Afslank Receptenbijbel Review; wég met de overtollige kilo’s?

Afslank Receptenbijbel salade voor de review Afslank Receptenbijbel

Veel mensen die hun zinnen hebben gezet op afvallen, vinden het vaak moeilijk om een dieet vol te houden.
Vol goede moed wordt er begonnen, maar na enkele weken wordt het dieet weer opgegeven of het jojo-effect begint. Frustratie alom! Maar in deze Afslank Receptenbijbel Review gaan we kijken of er een manier van diëten is die wél is vol te houden.

Ben jij iemand die op zoek is naar een goed dieet en wil je af van dit ge-jojo? Dan is het lezen van deze Afslank Receptenbijbel Review al een goed begin!!

We gaan kennis maken met de maker van de Afslank Receptenbijbel, Oscar Helm en zien we of dit de juiste man is om bij te rade te gaan.

Ook bekijken we of dit programma het geld waard is en of de gewenste resultaten worden behaald. Verder in deze Afslank Receptenbijbel Review zal ik mijn eigen ervaringen en die van anderen met je delen.

Afslank Receptenbijbel

De door Oscar Helm geschreven Afslank Receptenbijbel is een boek met meer dan 100 heerlijke recepten waarbij je geen honger hoeft te hebben. De gerechten zijn stuk voor stuk smaakvol en hebben een aantal eigenschappen met elkaar gemeen die ik je zal uitleggen.

Afslank Receptenbijbel boek

De rol van koolhydraten en vetten

Vaak is een overgewicht of een “randje vet” het gevolg van een teveel aan inname van koolhydraten.

In het kort komt het erop neer dat wij onze koolhydraten halen uit suikers, vetten en vezels. En het zijn juist deze koolhydraten die het verbranden van vet tegen houden.

Als je jezelf voedt met de juiste koolhydraten (langzame of complexe koolhydraten, te vinden in onder andere volkoren producten, zoete aardappelen en groene groenten) en de juiste eiwitten en vetten zul je merken dat je vet zal gaan verbranden.

Insteek van de recepten

De recepten uit de Afslank Receptenbijbel zijn stuk voor stuk goed in balans. Deze balans is te vinden in (goede) koolhydraten, (goede) vetten en eiwitten.

Waarom hier de nadruk op ligt is te zien in de volgende grafiek.
De grafiek toont de inname van koolhydraten, vetten en eiwitten zoals dat vroeger door de “jagende mens” werd gedaan en zoals de verdeling hedendaags is in de Westerse wereld.

Koolhydraat inname vroeger en nu voor de review afslank recepten bijbel
Bron: happyhealthy van Oscar Helm

Zoals duidelijk te zien is de inname van koolhydraten enorm gestegen in vergelijking met vroeger. En dat is nu juist de boosdoener voor de gewichtstoename!

Het is dus duidelijk, dat als je gewicht wilt verliezen, je de juiste balans tussen deze koolhydraten, vetten en eiwitten zult moeten hebben.

En hier komt de Afslank Receptenbijbel in beeld!

Afslank Receptenbijbel Review

Dan nu de daadwerkelijke review van het product, waarin we zien wat de Afslank Receptenbijbel is, wie de schrijver is en wat dit product kost.
Verder komen de ervaringen van klanten aan bod, evenals die van mijzelf.

Wat belooft de verkoper?

Oscar Helm belooft met zijn boek dat je meerdere kilo’s per week kunt afvallen als je de recepten uit zijn boek maakt.
Verder garandeert Oscar dat je deze manier van eten wél kunt volhouden, in tegenstelling tot veel andere diëten. Hij kan daardoor ook blijvend resultaat garanderen.
Verder belooft Oscar het krijgen van een platte en strakke buik, een gladde huid en een gezonde uitstraling.
We zullen gaan bekijken of dit loze uitspraken zijn of dat het echt hout snijdt!

Waaruit bestaat de Afslank Receptenbijbel?

De Afslank Receptenbijbel is een boek boordevol recepten die jou helpen met afvallen en het krijgen van een flinke dosis energie.

Oscar Helm heeft het boek samen met een professionele kok samengesteld.

Het boek is gebaseerd op een koolhydraatbeperkte voedselinname.

De recepten zijn stuk voor stuk opgebouwd uit koolhydraatarme voedingsmiddelen, samen met een hoog gehalte aan eiwitten en goede vetten. Welke dit zijn word je tijdens het lezen van de Afslank Receptenbijbel volkomen duidelijk.
Het boek bevat namelijk, naast meer dan honderd heerlijke, gezonde recepten, ook een deel “theorie”. Hierin legt Oscar Helm uit waarom je met het eten van de recepten uit de Afslank Receptenbijbel afvalt en je jezelf beter gaat voelen.

Look en feel

Het fysieke boek (daarover zometeen meer) is een lijvig boek met uiteraard de recepten die zijn voorzien van mooie foto’s van de gerechten. Zo kun je al zien wat je te wachten staat als je de recepten bereidt!

De indeling van het boek is duidelijk en voor de volgende eetmomenten komen de recepten aan bod:

Recept biefstuk
 • Ontbijt,
 • Lunch,
 • Avondeten,
 • Salades en dressings,
 • Tussendoortjes en
 • Dranken

In het boek staan gerechten met vlees, vis of vegetarische gerechten. Voor mensen met een allergie of intolerantie kan gevarieerd worden met de ingrediënten. Hierdoor kan een zeer grote groep mensen genieten van de gerechten uit de Afslank Receptenbijbel!

Wat krijg je als je de Afslank Receptenbijbel bestelt?

Let op: er zijn twee mogelijkheden voor het bestellen van de Afslank Receptenbijbel!
Een manier is om de digitale versie van de Afslank Receptenbijbel te bestellen.

Maar je kunt ook het fysieke boek erbij bestellen; je heb dan een digitale versie én een echt boek in handen! Ik zou zeker voor deze optie gaan want het boek is een mooie aanvulling bij je receptenboeken. Je pakt dat toch sneller om eens door te bladeren dan een digitale versie.

En wat nog meer?

Het boek is niet het enige dat je krijgt als je nu een bestelling plaatst voor de Afslank Receptenbijbel. Er is meer!

Als je nu de Afslank Receptenbijbel bestelt, krijg je de volgende bonussen gratis meegestuurd:

 • Bonus 1: Dag- en Weekmenu’s plus boodschappentips.
  • Deze bonus geeft je inzicht in het slim doen van boodschappen en waar je op moet letten.
 • Bonus 2: 10 Gezonde Toetjes.
  • Nog meer gezonde toetjes dan dat er al in het boek zelf staan! Inclusief vermelding van het aantal calorieën en voedingswaarde.
 • Bonus 3: 84 Gezonde Tussendoortjes.
  • 84 tussendoortjes waar je niet van aankomt!
 • Bonus 4: 13 Richtlijnen Voor Een Slank En Gezond Lichaam.
  • Hier leer je waarom je dit dieet volhoudt en het wegblijven van het jojo-effect.
 • Bonus 5: Het Ultieme Afslankprogramma.
  • Een programma bestaande uit waardevolle video’s die jou nóg sneller doen afvallen! Oefeningen en theorie worden door Oscar op video uitgelegd.

Al deze bonussen hebben een totale waarde van € 70,- en die krijg je er, voor een gelimiteerde tijd, GRATIS bij als je nú je bestelling plaatst!

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm van de Afslank Receptenbijbel
Oscar Helm

De naam Oscar Helm ben je al een paar keer in deze Afslank Receptenbijbel Review tegen gekomen.
Oscar Helm (zijn volledige naam is Oscar Helmstäter) is de bedenker en schrijver van de Afslank Receptenbijbel.

Verder heeft Oscar de site HappyHealthy.nl. Op deze site deelt hij nog meer recepten en geeft hij tips voor en blogt over een gezonde en energieke levensstijl.
Maar hoe is Oscar daar nu toe gekomen?

Zelf omschrijft hij hiervoor zijn jeugd waarin er gezond werd gegeten.

Later is Oscar gaan studeren en je voelt het al aankomen: veel bier, veel frisdrank en kant- en klaar maaltijden waren dagelijkse kost. Dit deed Oscar geen goed en op een bepaald moment besefte hij dat hij hiermee moest ophouden. Tenminste; als hij gezond wilde blijven.

Vervolgens is Oscar zich gaan inlezen in de waarheden en de onwaarheden die ons worden verteld over voedsel.

Schokkende ontdekking!

De volgende schokkende ontdekking deed Oscar daarmee: een ieder die advies geeft, heeft zo zijn eigen belangen en vanuit dat oogpunt worden soms dubieuze adviezen gegeven!
Niet alles wat je leest is waar, je moet zelf erg kritisch zijn in wat je leest. Je kunt best verder onderzoeken of iets wel klopt.

Dit vond Oscar zo fascinerend dat hij studies in deze richting is gaan volgen.
Oscar is Master of Science in de psychologie. Hiermee kan hij de fabels van de voedingsindustrie doorgronden.
Verder heeft hij zich natuurlijk nog bekwaamd op het gebied van voeding met zijn opleiding tot orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur.

Tot slot mag Oscar zich coach in “leefstijltherapie” noemen. In zijn eigen woorden is dit:

Je leert alle ins en outs om mensen te ondersteunen met (chronische) aandoeningen aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde leefstijladviezen, met name via voeding (waaronder voedingssupplementen), beweging en ontspanning.

Oscar Helm

Is dit wel te vertrouwen?

Ik kan me voorstellen dat dit wapengekletter met opleidingen, diploma’s en coachingstrajecten je overweldigend over komt.

Maar laat ik je vertellen dat Oscar de juiste opleidingen heeft gevolgd en de juiste kennis in huis heeft om een mooi boek als de Afslank Receptenbijbel te ontwikkelen.
Oscar heeft aan den lijve ondervonden wat slechte voeding met je kan doen.

Maar ook wat goede voeding met je doet!
En vanuit deze ondervindingen en studies heeft Oscar zijn boek(en) geschreven en onderhoudt hij zijn website.

Oscar Helm is verder met zijn bedrijfsnaam Happy Healthy ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Contactgegevens over Oscar en zijn bedrijf zijn gemakkelijk te achterhalen; niets geheimzinnigs dus.

Verder vind ik het altijd van vertrouwen getuigen wanneer de schrijver van het boek zelf verschijnt in video’s; hiermee geeft hij aan niets te hoeven verbergen.

Wat zijn de kosten van de Afslank Receptenbijbel?

Zoals ik al heb geschreven is de Afslank Receptenbijbel op twee manieren te bestellen.

Manier 1: hierbij bestel je de Afslank Receptenbijbel in digitale vorm en krijg je er de eerder genoemde 5 bonussen gratis bij.
De prijs van dit pakket is € 27,-

Manier 2: hier bestel je de digitale editie van de Afslank Receptenbijbel plús daarbij het fysieke boek én de 5 bonussen voor € 37,-

Voor het gemak som ik hier nogmaals de 5 GRATIS bonussen op:

 • Bonus 1: Dag- en Weekmenu’s en Boodschappentips
 • Bonus 2: 10 Gezonde Toetjes
 • Bonus 3: 84 Gezonde Tussendoortjes
 • Bonus 4: 13 Richtlijnen Voor Een Slank En Gezond Lichaam
 • Bonus 5: Het Ultieme Afslankprogramma (video’s)

Belangrijk!

Wat de moeite waard is om te vertellen is het volgende:
bonus 5 bestaat uit video’s voor een sneller resultaat en meer tips om af te vallen.
De eerste maand zijn deze video’s gratis. Daarna wordt er per maand € 19,97 in rekening gebracht.

Wanneer je dit niet wilt, kun je het totale pakket bestellen zónder de bonus nummer 5. Je krijgt dan niet de ondersteunende video’s maar bent dus ook geen maandelijks bedrag kwijt.

Wanneer je de eerste maand gratis de video’s wilt bekijken kan dat. Maar als je er alsnog voor wilt kiezen om de video’s niet te willen ontvangen, kun je je binnen 30 dagen direct en kosteloos afmelden.

Garantie

Money back

Oscar Helm is zo overtuigd van de werking van de Afslank Receptenbijbel, dat hij jou je geld terug geeft als je niet tevreden bent over het boek.

En dat doet hij tot een periode van 60 dagen!
Dus als jij binnen 60 dagen erachter komt dat het boek toch niet geschikt is voor jou, krijg je van Oscar zonder verdere vragen je geld terug.
Dan moet je als schrijver wel erg veel vertrouwen hebben in wat je aanbiedt!

Hoe heb ik toegang tot mijn Afslank Receptenbijbel?

Als je de digitale versie van de Afslank Receptenbijbel hebt besteld, is het na betaling direct mogelijk om het hele pakket te downloaden op je computer, tablet en/of telefoon. Je hebt dan dus direct toegang tot al die lekkere en gezonde recepten!

Wat vinden kopers van de Afslank Receptenbijbel?

Op internet staan veel “testimonials” van gebruikers van de Afslank Receptenbijbel.
Toch hecht ik meer waarde aan een facebookgroep omdat iedereen daar zijn eigen mening kan ventileren en niets hoeft te verbergen.
Hierop kan de schrijver van het boek ook geen invloed op uitoefenen.

Op de Facebookpagina van HappyHealthy kun je veel reacties lezen van mensen die bezig zijn met de recepten uit de Afslank Receptenbijbel.
Stuk voor stuk zijn het succesverhalen van mensen die meerdere kilo’s per week zijn afgevallen (dit duurt tot je je ideale gewicht hebt bereikt, daarna kom je in een stabilisatiefase). De meesten hebben ook een boost in energie niveau gekregen en voelen zich dus over de gehele linie een stuk beter.

Wat voor effect merk ik zelf bij het gebruik van de Afslank Receptenbijbel?

Uiteraard ben ik ook in de Afslank Receptenbijbel gedoken.
Nu moet ik zeggen dat ik al langer met een koolhydraat arm dieet bezig ben en daar heb ik ook mijn leefstijl van gemaakt, onder andere met Keto.

Nu is het zo dat een Keto Dieet strenger is dan de Afslank Receptenbijbel. De recepten uit de Afslank Receptenbijbel bieden iets meer variatie en zijn minder streng op de inname van koolhydraten vergeleken met Keto Recepten. Waarmee ik dus niet de Keto methode afkeur! Maar ik denk dat voor het merendeel van de mensen die willen afvallen, de Afslank Receptenbijbel een beter alternatief is dat langer is vol te houden.

Eindoordeel

We zijn nu aangekomen op het punt van de Afslank Receptenbijbel Review waar we kunnen beoordelen of deze Afslank Receptenbijbel zijn geld waard is. Verder willen we weten of je met de recepten uit de Afslank Receptenbijbel de beloofde resultaten behaalt.

Juiste prijs?

Als we kijken naar de prijs van het pakket Afslank Receptenbijbel, is dit niet afwijkend van andere boeken over diëten die je kunt vinden op het internet.

Echter, je krijgt bij de Afslank Receptenbijbel 5 bonussen met een totaalwaarde van € 70,-. Dan is de prijs voor dit pakket helemaal niet zo hoog.

Persoonlijk zou ik wel kiezen voor het pakket waarbij je het fysieke boek ook mee verzonden krijgt. Ik denk dat dit een waardevol boek is om in de keuken te hebben staan. Naar mijn mening pak je dit fysieke boek er ook sneller bij als je een lekker recept uit wil zoeken voor bijvoorbeeld het diner.

Resultaat behaald?

Het Facebook gedeelte van de ledensite van de Afslank Receptenbijbel staat boordevol enthousiaste deelnemers die zijn afgevallen met het gebruik van dit boek.

Het boek staat dan ook vol recepten die koolhydraatarm zijn opgebouwd. Als je inderdaad de moeite neemt om met deze recepten te werken, zul je merken dat je gewicht verliest. Maar zoals bij alles valt of staat het resultaat met het volhouden hiervan.

Als je eenmaal in de “flow” van koolhydraatarm eten zit, is het niet moeilijk om gewicht kwijt te raken. En omdat de Afslank Receptenbijbel niet een rigoureus dieet is, is het ook makkelijker vol te houden. In deze Afslank Receptenbijbel Review is dat ook diverse malen naar voren gekomen.

De bonussen dragen zeker bij tot het volhouden van eten met de recepten van de Afslank Receptenbijbel. Het zijn welkome aanvullingen op de recepten die in het boek staan en dagen je uit om door te gaan op de goede ingeslagen weg!

Wil je graag een mooi lichaam en óók lekker eten?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *