Duitse Herder Handboek Review – onmisbaar?

Duitse Herder voor de Duitse Herder Handboek review

Ben je in het bezit van een Duitse Herder of zit je eraan te denken om er een aan te schaffen?
Wat je dan natuurlijk wél wil, is een fijne hond in huis waar je veel plezier mee beleeft!
En dan is het logisch dat je nu bij deze Duitse Herder Handboek Review bent uitgekomen. Want ik heb het Duitse Herder Handboek én de bonusboeken voor je doorgespit om je een gedegen review te kunnen geven.

Allereerst neem ik je mee door de boeken en laat je kennis maken met de inhoud ervan.
Je komt meer te weten over de schrijver en zijn kennis omtrent de Duitse Herder en we zien wat kopers van de boekenreeks vinden.

Uiteraard geven we onze eigen mening over de boeken en gaan we twee belangrijke vragen beantwoorden. “Is deze boekenreeks zijn geld waard?” en “Leveren de boeken het gewenste resultaat?

Ik kan niet teveel verklappen maar met het hebben of het aanschaffen van een Duitse Herder kun je niet om deze boeken heen!

Het Duitse Herder handboek

De Duitse Herder is op afstand het populairste hondenras ter wereld. Zoek maar eens op Duitse Herder in google en binnen no-time heb je zo’n anderhalf miljoen resultaten!

Dat de Duitse Herder zo populair is komt waarschijnlijk doordat hij intelligent is, alles over heeft voor zijn baasje en graag wil worden uitgedaagd. Ook wordt deze hond voor veel diverse taken ingezet: als huishond, maar ook als politie- of douanehond, blindengeleidehond of reddingshond.

Springende Duitse Herder

Maar…er ligt een probleem op de loer!
Omdat de Duitse Herder intelligent en waaks is, is hij vlot in het verdedigen van zijn baasje of wil hij snel de baas spelen. En hiermee moet tijdens de opvoeding al rekening mee worden gehouden!

Daarom hoor je soms ook verhalen over herders die niet goed luisteren; de opvoeding is dan niet optimaal geweest.

Met het Duitse Herder Handboek zal jou dit echter niet overkomen! Het boek is volgens de schrijver het complete boek voor de opvoeding en verzorging van je Duitse Herder.

En of je nu je Herder al jaren hebt of net als pup in huis hebt lopen; het boek (en de bonusboeken) gaan op alle aspecten van het hebben en opvoeden van de Duitse Herder in. Zelfs als je een Duitse Herder op latere leeftijd in huis neemt, bijvoorbeeld in het geval van een asielhond, heb je veel baat bij deze boekenreeks.

Wat belooft de verkoper?

De schrijver van het Duitse Herder Handboek, Guus Jansen, wil er met zijn boekenreeks aan bijdragen dat jij een gezonde, gehoorzame en prettige hond hebt waar jij (en eventueel je familie) jarenlang veel plezier van hebt.

Hoe Guus dit bereikt, kan ik laten zien aan enkele elementen die in de boeken aan de orde komen.

Zo zijn er hoofdstukken over:

  • de 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een herder
  • hoe je je herder opvoedt tot een gehoorzame en niet-agressieve speelkameraad
  • belangrijke punten in de socialisatiefase
  • de redenen ontdekken van probleemgedrag en deze oplossen
  • de aanpak van een Duitse Herder die continu aan de lijn trekt of veel blaft

Dit is slechts een kleine greep uit de vele hoofdstukken die de boekenreeks rijk is. In de boeken wordt op de elementen opvoeden, verzorgen, africhten en aandacht geven veel dieper in gegaan.

Volgens Guus zul je, na het lezen van zijn boeken, zien hoe gemakkelijk de opvoeding van je Duitse Herder eigenlijk kan zijn…als je maar weet hoe!

Duitse Herder Handboek Review

Het Duitse Herder Handboek is een digitaal boek. Je krijgt dus niet fysiek een boek met de bonusboeken in handen. De boeken zijn in PDF formaat en simpel te downloaden. Wat je vaak ziet is dat de kopers de boeken toch (laten) uitprinten om zo een mooi naslagwerk te hebben. Bovendien hoef je dan niet steeds je pc op te starten als je even wat wil opzoeken.

Het verdere voordeel van de digitale boeken is wel dat je direct aan de slag kunt. Na de bestelling krijg je een link doorgestuurd waarmee je direct het Duitse Herder Handboek en de bonusboeken kunt downloaden.

Het Duitse Herder Handboek uitgelicht

Het Duitse Herder Handboek is een digitaal boek in PDF formaat. Het boek ziet er verzorgd uit en er is tijd besteed aan een goede lay-out.

Cover Het Duitse Herder Handboek

De 112 bladzijden geven je een totaalplaatje van de zaken die je moet weten als je in het bezit bent of gaat zijn van een Duitse Herder.

Het boek is onderverdeeld in 9 hoofdstukken. Ik zal je laten zien wat er per hoofdstuk wordt besproken.

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1 is de inleiding. In dit hoofdstuk vertelt Guus kort hoe het met de populariteit van de Duitse Herder is gegaan in de afgelopen eeuwen. Verder omschrijft hij kort wat je van dit boek mag verwachten en welke onderwerpen in het boek aan bod komen.

Hoofdstuk 2: De geschiedenis van de Duitse Herdershond

Hoofdstuk 2 heet “De geschiedenis van de Duitse Herdershond.” Het zal geen verrassing zijn dat dit hoofdstuk merendeels gaat over de historie van deze geweldige hond. Waar de Duitse Herder het eerst is opgedoken, wie ervoor verantwoordelijk is geweest (Max von Stephanitz) dat de Duitse Herder verantwoord werd gefokt en er een rashond uit is ontstaan komt aan bod.

Veel aandacht is besteed aan het ontstaan van de rasstandaard, alle kenmerken hiervan worden genoemd. Maar ook hoe het de Duitse Herder in de Eerste Wereldoorlog en daarna is vergaan ontdek je in dit hoofdstuk.

Onderscheid in de bloedlijnen van de Amerikaanse en de Duitse variant van de herder wordt uitgelegd en last but not least krijg je een waarschuwing over malafide fokprogramma’s. Hierin geeft de schrijver ook al het belang aan van het kopen van je geliefde huisdier bij een erkende fokker.

Hoofdstuk 3: Op zoek naar jouw ideale Duitse Herdershond

In dit hoofdstuk word je aan de hand meegenomen om de juiste keus te maken voor jouw toekomstige kameraadje. Middels een aantal vragen kom je zo tot jouw perfecte Herder.

Daarna ontdek je hoe je de juiste fokker kiest en leer je waar op te letten bij het uitkiezen van een pup. Wil je een mannetje of een vrouwtje? Hoe zie je of een pup gezond en fit is? Welke pup kies ik: de drukste of degene die mij stil vanuit een hoekje aankijkt? Allemaal vragen die worden beantwoord in dit hoofdstuk.

Verder leer je alles over het aanschaffen van een oudere Duitse Herder. Dit kan uit het buitenland zijn, uit een asiel in Nederland (of België) of uit een dierenwinkel.

Herder boven hekje

Hoofdstuk 4: De Duitse Herder als herplaatser

Dit is een hoofdstuk voor mensen die niet perse een pup willen hebben, maar ook erg blij kunnen zijn met het nemen van een herplaatser, een hond die eerder in een andere omgeving heeft “gewoond”.

De nadruk wordt gelegd op de verschillen tussen een pup en een herplaatser, niet alleen geografisch natuurlijk maar ook het feit dat de herplaatser er al een deel leven op heeft zitten.

Volgens de schrijver moet je bij een herplaatser wel altijd op de hoogte zijn van de ware reden van herplaatsing. En je zult allebei aan elkaar moeten wennen, meer nog dan bij een pup.

Al met al is dit een zeer nuttig hoofdstuk, zelfs voor mensen die meenden echt een pup te willen aanschaffen!

Hoofdstuk 5: De voeding van je Duitse Herdershond

In dit hoofdstuk komt de ideale voeding voor je Herder aan bod. Er wordt uitgelegd dat het belangrijk is dat je hond (net als jij zelf) gebaat is bij een evenwichtige voeding, bestaande uit eiwitten, vetten, koolhydraten, maar ook vitaminen en mineralen. Lees je goed in in dit hoofdstuk, het geeft je een blije, gezonde en fitte hond!

Hoofdstuk 6: Een veilig thuis voor je Duitse Herdershond

Praktische zaken spelen de hoofdrol in dit hoofdstuk.

Je hebt je Herder, je weet wat hij of zij het beste kan eten en nu gaan we zorgen voor een veilige leefomgeving. Hierbij wordt aandacht geschonken aan veiligheid binnens- en buitenshuis. Wist je bijvoorbeeld dat veel planten giftig zijn voor je Herder? Goed om rekening mee te houden!

De aanschaf van noodzakelijke en handige spullen voor je Herder wordt uitvoerig besproken door de schrijver. Maar ook de eerste autorit met je pup en hoe je het voor je pup makkelijk kunt maken om in je huis te wennen. Zo spreekt Guus over de primaire en secundaire socialisatiefase. Ook niet onbelangrijk zijn de tips hoe om te gaan met bezoek, andere dieren, kinderen en het voorkomen van verlatingsangst of angstig gedrag.

Hoofdstuk 7: Jouw Duitse Herdershond trainen

Denk je aan trainen, dan denk je vaak meteen aan het aanleren van commando’s om te zorgen dat je hond luistert. Dit is natuurlijk belangrijk, je wil immers wel een hond die niet de hele dag zijn eigen plan trekt.

Maar in dit hoofdstuk wordt begonnen met het leren zindelijk maken van je pup, ook dit is training. Je leert waar deemoedplassen vandaan komt en hoe je dit kunt vermijden.

De schrijver geeft aan dat het trainen van je Herder voor je hond én voor jou een uitdagende taak is. Je zult controle moeten houden en consequent en vastberaden moeten zijn. Je leert korte commando’s te geven en lost opspringen, blaffen en agressief gedrag op. Het klinkt nu misschien overweldigend, maar geen nood: alles wordt door Guus perfect uitgelegd!

Hoofdstuk 8: De verzorging van je Duitse Herdershond

Dit hoofdstuk is volledig gewijd aan het verzorgen van je hond, te beginnen bij je eigen woning en de slaapplaats van je Herder. Want daar valt al veel winst te behalen.

Daarna beschrijft Guus uitgebreid de verzorging van je hiond zelf. Als eerste is de vacht van je hond aan de beurt.

Vervolgens wordt het gebit, daarna de nagels en tot slot de verzorging van de oren besproken.

Hoofdstuk 9: De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Duitse Herdershond en hoe je ze kunt voorkomen

In de eerste paragrafen legt Guus het belang van het volgen van een vaccinatieprogramma uit. Dit kan voorkomen dat je hond al op jonge leeftijd ernstig ziek wordt.

Guus laat diverse, Duitse Herder-specifieke ziekten de revue passeren en wat je ertegen kunt doen.

De volgende paragrafen gaan over erfelijke aandoeningen van de Duitse Herder, zoals je misschien al weet zijn de heupen van dit hondenras een aandachtspunt.

Verderop praat Guus je bij over parasieten en huidproblemen die het leven van je hond onaangenaam kunnen maken. Hij sluit dit hoofdstuk af met andere aandoeningen die specifiek bij de Duitse Herder kunnen optreden en tipt je nog over het aanleggen van een EHBO kistje.

Bonussen

Alsof bovenstaand boek nog niet uitgebreid genoeg is, krijg je bij aankoop van het Duitse Herder Handboek nog een aantal bonusboeken. Ik zal ze je één voor één presenteren.

Bonus 1: E-book De perfecte Duitse Herder

In dit e-book leert Guus jou met 101 tips hoe je het gedrag van je Herder sneller kunt verbeteren. Hiertoe heeft hij de tips ingedeeld in de volgende categorieën:

  • Het bëinvloeden van het gedrag
  • Oefeningen
  • Structuur en leiderschap
  • Gezondheid en voeding
  • Probleemgedrag

Bonus 2: E-book 8 simpele technieken om je hond naar je toe te laten komen als je hem roept

Cover Duitse Herder laten komen op commando

In 15 bladzijden beschrijft Guus hoe je je hond goed naar commando’s kunt laten luisteren. Hij legt uit dat dit een groot deel mindset is. Met enkele simpele technieken brengt Guus je bij hoe je je hond goed kunt laten luisteren.

Bonus 3: E-book Honden training geheimen

In dit e-book van 33 bladzijden neemt Guus je mee naar de wereld van de professionele hondentrainers. Guus laat zien dat de meeste mensen “maar wat aan rommelen” en je kunt je voorstellen dat je daar niet een goed getrainde hond mee krijgt.

Je ontvangt goede tips en een stappenplan hoe je een goede hondenbezitter wordt, een van de belangrijkste stappen om je hond goed te kunnen trainen.

Bonus 4: E-book Tips voor de verzorging en training van je puppy

In 21 bladzijden geeft Guus je het belang van huisregels voor de verzorging van je pup.
Elementen die verder worden besproken zijn: kies je een reu of een teefje, hoe richt ik mijn huis in voor de pup en wat heeft een pup aan speeltjes en voeding nodig. Verzorging van vacht, nagels, gebit en oren komen aan de orde. Verder worden basis commando’s behandeld een een stukje gezondheid en veelvoorkomende kwaaltjes.

Cover Verzorging en training van je pupy

Als laatste bonus krijg je een levenslange update van de e-books. Als er nieuwe technieken, onderwerpen of aanbevelingen komen, krijg je die automatisch toegezonden.

Nu al het Duitse Herder Handboek hebben?

Wie is de aanbieder?

Je hebt de naam van de schrijver van de boeken al regelmatig voorbij zien komen: Guus Jansen.

Als je op google naar deze naam zoekt, komen er veel Guus Jansen’s voorbij. En aangezien dit een vrij bekende naam is in Nederland, ga ik ervan uit dat we te maken hebben met een pseudoniem.

Doet dat afbreuk aan het boek? Nee, zeker niet! De kwaliteit van de inhoud van het boek staat los van de naam die de schrijver zichzelf geeft. We hebben dit bij meerdere hondenboeken gezien, bijvoorbeeld bij het Jack Russell Handboek of het Labrador Handboek. Ook dit zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogstaande boeken.

Vertrouwd

Gelukkig kunnen we stellen dat er geen achterdocht nodig is omtrent de kwaliteit van deze boekenreeks.

De boeken worden uitgegeven door Blue Sky Marketing, KvK geregistreerd en gezeteld in het Brabantse Berkel-Enschot.

Zelf heb ik de boeken aangevraagd en binnen een uur stonden deze in mijn mailbox.

Ook heb ik contact gehad met de uitgever en mijn mails worden dezelfde dag nog beantwoord. Dit onderzoek doe ik altijd bij artikelen die ik review om de echtheid te controleren.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Duitse Herder Handboek, inclusief de bonussen, zijn 37 euro.
Voor de hoeveelheid informatie die je hiervoor krijgt, is dit een prima prijs. Als je alle delen los zou moeten kopen, ben je veel meer kwijt.

Bovendien heb ik nog niet eerder zoveel informatie over de Duitse Herder op één plek bij elkaar gezien.

Wat vinden de klanten?

Bij het zoeken naar ervaringen van kopers van het Duitse Herder Handboek, kom ik al snel uit bij de salespagina van Guus Jansen.
De ervaringen van kopers die hier zijn genoemd zijn allen positief.

Ook heb ik gezocht naar negatieve ervaringen van kopers van deze boeken maar heb deze nergens kunnen vinden. Ik denk dat bij slechte beoordelingen of onjuiste informatie, dit vast gemeld zou zijn bij de diverse fora over de Duitse Herder. Maar daar is in dit geval geen sprake van.

Mijn eigen mening over het Duitse Herder Handboek

Bij het binnen komen van de boekenreeks ben ik direct begonnen met het doornemen van al het materiaal. En daar kun je best even voor gaan zitten! Dit is wat ik erover heb te vertellen, te beginnen bij het Duitse Herder Handboek

Dit boek geeft buiten de “logische” informatie en tips, een berg aan nieuwe inzichten in je Duitse herder. Waar enkele delen informatie je bekend voor kunnen komen, gaan andere hoofdstukken juist verder en kun je direct een hoop leren.

Studeren?

Over het leren gesproken: het boek (en ook de bonusboeken) doen niet aan als studieboeken. En dat is juist fijn. Je neemt het boek er graag even bij om door te bladeren. Alles is levendig geschreven met veel praktijkvoorbeelden. Hierdoor wordt het je ook makkelijk gemaakt om bepaalde delen van trainingen en verzorging te onthouden.

Zo ook de opening van het Duitse Herder Handboek. Hierin legt de schrijver uitgebreid uit wanneer het Duitse Herdersras is ontstaan en hoe is begonnen met het fokken van de Duitse Herder. Iets wat ik normaliter in een boek overgeslagen zou hebben. Maar hier past het mooi in het totaalplaatje en heeft het mij meer inzicht gegeven in de “levensloop” van de Herder.

Het deel waarin uitgelegd wordt of een Duitse Herder de ideale hond is voor jou, staat vol gouden tips! Hopelijk kopen ook mensen die van plan zijn een Duitse Herder aan te schaffen, dit boek. Zo kun je een hoop ellende voorkomen. Dit geldt ook voor het kiezen van een goede, erkende fokker. Je ziet dit zo vaak mis gaan, met een naar gevoel achteraf. Met de tips uit dit boek zal je dat niet gebeuren!

Ook het uitgebreide hoofdstuk over de verzorging en opvoeding van je pup is waardevol. Je kunt niet alles weten als je eenmaal een pup in huis hebt. De hoofdstukken speciaal over de pup zijn een echte steun in de rug hierbij.

Duitse Herder op tafel

De bonusboeken

De bonusboeken zijn een hele mooie aanvulling op het toch al complete Duitse Herder Handboek. Omdat de bonusboeken elk een eigen thema hebben, kun je snel het boek erbij pakken waar je op dat moment het meeste aan hebt.

Wat me wel opviel is dat je in sommige bonusboeken ook de informatie tegen komt die ook in het Duitse Herder Handboek staan. Daar kom je in het geval van “speciale onderdelen” natuurlijk niet onderuit. Het meest viel me dit op in het boek “Tips voor de verzorging en training van je puppy”. Wat wel mooi is om te zien: de bonusboeken gaan per onderdeel wel dieper in op de materie. Op deze manier zijn ze een mooie ondersteuning voor het Duitse Herder handboek. En zoals eerder gezegd: zoek je iets specifieks, weet je direct welk boek je hiervoor moet openslaan.

Speciaal voor de Duitse Herder

In de boeken staan, logischerwijs, veel tips en opvoedkundige zaken die voor honden in het algemeen gelden.

De waarde van deze boekenreeks is dat hier alles is toegespitst op de Duitse Herder. Want geen enkel hondenras is hetzelfde en kan dus niet op dezelfde manier worden opgevoed en getraind. Hierin onderscheiden deze boeken zich duidelijk van de algemene honden boeken. En dat biedt waarde en daarom vind ik deze boekenreeks een must-have voor (toekomstige) Duitse Herder bezitters.

Eindoordeel Duitse Herder Handboek Review

Deze Duitse Herder Handboek Review sluit ik af met de antwoorden op de vragen die in het begin van deze review zijn gesteld. En de antwoorden zul je al wel een beetje weten als je de review helemaal hebt gelezen.

Geld waard?

Deze boekenreeks is voor de Duitse Herderbezitter zeker zijn geld waard. Nergens kom je zoveel specifieke herders wetenswaardigheden tegen als in deze reeks. Met een prijs van 37 euro is dit niet duur te noemen.

Resultaat?

Bieden de boeken het gewenste resultaat? Dit hangt natuurlijk grotendeels van jezelf af.

Als je de boeken leest en er verder niets mee doet, zul je teleurgesteld kunnen zijn. Maar omdat jij niet voor niets een Duitse Herder hebt gekozen en hier het beste maatje van wil maken, ga je natuurlijk aan de slag met de trainingen en informatie uit deze boeken. Daarom zijn deze boeken ook eigenlijk doe-boeken.

En als je met de boeken werkt, zul je zien dat je een nog hechtere band met je Duitse Herder zult krijgen. Want daar doe je het natuurlijk ook voor.

Je krijgt zo een fijne en gehoorzame Duitse herder, levenslang plezier voor jou en je gezin. En je zult er versteld van staan hoe makkelijk dit eigenlijk kan gaan!

Koop direct het Duitse Herder Handboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *