 dagen programma

Er komen ook steeds recepten bij. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je keer op keer hetzelfde eet.
Bovendien, als er eens een dag tussen zit waarvan je het eten niet (zo) lekker vindt, kun je gerust een recept van een andere dag pakken. Er zit geen speciale volgorde in en alles wat je volgens dit programma klaar maakt, is even gezond.

Ook hebben alle recepten van het 50 Dagen Programma de juiste verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten. De juiste verhouding hierin voor het beste resultaat is 20% koolhydraten, 50% eiwitten en 30% gezonde vetten.

weegschaal als voorbeeld voor de review koolhydraat-arm 50 dagen programma

Bonussen

De bonussen die ik kan beschrijven bestaan zoals eerder gezegd uit een boodschappenlijst voor 7 weken en drinktips.

De boodschappenlijst ontzorgt je voor de periode van 50 dagen. Koop aan wat er op de lijst staat en je hebt alles in huis om de recepten te kunnen maken.

Uiteraard is het wel de bedoeling dat je zelf ook wat creativiteit loslaat op de recepten, vooral natuurlijk na de 50 dagen. Je zou ook weer van voren af aan kunnen beginnen maar ik denk dat je jezelf dan wel erg beperkt.

De drinktips van Niels zijn de andere bonus. Maar hierin staat eigenlijk dat wat we allemaal met wat gezond verstand kunnen beredeneren. Geen alcohol, niet veel koffie, zeker niet met suiker erin. Ook frisdrank en vruchtensappen zijn uit den boze. Wat goed voor je is is water drinken, veel water.

Wat zijn de kosten van het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma?

Het programma van Niels wordt nu niet aangeboden. Maar voor de opvolger, de Koolhydraatarme Chef, betaal je slechts 37 euro.

Niet goed geld terug garantie

geld terug voor koolhydraat-arm 50 dagen programma

Niels is zodanig overtuigd van de waarde van zijn programma, dat hij een niet goed geld terug garantie geeft.

Als het programma je dus niet bevalt, stuur je De Koolhydraatarme Chef een mail en je bedrag wordt terug gestort.

Als vervanger voor dit programma verwijzen wij graag naar de koolhydraatarme menu’s van De Koolhydraatarme Chef; net zo lekker, net zo gemakkelijk!

Wat vinden klanten?

Uit mijn onderzoek op het internet zie ik dat het merendeel van de mensen die dit programma hebben aangeschaft, erg positief zijn. Ze hebben stuk voor stuk te maken met gewichtsverlies en een betere algehele gesteldheid.

Niet bij iedereen gaat het gewichtsverlies even snel. Maar dit kan natuurlijk ook niet omdat iedereen een andere basis conditie en gesteldheid heeft. Maar ik ben nog geen enkele keer een recensie tegen gekomen van iemand die is aangekomen met het gebruik van het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma.

Wat ik wel af en toe lees is dat mensen soms langer moeten wachten om het digitale boek via de mail te ontvangen. Normaliter krijg je meteen na aankoop van het programma een mail met de benodigde gegevens. Soms duurt dit wat langer en uiten sommigen hun ontevredenheid hierover.
Maar uiteraard staat dit los van de kwaliteit van het programma zelf.

Een voordeel wat ik terug zie is de Facebook pagina van Niels en zijn programma. Hier is het een samenkomen van mensen die het programma hebben aangeschaft en ermee aan de slag zijn. De successtories worden gedeeld en de deelnemers laten elkaar weten hoeveel kilo’s ze zijn afgevallen.
Hierdoor ontstaat een positieve boost in het volhouden van het programma en zijn de deelnemers gebrand om door te gaan met het programma. Want: als hij of zij het kan, kan ik het ook!

Mijn eigen ervaring met het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma

Om te beginnen is het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma voor mij een aanvulling op wat ik al als eetpatroon heb.
Misschien heb je mijn keto revolutie review gelezen, waarin ik heb verteld dat ik al geruime tijd bezig ben met het eten van eiwitten en goede vetten.
Het voordeel van dit 50 Dagen Programma is voor mij dat ik me beter bewust ben van de hoeveelheid koolhydraten in de diverse producten die ik naast de eiwitten en vetten gebruik.

Soms schrik ik nog van de hoeveelheid koolhydraten (lees: suikers) dat ik lees op verpakkingen in de supermarkt. Voorop gesteld: ik koop géén pakjes en zakjes met kant-en-klaar artikelen! Maar ik lees altijd de etiketten van het voedsel dat ik koop. Het maakt mij meer en meer bewust van wat er allemaal aan ongezonde ingrediënten in het voedsel wordt toegevoegd.

Het geeft mij dus ook een goed overzicht over de artikelen die goed voor mij zijn en de artikelen die ik beter in de supermarkt kan laten staan.

Qua gewicht zat ik al op mijn streefgewicht.
Met het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma kan ik moeiteloos mijn streefgewicht vasthouden en leer ik nog steeds veel over goede en minder goede voedingsmiddelen.
Ondanks dat ik al een langere tijd bewust met voeding om ga, is dit 50 Dagen Programma nog steeds een mooie aanvulling op mijn kennis van goede voeding.

Uitgekiende lengte

Bovendien vind ik de 50 dagen ook een goed uitgekiende lengte van het programma. Als je je strikt aan het programma houdt, heb je na 50 dagen geen zin meer in zoete, koolhydraat rijke voeding maar ben je gewend aan je nieuwe eetstijl.
Want zo moet je dit programma ook zien: het geeft je niet alleen duidelijk weer wat goed is voor je en wat niet: het is een nieuwe levens- en eetstijl die je je aanmeet. Na de 50 dagen ga je, als deze stijl je ligt, hier vanzelf mee door.

specerijen voor een koolhydraat-arm dieet

Ook was ik verrast over de smaak van de menu’s. Je verwacht een vrij vlakke smaak aan te treffen, omdat de koolhydraten zijn geminimaliseerd. Maar door middel van kruiden en specerijen krijgen alle gerechten een heerlijke, als je wil pittige smaak.

Binnen de grenzen van de recepten kun je natuurlijk ook zelf variëren. Iets meer van het ene ingrediënt of juist iets minder van wat anders, geeft je direct een andere smaak. Het is in mijn ogen ook de bedóeling dat je zelf creatief bent in het gebruik van de recepten. Het is juist leuk om je eigen draai te geven aan de smaak van de menu’s.

Eindoordeel

Nu wil ik met deze Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma Review antwoord geven op de volgende vragen: is dit programma mijn geld waard?
Geeft dit programma het beloofde resultaat?

Gezien de aanbiedingsprijs van dit programma denk ik dat je daarvoor een compleet programma krijgt aangeboden. Natuurlijk kun je op internet meer koolhydraat-arme recepten vinden maar het blijft zoeken.

In dit programma tref je de recepten voor de duur van 50 dagen bij elkaar en doordat het één geheel is, zit er veel variëteit in de gerechten.

De pfd’s zijn logisch gerangschikt en de zoekfunctie werkt eenvoudig. Zo is het op ieder moment mogelijk om te gaan bereiden waar je zin in hebt. Maar in feite hoef je niet te zoeken; iedere dag geeft gevarieerde recepten.

En vooral de bonus met de boodschappenlijstjes is een mooi bijkomend voordeel. Je hoeft zelf niet alles bij elkaar te sprokkelen maar kan in één keer alles in huis halen wat je nodig hebt.
Het klaarmaken van de gerechten duurt iets langer dan een kant-en-klaar product, dat mag logisch zijn. Maar met de boodschappenlijst in je hand heb je al een groot tijdsvoordeel over dat je dit allemaal zelf zou moeten opsnorren.

Resultaat!

Zoals je hebt kunnen lezen en zien in de ervaringen van de gebruikers en mijn eigen ervaringen, geeft het programma bij vrijwel iedereen het gewenste resultaat.
Je kunt moeilijk afgaan op de snelheid van gewichtsverlies per persoon, omdat dit uiteraard per individu verschilt. Maar van wat ik heb kunnen zien in de reacties heeft bij iedereen het Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma een gewichtsverlies tot gevolg gehad.

Het programma is zowel voor de beginnende als voor de gevorderde personen die een dieet beginnen, een aanrader. De beginner haalt er mooie recepten en leert snel de goede en slechte voeding te onderscheiden. De personen die gevorderd zijn in het gebruik van een dieet (zoalsik) leert nog veel meer over diverse voedingsstoffen en bronen van energie. Het heeft mij in ieder geval positief verrast!

De Facebook pagina die Niels heeft toegevoegd aan het programma, is een welkome aanvulling gebleken! Zoals je hier boven hebt kunnen lezen, delen mensen hier hun successen en dit motiveert de nieuwkomers en de mensen die met een tijdelijk dipje te maken hebben. Het geeft het vertrouwen om door te gaan met het programma om zo tot je ideale gewicht en figuur te komen!

Niels Bosman levert met dit Koolhydraat-arm 50 Dagen Programma een gebalanceerd programma aan. Alles staat of valt natuurlijk met de inzet van degene die hieraan begint.
Maar als je in dit programma duikt en je mee laat voeren met de recepten en de kennis die je opdoet van het voedsel dat je eet, heb je hiermee een uitstekende leidraad voor een slanker uiterlijk en een fit lichaam!

Ga nu naar de vervanger, De Koolhydraatarme Chef en geniet van je maaltijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *