Passief inkomen – Social Media Marketing Bureau

Passief inkomen vanaf het strand

Een passief inkomen is voor veel mensen de meest prettige manier van geld verdienen. Lekker met de voetjes in het strandzand en laat de centen maar naar je toe komen rollen! Vaak wordt gedacht dat je voor een passief inkomen niets hoeft te doen en dat je inderdaad met niets doen rijk wordt.

Maar als je logisch nadenkt, begrijp je al snel dat dat natuurlijk niet kan. Anders zou iedereen wel gaan leven van een passief inkomen.

Wat een passief inkomen dan wel is, daar ga ik zometeen verder op in. Daarbij zul je erachter komen dat er vele manieren zijn om een passief inkomen te kunnen opbouwen.

De titel van dit artikel luidt: Passief inkomen – Social Media Marketing Bureau (SMMB)
Een Social Media Marketing Bureau opzetten is één van de vele manieren om een passief inkomen op te bouwen. Daarom ga ik ook verder in op de term Social Media Marketing Bureau. Wat is het precies en hoe kan dit voor jou een passief inkomen opleveren?
Kom verderop in de tekst meer te weten over een passief inkomen en over een Social Media Marketing Bureau!

Wat is een passief inkomen?

Maar hoe kunnen we een passief inkomen nu het beste omschrijven?
Een passief inkomen is een inkomen waar je niet steeds voor hoeft te werken.

Hier tegenover staat een actief inkomen: geld dat je verdient door arbeid te leveren. Als je voor een baas werkt, of voor jezelf, word je betaald voor het werk dat je levert. 40 uur werken in een week levert jou een salaris of loon op. Maar als je stopt met werken, stopt ook je loon of salaris.

Bij een goed passief inkomen, loopt de geldstroom of vergoeding wél door, ondanks dat je er op dat moment niets voor hoeft te doen.
Neem als voorbeeld de rente op een spaarrekening. Omdat jij geld op je bankrekening zet, beloont de bank jou met een vergoeding in de vorm van rente (al is dit tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend!) Dus ook op momenten dat jij niets met die bankrekening doet of geen actieve arbeid verricht, krijg je toch geld.

Hoef je echt niets te doen voor een passief inkomen?

Ondanks dat je een mooi passief inkomen kunt opbouwen, zul je er, of heb je er in het verleden, wel iets voor moeten doen. Passief inkomen komt nu eenmaal niet uit de lucht vallen.

Om een passief inkomen op te bouwen, heb je twee zaken nodig.

Geld

Laten we het bovengenoemde voorbeeld van de bankrekening nemen, waar we rente op ontvangen.
Je zult deze rekening wel eerst met geld moeten vullen, anders krijg je ook geen rente. Het merendeel van de bevolking zal dus eerst moeten werken om het geld bijeen te sparen.

Een ander voorbeeld is het verhuren van een woning of appartement. Eenmaal aangeschaft en verhuurd, heb je hier niet veel omkijken meer naar en krijg je toch iedere maand je huurbedrag uitgekeerd. Een mooi voorbeeld van een passief inkomen, omdat je niet constant arbeid hoeft te verrichten om toch de huur te ontvangen.
Maar ook hier geldt: je zult eerst geld moeten vergaren om een woning of appartement te kunnen kopen. Hier is dus ook arbeid aan vooraf gegaan.

Tijd

Het tweede middel dat je nodig hebt om een passief inkomen te verkrijgen, is tijd.
Als jij iets weet te creëren wat geld oplevert, zul je hier tijd in moeten investeren (en misschien ook wel wat geld). Laat ik een voorbeeld noemen.

Stel, je bent een goede schrijver. Je gaat een boek schrijven, dat jou een mooi inkomen oplevert (passief, want op dat moment hoef je er niets voor te doen!)
Echter ben je misschien wel een jaar of langer bezig geweest om het boek te schrijven. Je hebt dus veel tijd moeten investeren voordat je kunt gaan genieten van een passief inkomen.
In het geval van de schrijver kan het zijn dat een boek na een tijdje niet veel meer verkoopt. Je zult dan opnieuw een boek moeten gaan schrijven om weer een passief inkomen te gaan genereren. Er gaat dus weer tijd in zitten. En als je zo niet oppast, ben je nog constant aan het “werk” om je passief inkomen in stand te houden.

Een passief inkomen met een Social Media Marketing Bureau

Nu we hebben bekeken wat een passief inkomen is, ga ik verder met het bespreken van de term Social Media Marketing Bureau. Je ontdekt wat dit betekent en hoe je hier een passief inkomen mee kunt creëren!

Social Media

Social media op je mobiele telefoon

Social Media is een verzamelnaam voor online platformen, waarbij de leden of gebruikers informatie met elkaar delen. Bekende voorbeelden van social media zijn Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Snapchat of YouTube.

Met de komst van de mobiele telefoons hebben de social media een enorme vlucht genomen. Iedereen kan overal en wanneer ze wil, een berichtje plaatsen of een item lezen op social media.

De enorme populariteit van deze social media is de grote bedrijven ook niet ontgaan. Als zij reclame kunnen maken op diverse social media, kunnen ze met een enkel bericht een enorme groep aan potentiële klanten benaderen en hier (veel) geld mee verdienen. Bedrijven zijn dus maar al te graag bereid om veel geld te betalen om reclame te kunnen maken op social media.

Maar wat is dan een Social Media Marketing Bureau?

Een Social Media Marketing Bureau helpt bedrijven aan hun zichtbaarheid op social media. Als jij een Social Media Marketing Bureau hebt, maak jij voor bedrijven de advertenties en plaatst deze op diverse media, zoals Facebook of Instagram.

Zoals je hierboven al hebt gelezen, kunnen bedrijven veel geld verdienen met het aantrekken van klanten op deze manier. Omdat jij voor de bedrijven dit werk uit handen neemt, willen zij jou hiervoor ook flink belonen! Hierin zitten jouw verdiensten. En zoals je verderop zult zien, is dit een mooie vorm van een passief inkomen!

Hoe werkt een Social Media Marketing Bureau?

Een bedrijf, laten we een onder de jeugd bekend schoenenmerk nemen, benadert jouw Social Media Marketing Bureau om advertenties te gaan plaatsen op social media. Jij bent degene die, in overleg, bepaalt op welke social media de advertenties worden geplaatst en jij gaat dit ook echt uitvoeren.
Voor dit werk vraag je een vast maandbedrag (advertenties zijn namelijk vaak niet eenmalig). Je hebt dus wel werk aan het maken, uitzoeken en plaatsen van de advertenties, maar daar ben je natuurlijk niet de hele maand mee bezig. En toch krijg je er elke maand het afgesproken bedrag voor!

Nu komt een tweede bedrijf naar je toe, en een derde….bovendien ga jij zelf ook actief op zoek naar bedrijven om hun het advertentiewerk uit handen te nemen. Zie je wat er gebeurt? Voor je het weet, krijg je van diverse kanten een maandbedrag uitgekeerd voor het werk dat jij doet. Omdat dit werk slechts enkele uren per week behelst, kun je hier spreken van een mooi passief inkomen. Want ook als jij een week op vakantie bent, draait de zaak gewoon door!

Hoe kan ik een Social Media Marketing Bureau starten?

Als jij nu denkt dat een Social Media Marketing Bureau moeilijk is om op te starten, heb je het mis!
Er zijn namelijk diverse bedrijven die jou een vliegende start laten maken met deze manier van passief inkomen genereren. Zaak is daarbij wel dat je je Social Media Marketing Bureau van de grond af goed en gedegen opbouwt. Hiervoor heeft een bekende in de SMMB wereld, Boyd Hoek, een mooie Masterclass opgezet.

SMMB met Boyd Hoek

Boyd Hoek heeft zichzelf met vallen en opstaan opgewerkt tot een specialist op het gebied van sociale marketing. Hij heeft zelf een Social Media Marketing Bureau opgestart en leidt daardoor nu een financieel onafhankelijk leven.

Naast het werken in zijn SMMB heeft hij een Masterclass opgezet aan de hand van zijn eigen ervaringen. Hij heeft zijn hele “reis” naar zijn SMMB opgenomen en gedocumenteerd en hij heeft zo de Masterclass ontwikkeld.

Boyd neemt je aan de hand mee en je ontdekt hoe je van A tot Z een gedegen Social Media Marketing Bureau opzet.

Boyd doet dit door middel van een zesweeks online trainingsprogramma, de Masterclass.
Deze Masterclass bestaat uit 15 uur video’s, funnels, advertenties en contracten en een live Q & A met Boyd zelf.
Verder heb je toegang tot een privé Mastermind groep en krijg je kant-en-klare sales scripts. Hierin laat Boyd zien hoe je met en klant in gesprek gaat en toewerkt naar een lucratieve deal met deze klant.

Een belangrijk deel van de les die Boyd je meegeeft is het hebben van een juiste mindset. Enkel met de juiste mindset word je succesvol met je Social Media Marketing Bureau!

Meer weten over het opzetten van een Social Media Marketing Bureau?

Ik kan me voorstellen dat de termen in de vorige paragraaf je nog niet veel zeggen.

Maar ben je toch benieuwd naar deze mooie manier van het vergaren van een passief inkomen, investeer dan wat tijd in het ontdekken van de wereld van het Social Media Marketing Bureau. Voor je het weet ben je volledig thuis in de termen en het geld verdienen met social media.
Het is voor jou de eerste stap naar een financiële onafhankelijkheid en het opbouwen van een groeiend passief inkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *