Chihuahua Handboek Review – een must have boek?

Chihuahua kijkt om

Ben jij in het bezit van een Chihuahua? Of ben je aan het overwegen om een Chihuahua aan te schaffen? Uiteraard wil je natuurlijke een fijne hond in je huis, eentje die gehoorzaam is, lief en te vertrouwen. Dan is het begrijpelijk dat je op zoek bent naar goede informatie over de Chihuahua. En logischerwijs kom je dan uit bij het Chihuahua Handboek!
In deze Chihuahua Handboek Review gaan we bekijken of je er ook slim aan doet om dit boek aan te schaffen.

In deze Chihuhua Handboek Review gaan we het boek uitpluizen en zien wat voor informatie je erin tegen komt.

De bonussen, die je nu tijdelijk krijgt meegestuurd, worden door ons ook onder de loep genomen. Is het echt een aanvulling? Of meer een lokkertje om het Chihuahua Handboek aan te schaffen?

Ook willen we weten wie de schrijver van het boek is en hoe hij zijn kennis over de Chihuahua heeft vergaard.

De prijs van het boek en de bonussen wordt bekeken, evenals de ervaringen van kopers van dit pakket. Uiteraard zijn wij ook de boeken in gedoken en geven onze eigen mening over de boeken.

De review is opgezet om aan het einde hiervan een antwoord te krijgen op de vragen: “Is het boek mijn geld waard?” en “Biedt het boek het gewenste resultaat?”

Spoiler: dit handboek is inderdaad een must-have als je een Chihuahua hebt!

Het Chihuahua Handboek

De Chihuahua is misschien wel een van de meest bekende hondenrassen die er zijn. Want wie kent niet het kleinste hondje ter wereld?
Wist je dat de naam Chihuahua afkomstig is van de provincie Chihuahua in Mexico? Daar werd de Chihuahua in 1850 ontdekt.

De populariteit van het hondje is ook te merken op internet. Tik maar eens Chihuahua op Google en binnen een halve seconde heb je meer dan 200 miljoen (!) resultaten.

Nu is de Chihuahua natuurlijk ook een gezelligerd die zich graag aan zijn baasje hecht.
Maar laat je niet foppen door zijn kleine gestalte; hij kan wel degelijk waaks en soms overmoedig zijn. En alles staat of valt natuurlijk met een goede opvoeding. En daar wil het nog wel eens mis gaan. Een slecht opgevoede Chihuahua kan probleemgedrag vertonen en dat is later moeilijk te veranderen.

Daarom is er nu het Chihuahua Handboek, volgend de schrijver een compleet boek voor de opvoeding, verzorging en training van je lieve viervoeter.

Chihuahua in gras voor hede Chihuahua Handboek Review

Het Chihuahua Handboek is niet alleen zeer geschikt voor mensen die net een pup hebben aangeschaft of denken om een pup te kopen. Ook mensen die al langer een Chihuaahua hebben of nadenken over het adopteren van een oudere Chihuahua uit het asiel, hebben veel baat bij dit boek en kunnen nog een hoop leren.

Wat belooft de verkoper?

De schrijver van het Chihuahua Handboek, Peter Plasman, belooft je dat je met de tips en methoden uit zijn boek een gezonde, gelukkige en gehoorzame Chihuahua opvoedt. Eentje waar jij of jouw gezin jarenlang plezier van zult hebben zonder een vermogen te hoeven uitgeven aan trainers of (te) dure artikelen.

Hoe Peter dit voor elkaar krijgt?
Hier is een kleine opsomming van punten die in het boek de aandacht krijgen:

  • Alles leren over de raskenmerken en de juiste stappen om een goede Chihuahua aan te schaffen
  • De belangrijkste regel om een Chihuahua snel zindelijk te maken
  • Hoe je de Chihuahua laat stoppen met blaffen en opspringen tegen jou of je bezoek
  • De 4 belangrijkste behoeften van de Chihuahua en hoe jij hieraan tegemoet kunt komen
  • Goede voedingsleer om mede hierdoor gezondheidsproblemen te voorkomen
  • Hoe je het beste je Chihuahua kunt aanmoedigen en corrigeren
  • De methode van succesvol trainen en hoe je dit bij je Chihuahua kunt versnellen
  • Wat je ertegen doet wanneer je Chihuahua zich tegen de regels verzet (en dat gaat hij doen!)

Dit is maar een zeer kleine greep uit de onderdelen van het Chihuahua Handboek. Het zou te ver gaan om hier alles op te sommen.

Volgens Peter zul je echter na het lezen van het Chihuahua Handboek versteld staan van de makkelijke manier om een lieve, gehoorzame en gelukkige Chihuahua te hebben…als je maar weet hoe je dit moet doen.

Chihuahua Handboek Review

Dan zijn we hier aangekomen bij de daadwerkelijke Chihuahua Handboek Review, waarin het boek en de bonussen passeren, evenals de schrijver, de kosten van het boek en de ervaringen van gebruikers van het boek.

Onze eigen mening is ook niet onbelangrijk in deze review.

Waaruit bestaat het Chihuahua Handboek?

Het Chihuahua Handboek is een e-book. dat wil zeggen dat je het digitaal via de mail thuis gestuurd krijgt.

Als je het prettig vindt, kun je natuurlijk het boek (laten) printen. Je hebt dan een lekker boek in handen met alle info die je maar zoekt over de Chihuahua.

Cover van het Chihuahua Handboek voor de Chihuahua Handboek Review

Het voordeel van de digitale versie is dat je dit boek direct na aanschaf in huis hebt. Je kunt dus meteen aan de slag met de tips en methoden die Peter je in het boek uitlegt. Dit geldt ook voor de tijdelijke bonussen die in het pakket zitten.

Laten we kijken hoe het handboek is opgebouwd.

Het Chihuahua Handboek

Het Chihuahua Handboek wordt dus digitaal aangeleverd en heeft een PDF formaat.

Pagina uit het Chihuahua Handboek vol informatie

Het boek heeft 49 bladzijden die boordevol informatie staan over de verzorging, opvoeding en training van je Chihuahua.
In het boek staan niet veel plaatjes maar de bladzijden vol informatie doen je toch steeds laten doorlezen.

Ter illustratie: op het kleine plaatje hiernaast zie je een voorbeeld van een bladzijde. Niet om dit nu te gaan lezen, maar om een idee te krijgen van de pagina’s bomvol met informatie.

In de inleiding, waar het boek logischerwijs mee start, vertelt Peter Plasman hoe hij aan zijn liefde voor Chihuahua’s is gekomen. Ook vertelt hij dat hij bij de opvoeding van zijn eerste Chihuahua, veel fouten heeft gemaakt.

Gaandeweg besefte hij dat alle regels die hij had geleerd en toepaste, algemene regels waren, maar niet speciaal voor de Chihuahua.

Hierdoor heeft hij zich in de Chihuahua verdiept en al zijn notities, trainingen en studies zijn nu gebonden in het Chihuahua Handboek.

In het hoofdstuk: De Chihuahua: klein van stuk, groot in geschiedenis, wordt de levenswandel van de Chihuahua doorgenomen. Duidelijk wordt dat de Chihuahua over diverse continenten heeft gezworven alvorens echt tot Chihuahua te worden erkend.

Het volgende hoofdstuk: Innerlijk en uiterlijk, wordt gesproken over de raskenmerken van de Chihuahua. De verschijning van de hond komt aan bod met de kenmerken, lichaamsgrootte en een uitgebreide omschrijving van de vacht, ogen, oren, kop, staart en alles wat er tussenin zit. Ook wordt aandacht besteed aan fouten en opvallende foutieve kenmerken van de Chihuahua. Hierdoor wordt het voor je makkelijker om een miskoop te voorkomen!

De aanschaf

In dit hoofdstuk staat Peter zeer uitgebreid stil bij de aanschaf van een Chihuahua.
Hij dwingt je goed na te denken waarom je een Chihuahua wil kopen, waar je op moet letten en waar je het beste een Chihuahua kunt aanschaffen.

Denk hierbij aan zaken als: past een hond wel bij mij? Waarom juist een Chihuahuaa en hoe zit het met een Chihuahua en kleine kinderen? Allemaal vragen waar Peter een goed antwoord op heeft.

Verder komt de keus voor een mannetje of een vrouwtje aan bod, evenals de keuze voor een pup of een oudere hond. Tot slot geeft Peter belangrijke tips waar je je Chihuahua het beste kunt aanschaffen en waar je op let bij het aanschaffen van een pup.

In het hoofdstuk: Welkom thuis legt Peter uit waar je allemaal aan moet denken als je een pup in je huis haalt.
Hoe je je huis “Chihuahua-proof” kunt maken leidt regelmatig tot nuttige tips. Ook duikt Peter in de wereld van benches, speeltjes en andere spulletjes die je in huis kunt halen voordat je je pup al hebt. Zodat je Chihuahua in een huis komt dat ook voor hem is ingericht.

Je Chihuahua ophalen bij de fokker

Chihuahua in mand

Dit is het moment dat je je Chihuahua echt in huis gaat halen!
Peter vertelt je wat je mee moet nemen (bv een rol keukenpapier voor in de auto, je Chihuahua zal best zenuwachtig zijn, of hij wordt wagenziek).
De aandacht wordt gelegd op de paperassen die in orde moeten zijn en er wordt ingegaan hoe je de eerste nacht met je pup in huis doorbrengt. Ook de veiligheid van je pup wordt besproken, bijvoorbeeld bij het uitlaten of traplopen. Socialisatie vormt een ander deel van dit hoofdstuk.

Zindelijkheidstraining is ook erg belangrijk voor je pup, vandaar dat ook hier een heel hoofdstuk aan is gewijd.

Tijd voor training

Ondanks dat de Chihuahua niet groot van stuk is, heeft hij net als iedere hond een goede training en opvoeding nodig. Daarover gaat dit hoofdstuk.

Peter stelt aan de orde hoe jij leiderschap naar je hond toont (het is niet alleen het opvoeden van de hond, de baas heeft ook huiswerk te doen!) en geeft nuttige tips over je gedrag naarje Chihuaahua toe.

Ook de vijf basiscommando’s worden besproken en uitgelegd hoe je deze het beste aan je pup kunt leren.

In lijn hiermee is het voorkomen of afleren van ongewenst gedrag. Vandaar dat het volgende hoofdstuk hier volledig aan is gewijd. Bedelen wordt afgeleerd, evenals het opspringen tegen mensen of continu blaffen. Ook leer je het gedrag van je Chihuhua tegen andere honden te matigen en wat je kunt doen als je hond steeds achter je langs de deur uit rent.

Etenstijd!

Peter bespreekt in dit hoofdstuk de goede en slechte voeding voor je hond. Je leert hoe je het eten aan je hond moet presenteren zonder dat hij constant naar je toe staat te springen. Je leert dat je je hond best eens een traktatie mag geven, maar niet te vaak. Ook de voeding die absoluut niet door een Chihuahua gegeten mag worden, wordt genoemd.

Goed eten leidt tot een gezonde hond, dit geldt voor innerlijk en uiterlijk.
Uiteraard heeft je hond ook uiterlijke verzorging nodig om er goed uit te blijven zien. Peter neemt je langs alle lichaamsdelen van je Chihuahua mee en legt je uit hoe je die het beste kan verzorgen.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen

Specifiek voor de Chihuahua zijn er problemen die zich kunnen voordoen tijdens de groei of in de volwassen fase.
Peter leert je deze. Het varieert van ongemakken zoals teken of vlooien tot ergere aandoeningen waar hulp bij vereist is.

Een speciaal deel van dit hoofdstuk gaat over de vaccinaties die je je Chihuahua moet geven; een handige toevoeging.

Een apart hoofdstuk is gewijd aan de voortplanting van de Chihuahua. Er staan veel nuttige tips in maar de belangrijkste tip is in mijn ogen dat je het fokken van Chihuahua’s aan professionals moet overlaten.

Tot slot schrijft Peter nog een nawoord en somt hij enkele belangrijke en interessante websites op voor bezitters van een Chihuahua.

Bonussen

Naast het Chihuahua Handboek krijg je nu tijdelijk een aantal bonussen meegeleverd. Laten we ze stuk voor stuk bekijken.

Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy

In dit 14 pagina’s tellende e-book wordt een aantal belangrijke zaken aangehaald voor wat betreft de keuze van je Chihuahua. Wordt het een mannetje of een vrouwtje? Ga je voor een pup, of heb je liever een oudere hond? Wanneer kun je een pup het beste bij de fokker meenemen? Al dit soort vragen worden beantwoord.

Chihuahua's in het gras

Daarna volgt een deel over het in orde maken van je woning, zodat je hond er veilig kan wonen. Maar ook kom je te weten welke artikelen je voor je pup in huis moet halen, van riemen, tot speeltjes en voeding.

Er wordt stil gestaan bij eventuele ongemakken voor je pup en ziektes die je jonge viervoeter kan oplopen. Een groot deel van het boek gaat over de verzorging van je pup, in detail omschreven.

Je hond de baas

Dit e-book omschrijft in 29 bladzijden hoe jij je hond de baas blijft. Want hoe klein de Chihuahua ook is, hij heeft een duidelijke baas nodig. Ook een Chihuahua is een roedeldier en handelt daar ook naar.

In dit boek leer je de roedelleider te zijn en je leert gedragsproblemen en ongewenst gedrag van je hond de kop in te drukken. Ook leer je hoe je vanaf het moment van kennis maken met je hond, tot het uitlaten en eten geven, de baas blijft over je hond.

Honden training geheimen

Chihuahua training

In Honden training geheimen, een e-book van 27 bladzijden, beschrijft Peter hoe je het beste je Chihuahua kunt trainen. Veel mensen weten namelijk niet waar je op moet letten hierbij en doen dan wat ze denken dat goed is. Hierdoor kun je je hond op een verkeerde manier trainen, met een gedrag van je hond dat niet wenselijk is tot gevolg. Ook leer je het belang van het opbouwen van een goede band met je Chihuahua. Het trainen zal dan ook makkelijker verlopen.

Je hond laten terugkomen als je hem roept.

Hoe leer je een hond nu commando’s aan? Zodat hij leert wat hij moet doen als je iets roept?
Dat is wat je leert in dit e-book van 12 bladzijden. Peter legt hierin op duidelijke wijze 8 simpele manieren uit om zover te komen. Je mindset is hierin een hele belangrijke les, evenals aandacht geven en de stappenbenadering van Peter. Hoe die is, zal ik hier niet uit de doeken doen.

De laatste van de 5 bonussen bestaat uit een levenslange update van het Chihuahua Handboek en alle bonusboeken. Bij nieuwe inzichten of aanbevelingen ben jij de eerste die deze in de mailbox ontvangt.

De aanbieder van het Chihuahua Handboek

De aanbieder en tevens schrijver van het Chihuahua Handboek is Peter Plasman. Peter is meer dan 25 jaar bezig met het trainen en opvoeden van Chihuahua’s.

Peter Plasman van het Chihuahua Handboek

Op internet vind je enkel informatie over Peter gerelateerd aan de Chihuahua, dat is dus goed. Maar omdat dat ook het enige is dat je vindt, vermoeden wij dat Peter Plasman een pseudoniem is.

Dat een pseudoniem geen probleem voor de kwaliteit van het boek hoeft te zijn, is algemeen bekend in de Nederlandse literatuur. Ook meerdere boeken over honden die wij hebben gereviewd, waaronder Labradoodle Geheimen, het Jack Russell Handboek en Beagle Geheimen, zijn volgens ons onder een pseudoniem geschreven.

Verder onderzoek leert dat de boeken worden uitgegeven door Blue Sky Marketing, een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven bedrijf uit Brabant.

Moet ik nu oppassen?

Het is nergens voor nodig om achterdochtig te worden omdat de schrijver van het Chihuahua Handboek een pseudoniem gebruikt.

Wij hebben het boek besteld en dezelfde middag is ons het pakket digitaal aangeleverd.
Ook hebben we mailcontact gezocht met het bedrijf en binnen no-time hebben we antwoord op onze mail ontvangen. Er is dus geen reden om te twijfelen aan de echtheid van de boeken. En als Peter Plasman een pseudoniem is, doet dit absoluut geen afbreuk aan de kwaliteit van de boeken.

Wat zijn de kosten van het Chihuahua Handboek?

De kosten voor het Chihuahua Handboek samen met de bonussen, zijn € 37,-.
Gezien de enorme hoeveelheid aan informatie die je daarbij over je Chihuahua krijgt, kunnen wij hier best spreken van een vette deal!

Als je alle delen van deze aanbieding los zou kopen, ben je ruim meer geld kwijt, kijk maar op het staatje:

Kostenstaat Chihuahua Handboek

Ook hebben wij op internet gezocht naar informatie over de Chihuahua. Er is natuurlijk wel veel over te vinden, maar zoveel specifieke informatie op één plek zijn wij niet tegen gekomen!

Wat vinden de klanten van het Chihuahua Handboek?

Voor deze Chihuahua Handboek Review zijn we op zoek gegaan naar ervaringen van kopers van het Chihuahua Handboek. Hierbij komen we een handvol berichten tegen. De mensen reageren allen positief. Eigenlijk vinden zij hetzelfde als dat wij ervaren hebben; het is fijn om in één pakket alle informatie te hebben die je nodig hebt om goed voor je Chihuahua te kunnen zorgen.

We hebben Chihuahua fora en websites over de Chihuahua afgezocht of we nog ontevreden klanten van het Chihuahua Handboek konden vinden, maar dat is ons niet gelukt. Dit is een goed teken. Want hondenbezitters houden elkaar graag op de hoogte van goede maar ook slechte informatie. Als het Chihuahua Handboek slecht zou bevallen, hadden we daar vast ergens een opmerking over gevonden.

Onze eigen mening over het Chihuahua Handboek

Voor deze Chihuahua Handboek Review hebben wij de set boeken besteld. Zoals al aangegeven, kregen we dezelfde middag het pakket toegestuurd.

Direct zijn we begonnen met het uitpluizen van de boeken en dit zijn onze bevindingen.

Inhoud en lay-out

De boeken zien er stuk voor stuk netjes en overzichtelijk uit. Geen gerommel met achter elkaar geplakte A-4tjes, maar een rustige lay-out en duidelijke lettertypen. Dit geldt zowel voor het Chihuahua Handboek als de bonusboeken. We denken zelfs dat wanneer je een of alle boeken uitprint en voorziet van een stevige kaft, het niet misstaat in je boekenkast.

Het Chihuahua Handboek is een compleet overzicht van alles wat je moet weten over je Chihuahua. Vooral het deel waarin wordt gesproken over de aanschaf van je Chihuahua en de keuzes die je hierin moet maken voor jezelf, is verhelderend. Wij hopen dan ook dat deze Chihuahua Handboek Review ook de aandacht trekt voor mensen die op het punt staan om een Chihuahua aan te schaffen want ook voor hen is dit boek een bron van nuttige informatie.

Chihuahua aan zee

“Waarom dan toch nog bonusboeken?”, kun je je afvragen. Als je alles al in het Chihuahua Handboek hebt staan?
Dat is een goede vraag en wij hebben een goed antwoord.
De bonusboeken gaan wel degelijk over je Chihuahua, maar hier komt ook meer bij kijken voor jou zelf als baas.
Als je goed hebt opgelet bij de beschrijving van alle boeken, kun je zien dat de bonusboeken meer tips en tools geven aan jou als baas, hoe je met je Chihuahua om kunt gaan voor de beste resultaten. Dat staat los van wat er wordt besproken in het Chihuahua Handboek, wat echt alleen over je Chihuahua gaat. De bonusboeken verdiepen als het ware de stof uit het Handboek, maar dan nog meer gericht op tips voor de baasjes.

Niks dubbel?

Is er dan niets wat elkaar overlapt?
Wij vinden dat dat wel meevalt. Het enige deel waar wij veel dubbele informatie zijn tegen gekomen, is in het bonusboek “Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy”. Dit wordt namelijk in het Chihuahua Handboek ook uitvoerig beschreven. Voordeel van dit bonusboek is wel dat je alle tips voor het prille begin van jou en je Chihuahua bij elkaar hebt staan.

Een goede garantie

Waar wij erg tevreden mee zijn, is de garantie die Peter geeft op zijn boeken.
Je kunt tot 60 dagen na aankoop van je pakket, je geld terug vragen als de boeken je toch niet zouden bevallen. Maar Peter heeft een dusdanig vertrouwen dat hij je met deze boeken helpt, dat hij dit gerust aan durft. Dat vinden wij top!

Eindoordeel Chihuahua Handboek Review

Nu zijn we beland bij het einde van deze Chihuahua Handboek Review.
Aan het begin van deze review wilden we graag antwoord op de vragen: “Is het boek zijn geld waard?” en “Biedt het boek het gewenste resultaat?”
Tussen de letters van deze review door denken we dat je al een idee hebt…

Waar voor je geld?

Als we kijken naar de prijs die de serie kost, € 37,- voor het hele pakket boeken, denken wij dat je nergens een betere deal kunt aantreffen. De berg specifieke Chihuahua informatie die je voor dit bedrag krijgt is werkelijk overweldigend.

Resultaat

Als je nadenkt over de aanschaf van een Chihuahua of je hebt er net een gekocht, kun je haast niet om dit pakket met informatie heen. Natuurlijk kun je op internet wel zaken vinden over je Chihuahua, maar dan ben je ten eerste uren aan het zoeken (dat is onze ervaring). Ten tweede vind je op internet vaak tegenstrijdige informatie en weet je nog niet wat je het beste kunt doen.
Met dit pakket heb je daar geen last meer van.

Als je de boeken goed leest en de tips en tricks van Peter ter harte neemt, zul je veel baat hebben bij de opvoeding van je Chihuahua. En dan maakt het niet uit of je een jonge pup hebt, of een al wat oudere Chihuahua. Alles komt in de diverse boeken aan bod.

En nu…genieten!

Als je deze boekenreeks over de Chihuahua in handen hebt, stelt het je gerust dat je alle informatie bij elkaar hebt. Per levensfase van je hond kun je direct opzoeken wat je op dat moment moet weten.
Dat geeft een fijn gevoel. Helemaal als er zich wat ongemakken of problemen met je Chihuahua of in de opvoeding daarvan naar boven komen. En die rust is ook wat waard!

Je zult je Chihuahua relaxt opvoeden, omdat je weet wat er gaat komen en waar je rekening mee kunt houden.
Je zult merken dat je band tussen jou en je hond per dag steviger wordt.

En is dat niet waar je uiteindelijk ook de keuze voor hebt gemaakt?
Een fijne Chihuahua, die gehoorzaam, lief en te vertrouwen is en jou en je gezin jarenlang veel plezier geeft?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *