Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review – vaarwel stress?

mindfulness oefening

Last van stress? Ben je overwerkt of op weg naar een burn-out? Hoofdpijn, onrust of een onbestendig gevoel? Bekijk dan in deze Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review of deze online cursus geknipt is voor jou. Waarschijnlijk zul je bij deze cursus veel baat hebben!

We leven in een tijd waarin alles meer, groter, overdadiger en opvallender moet. En in deze mallemolen dien jij volledig mee te draaien. Vind je het dan raar dat je last krijgt van stress of het gevoel alles niet helemaal meer aan te kunnen?

Je bent hierin niet de enige. Maar door het lezen van deze review begrijp ik wel dat jij iemand bent die aan deze situatie wat wil doen. En dus op zoek is naar een oplossing.
Ik ben van mening dat je op de juiste weg zit door te kijken naar de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven cursus! Ga met me mee en we kijken wat de cursus allemaal heeft te bieden.

Mindfulness Voor Het Dagelijkse leven

Het voorbeeld uit het begin van deze Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review speelt helaas overal in de wereld op dit moment. Mensen moeten maar presteren en doorgaan. Want ze kunnen toch niet achterblijven?

Zo zijn mensen niet gebouwd. Er gaat een moment komen dat je jezelf over je limiet werkt en dan heb je de poppen aan het dansen.

Een paar cijfertjes om dit te duiden:

De volgende getallen komen van onderzoek van de Universiteit van Twente:
In Nederland heeft zo’n 60% van de werkende mensen te maken met stress.
10% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft last van burn-out verschijnselen. Een derde van de mensen die arbeidsongeschikt is heeft klachten als gevolg van stress.

Hoe lang gaan we hiermee door?
En is er een oplossing voor dit probleem?

Oplossing

Die oplossing is er zeker. In de vorm van yoga.
Yoga, een methode om je persoonlijke kracht, gezondheid en geluk te brengen, is meer dan alleen in vreemde houdingen zitten om lenig te worden. Het is een complete filosofie.

Twee van de meesters van die filosofie zijn Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart van het bedrijf Happy with Yoga.

Icoon Happy with yoga voor de Mindfulness voor het dagelijkse leven review

Van hen komt de cursus Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven. We zullen daar eens dieper in duiken.

Wat is de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven cursus?

De Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven cursus is een online cursus van 8 weken die jou mindfulness bijbrengt in de vorm van een dagelijks stappenplan. Dit wordt gedaan middels video’s, dagelijkse e-mails en audiobestanden. Mindfulness bijbrengen klinkt simpel, ik leg het uit.

Een stukje theorie

Een van de definities van mindfulness is het bewust aandacht geven aan het moment, zonder daarover te oordelen. Je leert het vermogen om je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en de omgeving op te merken. Wat je nog meer leert begrijpen is dat gedachten en gevoelens gebeurtenissen zijn en geen feiten. Je kunt (negatieve) gedachten en patronen herkennen en deze herkenning geeft je de mogelijkheid om te kiezen om zo’n gedachte of patroon te doorbreken (het bewustwordingsproces). Zo kun je afscheid nemen van de ongewenste negatieve gedachten en patronen.

Mindfulness wordt veel geassocieerd met “zweverigheid” omdat het vaak wordt gekoppeld aan spiritualiteit.

Maar mindfulness is een aandachtstraining, met aandacht voor het hier en nu. Het heeft niets met zweverigheid te maken.

Wat doet dat voor jou?

Nu je weet wat mindfulness is, kun je begrijpen dat de cursus jou meeneemt naar het aanleren van deze aandachtstechniek.
Je leert waar jou onbestendig gevoel vandaan komt, door ernaar te luisteren. Zo weet je ook hoe je dit gevoel kunt “opruimen”.

Meer voordelen van de cursus zijn een betere concentratie en focus, beter omgaan met stress en meer genieten van het hier-en-nu-gevoel.
Hoe je dit met de cursus leert, komt verderop in deze Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review aan de orde.

Wat belooft de verkoper?

belofte happy with yoga

Veel beter dan de eigenaar van happy with Yoga kan ik het zelf niet zeggen.
De cursus Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven leert je oefeningen aan in mindfullness en meditatie. Met deze oefeningen kun je weer stressvrij zijn en genieten van het leven van nu.

Verder belooft de verkoper Rolf van Baalen dat je kunt profiteren van veel “bijwerkingen” van mindfulness, zoals:

  • Betere focus
  • Meer passie en energie bij wat je doet
  • Een betere nachtrust zonder gepieker
  • Nemen van betere beslissingen
  • Toename in creativiteit
  • Een groter gevoel van geluk
  • Meer controle over het autonome zenuwstelsel

Dat zijn nogal wat beloftes, maar als je volledig opgaat in de mindfulness zijn dit volgens Rolf allemaal punten die in je leven zullen verbeteren.

Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review

Nu zijn we aangekomen bij de daadwerkelijke review van het product.
Waaruit bestaat de cursus Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven? Zitten er nog bonussen bij?

Wie is de ontwikkelaar van deze cursus? Hoe komt hij aan al de kennis hiervoor en is dit allemaal te vertrouwen?
Verder willen we natuurlijk graag weten wat de cursus kost en hoe de ervaringen zijn van mensen die de cursus al hebben gevolgd.

Zelf zijn we ook in de cursus gedoken en laten je weten wat we ervan vinden.

Dit allemaal om tot een antwoord te komen op de vragen “Is de cursus zijn geld waard?” en “Brengt de cursus het gewenste resultaat?”

Waaruit bestaat de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven cursus?

De cursus zelf bestaat uit twee delen, beiden online.
Je krijgt dus niets fysiek thuis gestuurd. Voordeel is wel dat je na aanmelding direct kunt beginnen!

Deel 1: emails

Het eerste deel van de cursus bestaat uit dagelijkse emails. Gedurende 8 weken krijg je elke dag een mail met daarin inspirerende artikelen, uitleg en oefeningen. De oefeningen duren maximaal 30 minuten per dag, volgens Rolf vaak korter.

Elke week komt er een ander aspect van mindfulness aan bod.
Er is gekozen voor een dagelijkse mail om je zo te “dwingen” om iedere dag met mindfulness bezig te zijn. Het is namelijk een training voor je brein en dit werkt het beste als je daar door de herhaling iedere dag mee bezig bent. Zo groeit het uit tot een gewoonte.

Verder wordt je niet overstelpt met informatie en oefeningen maar krijg je dit stap voor stap aangereikt.

Deel 2: oefeningen

Elke week wordt er een ander aspect van mindfulness belicht en elke week horen daar andere oefeningen bij.

Deel 2 krijg je in de vorm van video’s en audiobestanden.

Sommige oefeningen kun je zo doen maar andere oefeningen nemen wat meer tijd in beslag. Deze worden dan ook per video of audio uitgelegd. Je gaat gewoon zitten en kijken en luisteren naar wat de bedoeling is.

Indeling cursus mindfulness voor het dagelijkse leven

Ik zal je meenemen naar de indeling van de cursus zodat je daar een idee bij krijgt.

Week 1

Week 1 begint met een treffende video die uitlegt hoe de meesten van ons leven. Meestal niet in het nu. En dat je dit niet zou willen, omdat je anders niet van het nu kunt genieten.

In de hele cursus wordt ernaar gestreefd juist wel in het nu te komen.

Week 1 is daarom ook een soort introductieweek, met info over mindfulness (de voordelen en de benodigde discipline) en hoe wij vaak op de “automatische piloot” leven. Je leert er met een klein oefeningetje om je te focussen op bepaalde dingen en je zult je direct anders voelen (ik wel tenminste).

Week 2

Comfortabele zithouding voor de Muindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review
Voorbeeld van video comfortabele zithouding

In week 2 komt de ademhaling aan bod. Je leert er bewust mee om te gaan en de oefeningen bieden een grote hulp daarbij. Je leert de juiste zithouding en er is ook een dag besteed aan de obstakels die je kunt tegen komen op je weg naar mindfulness.

Week 3

Week 3 is de week van de body scan. Wat hiermee wordt geleerd is te luisteren naar je lichaam en bewust te worden wat je lichaam je wil zeggen.

Je leert je focus snel te verleggen om zo in je dagelijkse leven zaken ook snel in een ander perspectief te kunnen zien.

Week 4

Week 4 richt zich op gedachten en geluiden. Het klinkt raar, maar gedachten en geluiden hebben veel overeenkomsten. Rolf legt dat in deze week uit en je gaat er uitgebreid mee aan de slag!

Week 5

Deze week staat in het teken van de samenwerking tussen mindfulness en yoga. Er worden veel yoga oefeningen uitgelegd en gedaan. In deze week is het, door veel herhalingen van oefeningen, juist met je mindfulness bezig te zijn om ervoor te waken dat de oefeningen die je doet, geen routine worden.

Week 6

Inhoud week 6 mindfulness voor het dagelijkse leven
Inhoud week 6 Mindfulness voor het dagelijkse leven

Week 6 gaat weer dieper en er wordt in gegaan op problemen, moeilijkheden en hoe wij die ervaren. Met de meditaties en oefeningen van deze week leren we om stil te staan bij problemen en je er bewust van te zijn. Alleen zo kun je de moeilijkheden los laten. Ook wordt er ingegaan op compassie, voor jezelf en voor anderen.

Week 7

In week 7 gaan we weer een stapje verder. We hebben mindfulness beoefend in de rustige ruimte van je huis of tuin. Nu gaan we mindfulness oefenen tijdens je dagelijkse leven. In de file, in de rij voor de kassa of wanneer je op je werk zit. Je leert hoe je mindfulness in deze situaties ook kunt gebruiken.

Week 8

Deze week, de slotweek van de cursus, wordt gevuld met tips en technieken om mindfulness in je dagelijkse leven te integreren. Met kleine stapjes, omdat dat beter werkt. Je gaat op zoek naar je kernwaarde waaromheen je je andere goede gewoontes als vanzelf gaat uitvoeren.

Bonus

Omdat Rolf begrijpt dat de meeste mensen werken, is er als bonus een mini cursus “Mindfulness op het werk” ter waarde van € 27,- bijgevoegd.

Vaak zitten mensen 8 uur of meer achtereen op het werk en ook dit brengt stress met zich mee.
Om nu ook op het werk mindfulness te kunnen beoefenen, geeft deze bonus praktische tips en oefeningen die je overal kunt doen. Dus ook op je werk. Zo heb je elke dag, of zelfs een paar keer per dag, een broodnodige onderbreking om je niet helemaal door je werk te laten opslokken of gek te laten maken.

Wie is de aanbieder?

De aanbieder van de cursus Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven is Rolf van Baalen.

Rolf van Baalen van de Mindfulness voor het dagelijkse leven
Rolf van Baalen

Rolf heeft samen met Melanie Poldervaart het succesvolle bedrijf Happy with Yoga. Met hun bedrijf delen ze hun passie voor yoga, mindfulness en een gezond en bewust leven met hun klanten.

Beiden zijn ze E-RYT®500, YACEP® en Hatha Vinyasa Yoga docenten en hebben een 300 uur meditatie en Yoga Nidra training gevolgd.

Daarnaast is Rolf ook nog Level II Wim Hof Methode instructeur (je kent Wim Hof vast als The Iceman). De opleidingen en trainingen die Rolf heeft gevolgd hebben in Bali, Cambodja, Polen en Nederland plaatsgevonden.

Hoe kom je zo ver?

Rolf heeft aan den lijve ondervonden wat yoga en mindfulness voor hem hebben betekend.
Lang tijd heeft hij niet goed in zijn vel gezeten met klachten als migraine, slecht slapen, burn-out, piekeren en stress. Je begrijpt dat je op die manier niet leeft zoals je dat graag zou willen doen.

Rolf wilde hierin verandering brengen en is uiteindelijk bij yoga terecht gekomen en dit gaf hem al een beter gevoel. Na een yoga opleiding in Bali was hij van alle klachten af en wist: hier moet ik mee verder gaan! Zo is hij steeds verder in de wereld van yoga en mindfulness gerold, met de bovengenoemde kwalificaties als resultaat.

Rolf geeft samen met Melanie cursussen, workshops, retreats en de pagina van Happy with Yoga staat bol van blogs over Yoga, Meditatie, Mindfulness en Lifestyle.

De missie van Rolf (en Melanie) is om de eeuwenoude (meer dan 500 jaar!) traditie van yoga om te buigen tot bruikbare tools voor de manier waarop de moderne mens nu leeft.

Wat zijn de kosten?

De cursus Mindfulness Voor Het Dageljkse Leven wordt aan geboden voor € 47,-. Normaal is de prijs voor het hele pakket € 188,-. Met de aanschaf van dit pakket, inclusief de bonus Mindfulness op je werk, heb je een korting van € 141!

Als je de kosten vergelijkt met de prijs van yoga lessen of lessen mindfulness van een coach, zul je zien dat je op deze manier vele malen goedkoper uit bent.

Wat vinden de klanten van de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven cursus?

Voor deze Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review hebben we uiteraard gezocht naar ervaringen van cursisten van deze cursus.
Op de site van Happy with yoga vinden we veel tevreden mensen die blij zijn dat yoga en mindfulness in hun leven is gekomen.

Voor de cursisten van de cursus Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven is de cursus een genot om te volgen en zij hebben er veel baat bij.

Een greep uit de reacties:

reactie op cursus voor de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Revew

reactie op de mindfulness cursus van Rolf van Baalen

cursus reacties

Ook op de Facebook pagina van Happy with Yoga komen we alleen maar positieve en hartverwarmende reacties tegen. Overigens niet alleen voor de Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven cursus maar ook voor de andere cursussen die door Rolf (en Melanie) worden gegeven.

Wat vind ik zelf van de cursus?

Voor deze Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review heb ik de cursus uitgebreid aan de tand gevoeld.

De cursus zit degelijk in elkaar en is op alle fronten netjes afgewerkt. De mails zijn soms lang om te lezen maar het dwingt je tot rust. De site ervaar ik als warm en ook hier straalt alles rust uit (pasteltinten, ruim opgezette teksten).

De mails die je elke dag krijgt staan vroeg op je te wachten (rond 05.00 uur) dus je hebt hier alvast geen excuus om laat aan je training te beginnen!

Mail van de cursus mindfulness

De mails lees ik elke ochtend wanneer ik opsta en geven me direct een boost voor de rest van de dag.
Het hangt er een beetje van af hoe laat ik de deur uit moet die dag of ik de oefeningen direct doe of er een moment ergens op de dag voor inplan. Ik raad je aan om, als je er tijd voor hebt, de oefeningen direct in de ochtend te doen. Ik merk zelf dat wanneer ik de oefeningen op een later tijdstip doe, ze minder effectief lijken. Maar goed, dat is mijn gevoel, misschien is het bij jou anders.

De ondersteunende oefeningen en teksten die je op je pc (of laptop, of mobiele telefoon) ontvangt zijn erg aangenaam om uit te voeren. Ze geven je complete rust en inzicht in jezelf (iets waarnaar ik zelf ook erg nieuwsgierig was).

Wat me opvalt is dat de cursus op je pc de snelheid uit de dag haalt. In het begin dacht ik dat het allemaal wat traag ging, maar na een paar dagen went het. Het geeft mij juist een fijn gevoel dat het niet gehaast overkomt. Voordeel is dat je nog meer bent gefocust en je uitgebreid de tijd kunt nemen om je aandacht echt naar het moment te verplaatsen. Iets wat in deze hele cursus ook wordt onderwezen en gepromoot. Hiervan heb je de hele dag plezier!

De cursus geeft mij veel rust. Je kijkt op een andere manier tegen zaken aan. Ook de tegenvallers die je ongetwijfeld in een dag gaat tegen komen, lijken ineens een stuk minder groot. Dit komt omdat je er op een andere manier mee om gaat. Veel hiervan leer je in week 6 waarin je leert om moeilijkheden op een andere manier te benaderen.

Tip!

Mijn tip voor jou is wel: blijf in de pas met de cursusdagen! Vooruitlopen heeft geen zin. Hou je aan de lessen die horen bij de mails die je elke dag ontvangt.

Op deze manier haal je voor jezelf ook de snelheid uit je handelen en heeft de cursus zijn beste uitwerking.

En dat half uurtje per dag kun je heus wel ergens vinden. Als dat niet zo is, ben je zéker toe aan deze cursus!

Eindoordeel Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review

Aan het einde en als afsluiter van deze Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review kan ik niets anders zeggen dan dat ik positief ben verrast door deze cursus.
Ik ben helemaal geen type dat iets heeft met zweverigheid dus ik had wel een vooraf ingenomen idee. Hoe anders heeft dit uitgepakt!

Rolf legt duidelijk uit dat yoga en mindfulness niets met zweverigheid hebben te maken. Op de manier zoals hij deze cursus brengt, is het “down to earth” en helemaal toegespitst op de moderne tijd.

De oefeningen lijken in het begin lang te duren maar als je hiermee dagelijks aan de gang gaat, merk je dat je soms zelf de oefeningen langer maakt. Uit vrije wil!

Geld waard

Komen we bij het punt van de centen. Is deze cursus zijn geld waard?

Als je kijkt wat je ziet voor je € 47,- is dat een levensveranderend pakket. Je kijkt zo anders tegen “de wereld” aan dat je je afvraagt waarom je dit niet eerder hebt gedaan. Zo bezien zijn de kosten natuurlijk snel vergeten.
Dus ja, het pakket is absoluut iedere euro waard.

Resultaat?

Het resultaat hangt natuurlijk ook voor een groot deel af van je eigen inspanningen. Als je niets doet met je mails of met de aangedragen theorie en oefeningen, zul je geen baat hebben bij deze cursus.

Maar als jij je strikt aan het programma houdt (die discipline zul je dus wel moeten opbrengen!) heb je een life-changer van formaat! Als jij echt serieus met de stof aan de gang gaat, ken je jezelf over een half jaar niet meer terug. Positief bedoeld natuurlijk!

Dus: ben je al langer van plan om rustiger, met minder stress, vrolijker en met een gelukkiger gevoel in het leven te staan; waar wacht je dan nog op?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *