Cursus Piano Spelen Review – écht snel piano leren spelen?

Toetsen van een piano

Piano spelen, dat is toch alleen voor mensen met gevoel voor muziek en een talent voor het lezen van noten?
Maar is dat ook zo?
In deze Cursus Piano Spelen Review van Steven Pruis gaan we bekijken of het ook is weggelegd voor mensen die niet goed zijn in noten lezen of niet beschikken over een getalenteerd muziekgevoel.
Want jij zult best willen beginnen met het leren van piano spelen, anders was je niet op deze site terecht gekomen!
Laten we gaan kijken of veel wat je leest over het leren piano spelen fabels zijn of toch echt kloppen.

En laten we ook bekijken hoe de pianocursus van Steven Pruis in elkaar is gestoken.

Dan kom je er meteen achter of deze cursus echt iets voor jou is.
Hier alvast een oppeppertje: Steven Pruis zegt je binnen no-time de akkoorden te leren spelen waarmee je 95% van alle liedjes kunt naspelen!
Kijk du niet verder maar ga aan de slag!!

Cursus Piano Spelen

Veel mensen dromen ervan, jij waarschijnlijk ook, om zomaar achter een piano te gaan zitten en uit het hoofd een lekker deuntje te spelen. Soms zie je hier op YouTube filmpjes van voorbij komen.
Dan lijkt het pianospel zo simpel!

Toch weet je natuurlijk wel dat daar een tijdje van training aan vooraf gaat. Je zou een natuurtalent zijn als je daadwerkelijk vanaf de eerste keer achter een piano de meest moeilijke stukken ten gehore zou kunnen brengen.

En daar komt de Cursus Piano Spelen van Steven Pruis om de hoek kijken.
Een no-nonsense, gestructureerde cursus met een grote verscheidenheid aan studiemateriaal bestaande uit e-books en video’s.
Niks afspraken maken op de muziekschool, of gedwongen saaie nummers leren te spelen. Nee, Steven heeft een andere insteek. Eentje waarmee jij met plezier aan de slag gaat, in je eigen tempo en op de tijd wanneer het jou het beste uitkomt.

Of je zo ook een begenadigd pianospeler kunt worden, lezen we verderop in deze Cursus Piano Spelen Review.

Wat is de Cursus Piano Spelen?

Steven Pruis gaat niet over één nacht ijs met het uitgeven van zijn Cursus Piano Spelen. Steven is zelf al sinds 2007 mensen aan het leren om piano te spelen. Nu heeft hij al deze ervaring ook omgezet in een online programma.

In de Cursus Piano Spelen leert Steven je allereerst om akkoorden te spelen.
In het beginnersgedeelte leer je de vier akkoorden waarmee je al tal van liedjes kunt spelen.
Uiteindelijk groei je naar het punt waarbij je zo goed als alle liedjes die er zijn, kunt naspelen. En dit zonder dat het je bergen geld kost, of je jarenlang moet oefenen (al levert oefening natuurlijk wel sneller en beter resultaat op!)

Of zoals Steven het zelf verwoordt:

Quote van Steven Pruis voor de Cursus Piano SpelenReview

Steven Pruis

Deze cursus is constant in ontwikkeling en wordt telkens verbeterd. En daar profiteer jij als cursist ook van!
Hoe de cursus precies in elkaar steekt, daar kom ik later nog op terug.

Wat belooft de verkoper?

Zoals je hier boven al een beetje hebt kunnen lezen, leert Steven Pruis je al vrij snel liedjes (na) te spelen door het aanleren van enkele akkoorden.
En als je leuke, bekende liedjes van de radio kunt naspelen, motiveert je dat natuurlijk enorm om met grote stappen door de cursus te lopen!

Vleugel piano van boven

Steven laat ook de veel gehoorde “smoesjes” zien om maar niet te gaan piano spelen.
Hierin zijn zelfonderschatting, het gebrek aan talent, saaie lessen die veel te lang duren, de verplichting van een muziekschool en de hoge kosten toch wel in het oog springend.

Om al deze smoesjes van tafel te vegen zorgt Steven voor een cursus die niet saai is, logisch en prettig opgebouwd, met de basisvaardigheden om in veel minder tijd dan normaal piano te leren spelen.

En er is meer!

Je krijgt van Steven tips omtrent je zithouding (geen pijn in je rug!), het leren spelen met twee handen tegelijk en het spelen van de meest voorkomende akkoorden, om zo snel liedjes onder de knie te krijgen.

Verder benadrukt Steven nog de meest gemaakte fouten bij beginners en fouten bij het spelen met een voetpedaal.

Tot slot belooft Steven je op een makkelijke manier uit te leggen hoe het lezen van bladmuziek werkt, vaardigheden te leren om begeleidend te spelen en je leert op een eenvoudige wijze te improviseren of bestaande liedjes aan te passen.

Al met al redenen genoeg, samen met de ongeveer 100 populaire liedjes die ook in de cursus zitten, om hier met de Cursus Piano Spelen Review verder in te duiken!

Cursus Piano Spelen review

Aangekomen bij de daadwerkelijke Cursus Piano Spelen Review gaan we uitpluizen waaruit de cursus van Steven bestaat. Hoe is de cursus ingedeeld? In welk tempo leer ik dingen aan? Wat krijg ik allemaal voor mijn geld?

Ook niet onbelangrijk is te kijken naar de maker van de cursus Steven Pruis; wie is dit eigenlijk en waarom zou ik van hem les moeten nemen?

Verder komen de kosten van de cursus aan bod en willen we ook graag weten hoe andere cursisten over de Cursus Piano Spelen denken.
Zelf hebben we de cursus bekeken en geven er onze eigen mening over.

Tot slot willen we graag een antwoord op de volgende vragen: “Is de cursus zijn geld waard?” en “Biedt de cursus het gewenste resultaat?”.

Waaruit bestaat de Cursus Piano Spelen?

De Cursus Piano Spelen van Steven Pruis is een online cursus.
Wanneer je je hebt aangemeld krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee log je in op het ledengedeelte van Muziekschool.nl, de site waar de cursus op is geplaatst.

Cursus Piano Spelen

Eenmaal ingelogd, vind je daar een introductie waar Steven zichzelf voorstelt en de verschillende niveau’s van cursussen, te beginnen bij de starterscursus.
In dit gedeelte, ondersteund door 10 video’s, leer je de belangrijke akkoorden spelen waarop veel liedjes zijn gebaseerd.

Hierna volgen de basiscursus en de vervolgcursus, elk bestaand uit 10 video’s waarbij je je vaardigheid uitbreidt en samen met de akkoorden ook melodieën leert spelen. Hoe dit in zijn werk gaat legt Steven in onderdelen op de video’s uit.

Theorie

Om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat je ook de theorie goed begrijpt, zijn in het pakket een aantal PDF bestanden opgenomen. Deze PDF’s behandelen elementaire delen van het pianospel, denk hierbij aan het leren van akkoorden en uiteraard (in een later stadium) het leren lezen van bladmuziek.
Als het voor jou makkelijker leert, kun je deze PDF’s natuurlijk altijd (laten) printen. Zo heb je alles bij elkaar.

Pianotoetsstickers

Als extra krijg je, bij een eenmalige investering in het programma, ook een set pianostickers meegestuurd. Dit zijn stikers die je op je toetsen kunt plakken om zo de namen van de toetsen sneller onder de knie te krijgen.

En waarmee Steven je dan eveneens verrast, is een metronoom. dit is een apparaatje dat voor jou middels een tikgeluid de maat aangeeft. Zo speel je nog gemakkelijker mee met de naspeelvideo’s!

Uitgebreider

Maar hier stopt het niet! Als je eenmaal de beginnersvaardigheden van het pianospel onder de knie hebt, ga je verder met de extra’s die bij dit programma zitten.

Deel 1 van de cursus piano spelen

Deze extra’s bestaan grotendeels uit naspeelvideo’s op elk niveau, van beginner tot gevorderde. Ook behandelt Steven in enkele video’s vragen van cursisten, wellicht ook vragen waar jij eveneens tegenaan zou lopen.

Al met al bestaat dit extra pakket uit welgeteld 72 video’s die stuk voor stuk bijdragen aan het beter leren piano spelen.

Contact

Wat verder nog als speciaal item is toegevoegd aan dit pakket, is dat je na aanmelding bij de cursus, onbeperkt en levenslang toegang hebt tot de mogelijkheid om via e-mail vragen te stellen aan Steven.

Wie is Steven Pruis?

De maker van deze Cursus Piano Spelen is Steven Pruis.
Steven is ooit begonnen met een videoproductiebedrijf, gericht op het maken van bedrijfs- en reclamefilms.

Zijn ware passie is echter het pianospel. Hij speelt zelf al vanaf zijn tiende piano.
Wel heeft hij nog op de ouderwetse manier leren piano spelen. Dus vanaf bladmuziek, noten lezen en liedjes spelen die voor de jeugd helemaal niet aantrekkelijk zijn.

Steven Pruis van de Cursus Piano Spelen
Steven Pruis

Zijn plezier in het pianospel wilde hij wel delen met anderen maar niet op de manier waarop hij zelf heeft leren piano spelen. Zijn theorie is dat je ook al spelend een muiekinstrument kunt leren bespelen. Je hoeft echt niet van te voren alle theorie uit je hoofd te kennen.

Bovendien blijft het leuk als je tijdens het spelen leert en dit motiveert je om daar op die manier mee door te gaan.

Op internet kwam Steven wel wat online pianolessen tegen maar hij vond dat hij het met zijn videoproductiebedrijf beter kon!
En zo is de Cursus Piano Spelen ontstaan.

Daarbij heeft Steven niet alleen de Cursus Piano Spelen digitaal gemaakt. Je kunt op zijn website muziekschool.nl ook terecht voor gitaar- drum- of zanglessen.

Maar het is Steven zelf die de pianolessen geeft. Als je luistert naar zijn spel heb je al snel door dat hij een geoefend pianist is. Ook zijn vele filmpjes van zijn eigen pianospel die hij plaatst op Facebook en YouTube, bewijzen nog eens dat hij het spel volledig beheerst.

Om zelf te kunnen beoordelen hoe lekker Steven op de piano weg speelt, heb ik hier een You Tube filmpje van zijn pianospel als voorbeeld.

Wat zijn de kosten van de Cursus Piano Spelen?

De Cursus Piano Spelen kan worden gekocht in termijnen, of je kunt de cursus in één keer betalen.

Normaliter wordt de cursus aangeboden voor € 37,- per maand.

Maar nu is er de speciale aanbieding van € 15,95 per maand!
En dan krijg je als introductie de eerste maand ook nog eens voor maar 1 euro!
Na een jaar stopt dit abonnement, maar dan behoud je nog steeds levenslange toegang, updates én contact met de piano leraar.

Als je de cursus in één keer wil betalen, dan kan dat voor € 149,-.
Je bent dan iets goedkoper (ruim 27 euro) uit. Bovendien krijg je dan de pianostickers gratis geleverd.

Duur of goedkoop?

Maar is dit nu veel geld voor deze cursus?
Laten we er wat prijzen van andere scholen bij nemen.

Voor een reguliere pianoles met een docent betaal je al snel 30 euro per uur. Als je een keer in de week les hebt, ben je op jaarbasis dus ruim 1500 euro kwijt.
Als je naar een muziekschool gaat voor de lessen, kost je dit ongeveer 100 euro per maand.
Ook zijn er theoretische pianocursussen te koop, zonder videobegeleiding, waarvoor je vaak meer dan 500 euro moet neerleggen.

Als je het zo bekijkt, valt de prijs van deze Cursus Piano Spelen erg mee. Vooral als je ziet wat je er allemaal aan begeleiding bij krijgt, dan is dit voor deze prijs een erg compleet pakket.

Ervaringen van de klanten

Als je naar de ervaringen kijkt van de cursisten die Steven heeft begeleid, krijgt Steven alle lof voor de manier van pianoles geven. Veel mensen geloven nog steeds in een oubollige en stoffig imago dat rond het leren pianospelen hangt. Tot ze bij Steven aan de bel trekken!

Steven laat juist zien dat het leren met zijn methode, snelle vorderingen brengt waarbij de mensen worden gemotiveerd om door te spelen. En dus sneller te leren en er plezier in te houden. Omdat er eigentijdse muziek wordt gemaakt en niet wordt begonnen met “de klassiekers”.

Meer dan 20.000 cursisten

Steven heeft inmiddels meer dan 20.000 (!) cursisten mogen begeleiden waaronder een aantal BN’ers. Onder hen onder andere DJ Robin Leféber, Gordon en producent Ricky Rivaro.
Hier volgen enkele ervaringen van de cursisten van Steven:

“Al jaren wilde ik leren pianospelen, maar steeds kwam het er niet van. Toen ik op de site van Pianopro terecht kwam werd ik toch nieuwsgierig en ben met de eerste stappen begonnen.
Stom dat ik dat niet eerder heb gedaan want het leert vrij gemakkelijk en het is onwijs leuk als je weer een stap verder kunt!
Groet, Robin”

Radio 538 DJ Robin Leféber

“Goedendag edele muziek liefhebber, sinds kort heb ik een keyboard, simpel apparaat maar voor nu doeltreffend.
De bijzonder duidelijke lessen die ik elke week krijg hebben bijgedragen tot, ik mag wel zeggen, een resultaat welke ik niet verwacht had. Ik ben nu 50 en stilletjes koesterde ik al een jaar of 40 een piano of iets in die richting. Mijn liefde voor muziek wordt nu eindelijk nuttig gemaakt. Hiervoor mijn hartelijke dank! Groetjes, Donald.”

Donald Schoers

“Beste Steven, sinds eind vorig jaar volg ik jouw online lessen en sinds kort ben ik ‘lid voor het leven’. Ik ben ontzettend enthousiast, met name omdat ik mijn eigen tijd en tempo kan indelen.
Ik ben al sinds mijn jonge jaren (ik ben nu 61) met muziek bezig (accordeon, gitaar, piano, mondharmonica) en door jouw lessen begrijp ik pas dat klassieke muziek ook bestaat uit akkoorden . . . Wat een eye-opener! Dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger! Mvrgr. Rian Adrichem”

Rian Adrichem

Ook is er in het NRC een artikeltje geschreven over de Cursus Piano Spelen:

Recensie van de Cursus Piano Spelen in NRC Next

Voorbeelden van de voortgang van cursisten

Op de salespagina van Steven staan ook enkele filmpjes van cursisten. Zij laten hier horen wat ze in enkele weken al hebben geleerd.

Hier kun je dus ook al zien dat het in het begin in een snel tempo van nul ervaring tot het spelen van liedjes gaat. Op dit moment hoef je ook nog niet perse noten te kunnen lezen; het gaat om het spelen van akkoorden en melodieën.

Mijn ervaring met de Cursus Piano Spelen

Ook ik heb als kind piano les gekregen. En ja, dat ging inderdaad op de ouderwetse manier; veel theorie. Dagenlang oefenen met noten lezen en noten op papier zetten. Dan speelde de docent wat muziek en moest ik de noten opschrijven. Net zolang tot het goed was. Zo kwam het dat ik sommige lessen de piano niet eens aanraakte!
Je begrijpt dat het als kind dan al snel niet leuk meer is. Helemaal als je wordt afgestraft omdat je thuis een “bekend” liedje hebt geoefend en dat wilde laten horen.

Een oude piano

Enerverend!

Hoe enerverend is dan de les van Steven Pruis!
Thuis heb ik een keyboard staan en het bleef me lange tijd aantrekken om toch maar weer eens te gaan leren spelen.
Met de cursus van Steven krijg je direct weer zin in spelen. Alles wordt op een luchtige manier uitgelegd. Niet teveel theorie maar gelijk doen. En dat zorgt ervoor dat je door wil gaan naar de volgende les. En de volgende. De motivatie om door te blijven gaan ontbreekt zo nooit!

Goede garantie

Steven Pruis is zo overtuigd van het niveau van de cursus, dat hij zonder twijfel jou een niet-goed-geld-terug-garantie geeft. En hij doet dit voor maar liefst dertig dagen! Hij weet namelijk dat wanneer je aan de cursus begint, de e-books leest en aan de gang gaat, je toch niet meer terug wil. Dat vind je terug in deze garantie. Wat mij betreft top, zo kun je zonder risico bekijken of de cursus is wat je zoekt!

Eindoordeel Cursus Piano Spelen

Aan het einde gekomen van deze Cursus Piano Spelen Review gaan we ons toeleggen op de twee vragen die we ons in het begin van deze review hebben gesteld; “Is de cursus zijn geld waard?” en “Biedt de cursus het gewenste resultaat?

Geld waard?

Of deze Cursus Piano Spelen zijn geld waard is, daar kan ik kort over zijn.
Als je de kosten van deze cursus vergelijkt met de geijkte manieren van pianoles ontvangen, ben ik geen goedkopere cursus tegen gekomen. En goedkoop is in dit geval geen duurkoop!

De cursus is doordacht in elkaar gezet. De video’s zijn duidelijk (dat mag ook wel als je een videoproductiebedrijf hebt gehad) en de uitleg helder.

Het gewenste resultaat?

Voor mij is deze cursus de ideale manier om vlot piano te leren spelen.
Sommige ervaringen van cursisten zijn dat er wat weinig theoretische achtergrond aan de lessen te pas komt.

Zelf heb ik het niet als probleem gezien dat de theorie in deze cursus op nummer twee staat en de uitvoering op nummer één. Ik heb deze cursus in de hand genomen om piano te leren spelen, niet om alles theoretisch te kunnen uitleggen. Wat dat betreft voldoet de cursus perfect aan de verwachtingen.

De stappen die je maakt zijn soms weliswaar (te) groot, maar omdat je alles zo vaak je wil kan terugkijken, kun je voor jezelf genoeg oefenmomenten inbouwen.

En pas als je zelf helemaal happy bent met het niveau, dan ga je verder naar de volgende les.

Het feit ook dat Steven al meer dan 20.000 cursisten heeft leren piano spelen, is voor mij ook een belangrijke pijler om het succes aan af te meten.
Loopt de cursus op niets uit, dan komen er toch niet zoveel cursisten op af?

Ik denk dat je nu zelf uit deze Cursus Piano Spelen Review ook je eigen conclusie wel kunt trekken, als je op zoek bent naar een goede pianoles.
Wil je snel effect zien van je lessen op de piano, wacht dan niet langer en ga aan de slag met deze cursus!

Al meer dan 20.000 mensen gingen je voor.

Waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *